Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Meklē finanšu ekspertu skolēnu vidū!

Redakcija
Redakcija

Ekonomikas un kultūras augstskola (EKA) sadarbībā ar Alberta koledžu (AK), Finanšu un kapitāla tirgus komisiju (FKTK) un Latvijas Banku aicina skolēnus piedalīties olimpiādē Finanšu ābece 2017!Olimpiādes uzvarētājs iegūs budžeta vietu studijām, balvas tiks visiem skolēniem, kuri pieteiksies cīņai par finanšu eksperta titulu.

Finanšu olimpiāde, kas paredzēta 11. un 12. klašu skolēniem, profesionālo un arodvidusskolu pēdējo kursu audzēkņiem, norisināsies 29. martā, Finanšu izglītības nedēļas ietvaros.

Oimpiādes organizatore, EKA zinātņu prorektore Dr. oec. Jeļena Titko atzīst, ka finanšu olimpiāde ir laba iespēja pārbaudīt savas zināšanas personīgo finanšu pārvaldībā. “Mūsdienās pieņemtie finansiālie lēmumi var ietekmēt dzīves kvalitāti nākotnē. Tādēļ katram iedzīvotājam ir jābūt finansiāli pratīgam un izglītoties jāsāk pēc iespējas ātrāk,“ uzskata Finanšu ābece 2017 organizatore Jeļena Titko.

"Ikvienam no mums var būt nepieciešamība meklēt atbildes uz tādiem jautājumiem kā bankas konta lietošanas nosacījumi, personīgā budžeta plānošana, naudas drošība, taču mūsu personīgās finanses var ietekmēt arī valsts institūciju dažādi lēmumi, cenu pārmaiņas, kuras savukārt ietekmē strauji mainīgie ekonomiskie procesi ne tikai Latvijā, bet arī pasaulē. Tādēļ svarīgi izprast arī makroekonomikas būtiskākās likumsakarības un Finanšu olimpiādē dalībniekam būs jāapliecina savas zināšanas un prasmes arī šajos jautājumos. Gatavojoties olimpiādei, piedāvājam izpildīt Latvijas Bankas ekonomiskās izglītotības interneta vietnē Naudas skola uzdevumus Gatavojies finanšu olimpiādei! : https://www.naudasskola.lv/lv/uzdevumi," aicina Naudas skolasredaktore Antra Slava.

Ieva Upleja, FKTK pārstāve, Finanšu pratības stratēģijas ieviešanas darba grupas vadītāja: "Šī ir jauna oriģināla iniciatīva 5. Finanšu izglītības nedēļā finanšu pratības kā 21. gadsimta kompetences veicināšanā Latvijā. Par finanšu pratības aktualitātēm kopā ar partneriem arī jauniešu auditorijās runājam jau piekto gadu, taču tagad ir dota pārbaudiīt savu finanšu kompetenci un iegūt patiešām finansiālu labumu. Tāpēc aicinu ikvienu jaunieti izmantot to - ar labām pamata zināšanām un centību, meklējot. Un apgūstot nepieciešamos mācību materiālus, tajā skaitā FKTK KLIENTU SKOLĀ, iegūt iespēju studijām ar labākiem finansiāliem nosacījumiem. Tā ir finanšu pratība rīcībā."

Finanšu olimpiāde skolēniem tiek rīkota ar mērķi veicināt jauniešu interesi par personīgo finanšu pārvaldīšanu, ekonomiku un naudas aprites jautājumiem. Finanšu ābece 2017 uzvarētājs iegūs studiju budžeta vietu EKA vai Alberta koledžā pēc paša izvēles, otrās vietas ieguvējs iegūs 50% atlaidi pirmā gada studiju maksai minētajā augstskolā vai koledžā, bet trešās vietas ieguvējs - 25% atlaidi pirmā gada studiju maksai. Visi pirmo trīs vietu ieguvēji saņems arī īpašās balvas no Latvijas Bankas un FTKT. Balvas - atlaidi pirmā gada studiju maksai EKA vai AK, saņems visi olimpiādes dalībnieki. Tāpat uzvarējušās skolas saņems īpašās balvas no Finanšu ābece 2017organizatoriem.

Olimpiāde Finanšu ābece 2017 norisināsies 29.martā, pulksten 10.00 EKA telpās, Rīgā, Lomonosova ielā 1/5. Dalībnieku reģistrācija notiek elektroniski līdz 2017. gada 24. martam, aizpildot pieteikuma formu EKAmājaslapā, kur var iepazīties arī ar nolikumu. Olimpiādes dalībniekus var reģistrēt atbildīgais pasniedzējs.