Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Rīgas pirmsskolu pedagogi iegūs starptautisku pieredzi

Redakcija
Redakcija

Rīgas 252. pirmsskolas izglītības iestādes pedagogi no 13. līdz 17. martam dosies uz Beļģiju, kur piedalīsies nedēļu ilgā mācību seminārā par valsts valodas mācīšanu mazākumtautību bērniem. Šī jau būs trešā mācību vizīte Eiropas Savienības Izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programmas „Erasmus+” projekta „Reiz tikās 4 ceļotāji... Valsts valodas apguves veicināšana mazākumtautību bērniem” ietvaros.

Pirmsskolas pedagogi viesosies Maldegemas pirmsskolas izglītības iestādē, kurā mācās 234 bērni vecumā no 2,5 līdz 6 gadiem. Vizītē piedalīsies pedagogi arī no projekta partnervalstīm - Norvēģijas, un Slovēnijas. Vizītes laikā pedagogi iepazīsies ar Beļģijas izglītības sistēmu, valodu mācīšanas programmām, izmantotajām metodēm, kā arī piedalīsies pirmsskolas mācību darbā – vēros nodarbības, izmēģinās izmantotās metodes un dalīsies ar pieredzi. Pedagogi apmeklēs arī citas Beļģijas pirmsskolas izglītības iestādes. Ņemot vērā Beļģijas etnisko daudzveidību un jaunpienācēju skaitu, būs interesanti uzzināt viņu pieredzi valsts valodas mācīšanā, īpaši izmantojot piktogrammas un attēlus, kā arī iepazīties ar bērnu zināšanu novērtēšanas sistēmu.

Projektu atbalsta Eiropas Savienības Izglītības, mācību, jaunatnes un sporta programma „Erasmus+” (projekta Nr. 205-1-LV01-KA219-013421_1)