Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


King’s College Britu skola Latvijā atklāj biroju Rīgā skolēnu uzņemšanai

Redakcija
Redakcija

Nikolass Fraijs (Nicholas Fry), King’s Group Attīstības vadītājs Rīgā, Alberta ielā 1-3A atklājis King’s College Britu skolas Latvijā Rīgas biroju, un skola sākusi skolēnu uzņemšanu savam pirmajam mācību gadam 2017. septembrī. Latvijā un Baltijā pirmās Britu skolas celtniecība sākta Babītes novada Piņķos. Sākotnēji skolā tiks atvērtas pirmsskolas un sākumskolas izglītības klases, un uzņemti bērni no trīs līdz deviņu gadu vecumam, bet, pakāpeniski attīstoties, tajā izglītību varēs iegūt ap 580 skolēniem vecumā no diviem līdz astoņpadsmit gadiem.

Lai arī skola vēl ir tapšanas stadijā, Rīgā atvērtajā birojā iespējams iegūt pilnu informāciju par skolu un mācībām, pieteikumu iesniegšanas kārtību, kā arī iesniegt pašu pieteikumu.
Papildu tam informācija par skolu, mācībām, pieteikšanos, tostarp par mācību maksu, ir pieejama interneta vietnē: Information | King´s College, Latvia

“Nešaubīgi izglītība ir Lielbritānijas izcilākā un nozīmīgākā eksporta prece. Esmu ļoti lepns par vēl vienas skolas – King’s College Britu skolas Latvijā – pievienošanos jau esošajām King’s Group skolām. Visās mūsu izglītības iestādēs mēs nodrošinām izcilas izglītības iespējas, kas ir labs pamats absolventu turpmākajiem panākumiem, un esmu pārliecināts, ka Latvija lieliski iekļausies mūsu skolu tīklā”, apgalvo Nikolass Fraijs (Nicholas Fry), King’s Group Attīstības vadītājs.

Par skolu

Starptautiski pazīstamā izglītības institūciju tīkla King’s Group veidotā mācību iestāde būs pirmā skola Latvijā, kas piedāvās vienreizēju iespēju apgūt tādu pašu mācību programmu kā Lielbritānijas elitārajās skolās. King’s College Britu skola Latvijā atradīsies Babītē, Rīgā apmēram 20 000 m2 kopējā platībā. Skolas ēkas platība būs 7 000 m2, no kuriem 3 000 m2 tiks pabeigti pirmajā kārtā, parējo izbūvējot pakāpeniski otrajā kārtā. Teritorijā tiks izbūvēti arī sporta un spēļu laukumi, automašīnu novietne apmēram 15 000 m2 platībā.

Skolas ēkā paredzētas 32 klases telpas, kas izvietotas divos stāvos, būs pilnībā aprīkota mākslas studija, mūzikas telpas, dabas zinību laboratorija, moderna datorklase un ēdnīca.

Klašu skaits skolā tiks palielināts pakāpeniski – sākotnēji uzņemšana notiks pirmsskolas un sākumskolas klasēs, no triju gadu vecuma, un bērniem pieaugot, tiks atvērtas arvien jaunas, nākamās klases līdz pat 18 gadu vecumam. Pakāpeniski tiks palielināts arī pedagogu skaits – no 20 skolotājiem skolas atvēršanas brīdī, līdz pat 70 pedagogu lielam personālam brīdī, kad skolā tiks sasniegts pilns klašu skaits.

Britu izglītība starptautiskajā vidē

King’s College Britu skola Latvijā nodrošinās skolēniem iespēju apgūt Britu Nacionālo mācību programmu ar plašu priekšmetu klāstu, kas ļaus sagatavoties IGSCE, AS un A līmeņa eksāmeniem. Šī programma dod iespēju skolēniem startēt iestājeksāmenos tādās prestižās universitātēs kā Kembridža, Oksforda, Bērklija, Hārvarda un citās augstākās mācību iestādēs, kurās vēsturiski studējuši skolas absolventi.

Visi pasniedzēji skolā būs ar dzimto valodu – angļu un speciāli sagatavoti darbam tieši King’s Group skolās. Studējot King’s College, Britu skolā Latvijā studenti saņems identisku izglītību kā mācoties vienā no labākajām skolām Lielbritānijā. Papildu skolēniem tiks mācīta latviešu valoda, vēsture un ģeogrāfija.

Līdzīgi kā citās King’s Group skolās, arī Britu skolā Latvijā skolēnus motivēs un mācīs pilnībā izmantot savu akadēmisko potenciālu un cītīgi strādāt, lai sasniegtu izcilus rezultātus atbilstoši britu kultūras un King’s College vērtībām – “Godīgums, Lojalitāte un Drosme”.

Par King’s Group

Pirmā King’s College skola tika atvērta 1969. gadā un to dibināja Sers Rodžers Fraijs. 47 gadu laikā skolu tīkls ir kļuvis par King’s Group – izglītības institūciju tīklu, kurā iekļaujas septiņas skolas Lielbritānijā, Spānijā un Panamā. King’s College Britu skola Latvijā būs astotā King’s Group skola.

2012. gadā Karaliene Elizabete II iecēla Rodžeru Fraiju bruņinieka kārtā, pateicoties viņa ieguldījumam britu izglītības un kultūras starptautiskajā atpazīstamībā. Šobrīd viņa izveidotais un vadītais izglītības iestāžu tīkls King’s Group ir kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem un prestižākajiem starptautiskajiem skolu tīkliem. Skolu absolventi katru gadu sasniedz izcilus akadēmiskos rezultātus, kas paver plašas iespējas viņu tālākai izglītībai un veiksmīgai karjerai.

King’s Group nodrošina arī tādas izglītības programmas kā King’s International (vasaras nometnes un akadēmiskie mācību gadi ārvalstīs), King’s Training (valodu kursi un profesionāļu apmācība), un papildus arī - Nexalia Services (sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi).