Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


100 Latvijas skolēnu jauno mācību gadu sāk ar pašu nopelnītām skolas somām

Redakcija
Redakcija

Ar mērķi atbalstīt savējos – Latvijas jauno paaudzi, kuras gaišā nākotne ir tiešā veidā atkarīga no iegūtās izglītības, Inbox.lv ar zīmējumu konkursu “Mans 1. septembris” 100 radošākos jaunos talantus apbalvojis ar stilīgiem skolēnu komplektiem. Kopumā iesniegti 347 bērnu zīmējumi. Aktīvākie pirmā “atalgojuma” pelnītāji izrādījušies Latvijas piekto klašu skolēni, starp dāvanu ieguvējiem ir arī bērni no krīzes centra.

Sagaidot jauno mācību gadu, jebkuram 1.-5.klases skolēnam bija iespēja pašam nopelnīt stilīgu mugursomu ar jaunajam mācību gadam nepieciešamajiem rakstāmpiederumiem. Aktīvākās bijušas meitenes (225 jeb 65% no kopējā bērnu skaita), taču mazo mākslinieku talantu nav kautrējušies izrādīt arī 122 zēni. Jāpiemin, ka konkursā piedalījās arī bērni no krīzes centra - kopumā 3 zēni un 3 meitenes, kuri par iesūtītajiem zīmējumiem saņēma mācību uzsākšanai tik nepieciešamos skolēnu komplektus.

Visvairāk skolēnu veidotos zīmējumus konkursam iesūtījuši vecāki no Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Valkas un Rēzeknes. Cītīgākie zīmētāji ir piekto klašu skolēni (31%), savukārt otro un trešo vietu ieņem paši mazākie – otrās klases (21%) un pirmās klases (18%) skolēni. Vienlīdz aktīvi bijuši trešo un ceturto klašu audzēkņi (15%).
Andris Griķis, SIA “Inbokss” valdes priekšsēdētājs: “Ļoti priecājamies par lielo atsaucību un krāšņo mākslas galeriju. Ar akciju vēlējāmies ne vien radīt svētku sajūtu, bet, cerams, sniegt atspaidu arī vecākiem, kam sagatavošanās atvašu skolas gaitām ir ne vien priecīgs, bet ar virkni izmaksām saistīts notikums. Turklāt esam pārliecināti, ka pašu veidotiem zīmējumiem nopelnītai mugursomai bērni piešķirs krietni lielāku vērtību.”

Kopumā zīmējumi saņemti no Rīgas, Jelgavas, Liepājas, Valkas, Rēzeknes, Krāslavas, Gulbenes, Limbažiem, Madonas, Tukuma, Aizkraukles, Alūksnes, Berģiem, Balviem, Iesalniekiem, Jēkabpils, Kauguriem, Kusas, Ķekavas, Madlienas, Mārcienas, Mērsraga, Ogres, Ozolniekiem, Palsmanes, Smiltenes, Ventspils, Ulbrokas, Trikātas, Vaiņodes, Salaspils, Rubenes un Skrīveriem. Pieteikties skolēnu konkursam varēja jebkurš 1.-5. klases skolēns vai kāds no viņa vecākiem, nosūtot skolēna veidotu zīmējumu “Mans 1. septembris” (tā skenējumu vai arī datorzīmēšanas programmas failu) ar nelielu tā aprakstu un īsu informāciju par autoru. Visi dāvanu komplekti saņēmējiem tika izsūtīti ar Latvijas pasta starpniecību.

Laimīgo skolēnu iesūtītos zīmējumus iespējams apskatīt “Inbox Foto” izveidotā galerijā:

Photo and video hosting - Inbox Foto