Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Karjeras nedēļas ietvaros Rīgā notiek pasākums „Pieslēdzies!”

Redakcija
Redakcija

Trešdien, 12. oktobrī, no plkst. 14.00 līdz 17.00 Spīķeros notiks pasākums „Pieslēdzies!”, kas ir viens no Karjeras nedēļas aktivitāšu piedāvājumiem Rīgā. Pasākumā būs iespēja uzzināt par jauniešiem aktuālām tēmām: kā kļūt par līderi, par iespējām pilnveidot sevi, par brīvprātīgā darbu, par Eiropas Savienības piedāvātajām aktivitātēm jauniešiem, par Skautu un Gaidu kustību un daudzām citām jauniešiem saistošām tēmām.

Rīgā Karjeras nedēļa notiks divu nedēļu garumā no 10. līdz 21. oktobrim. Spīķeros Karjeras aktivitāšu ietvaros notiks pasākums „Pieslēdzies!”, kura laikā jaunieši varēs uzzināt par brīvprātīgā darbu, par to, kā pašam kļūt par pozitīvo pārmaiņu veicinātāju, par iespējām, kā pilnveidot sevi un kā kļūt par līderi. Tāpat pasākuma laikā varēs uzzināt par Skautu un Gaidu kustību, par apmaiņas programmām, kā arī par Eiropas savienības aktivitātēm jauniešiem. Cita starpā jaunieši aicināti uzzināt par iespēju piedalīties dažādos pasākumos, kuri veicina izaugsmi un par to, kā uzvarēt negatīvo ietekmi un noticēt saviem spēkiem, kā jauki pavadīt laiku un iegūt draugus. Šīs iespējas pasākuma laikā nodrošinās nevalstisko organizāciju jaunieši, sarunās un kopīgās aktivitātēs jaunieši informēs jauniešus.

Pasākums „Pieslēdzies!” līdztekus ir arī Erasmus + programmas projekts “Rakstura veidošanas izglītība jauniešiem”. Projektā piedalās Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas 64.vidusskola un jauniešu organizācija ,,YOUNG FOLK”. Pasākumā „Pieslēdzies” iesaistīsies projekta partneri no Beisingstokas Lielbritānijā, Jēvles Zviedrijā, Olomoucas Čehijas Republikā. Projekta realizācijas laiks ir no 2015. gada 1. oktobra līdz 2017. gada 30. septembrim.

Projekts tiek īstenots pamatojoties uz vairākām atziņām. Eiropā, kā arī Latvijā saglabājas augsts jauniešu bezdarba līmenis un darba tirgū pastāv arvien lielāka konkurence, tāpēc jauniešiem, beidzot skolu, ir nepieciešamas ne tikai pamatzināšanas, ko sniedz vispārējā vai profesionālā izglītība, bet arī individuālas prasmes un attieksme, lai mācētu sevi pieteikt darba tirgum. Darba devēji uzskata, ka jauniešiem pietrūkst nepieciešamo iemaņu un tie nav gatavi uzsākt patstāvīgas darba gaitas. Izglītības iestādēm trūkst izpratnes par to, kādas prasmes ir nepieciešamas biznesā, un ko darba devēji sagaida. Skolēni un skolotāji atzīst, ka skolēniem ir grūtības sasaistīt skolā iegūtās zināšanas ar darba dzīves prasībām. Pašvaldībām, mācību iestādēm un jauniešu organizācijām ir nepieciešams radīt iespējas jauniešiem iegūt nepieciešamās prasmes, attīstot tādas rakstura īpašības, kas dos viņiem priekšrocības darba tirgus konkurencē.

Pasākumā „Pieslēdzies!” piedalās un to atbalsta organizācija „YOUNG FOLK”, „AFS LATVIJA” , ,,BaMbuss”, „JAUNIEŠU SPĒKS EIROPA”, „BEST-RIGA”, „AIESEC”, „Palīdzēsim.lv”, „Trepes”, „Patvērums” ,,Drošā māja”, klubs ,,Māja”, Sociālās investīcijas centrs, Brīvprātības platformas fonds, Latvijas skauti un gaidas, Rīgas Skolēnu dome un jauniešu centrs „Kaņieris”.

Par Karjeras nedēļu

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šīgada Karjeras nedēļas tēma ir “ES BŪŠU darba tirgū”, kas aicina jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību.

Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados. Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē VIAA sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance. Pasākumu programma 25 pilsētās un novados pieejama tīmekļa vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela.