Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


Ar spēli “Pilsētas medības” sāksies Karjeras nedēļas pasākumi Rīgā

Redakcija
Redakcija

Pirmdien, 10.oktobrī, ar spēli “Pilsētas medības” sāksies Karjeras nedēļas pasākumi Rīgā, kuros piedalīsies 115 Rīgas skolas, 15 bērnudārzi un 13 bērnu un jauniešu interešu izglītības centri. Karjeras nedēļas pasākumi ar konkursiem, spēlēm, semināriem, meistarklasēm, radošajām darbnīcām, ekskursijām, konferenci un tikšanos ar dažādu profesiju pārstāvjiem galvaspilsētā risināsies divas nedēļas no 10. līdz 21. oktobrim.

Karjeras nedēļa galvaspilsētā sāksies pirmdien plkst. 14.00 laukumā pie Rīgas Kongresu nama, kad ap 60 Rīgas skolu komandas piedalīsies spēlē “Pilsētas medības”. Spēles ideja ir skolēnu komandas saliedēšana, erudīcijas pārbaude, stratēģijas izstrāde, veicot dažādus ar profesijām saistītus uzdevumus. Spēle risināsies gan Vecrīgā, gan pilsētas centrā.

Kamēr komandas būs trasē, tikmēr līdzjutēji un pasākuma apmeklētāji laukumā pie Kongresu nama varēs iesaistīties Rīgas bērnu un jauniešu centru organizētajās apdrukas, aksesuāru veidošanas, stikla apgleznošanas, rotu darināšanas, apģērbu dizaina, fotografēšanas, ķīmijas un eksperimentu, inženieru elektronikas, lidmodelisma, animācijas, beatbox, krāsu psiholoģija u.c. darbnīcās. Būs iespēja vērot arī muzikālo projektu Reiks&Jānis Krūmiņš, atpūsties kopā ar DJ Artūru Krūzkopu, apmeklēt Tehnobusu, kā arī dzirdēt grupas “Sonus duo” un dueta “Olas” uzstāšanos. Pasākuma dalībniekiem būs sarūpēta arī silta tēja un gards pārsteigums.

Pēc Karjeras nedēļas atklāšanas, galvaspilsētā risināsies dažādi ar karjeru saistīti pasākumi, tostarp starpskolu konkursi, karjeras konsultācijas, erudīcijas spēles, ekskursijas uzņēmumos, semināri un konference pedagogiem, kā arī meistarklases vecākiem.

Karjeras nedēļas pasākumos aktīvi piedalīsies arī Rīgas bērnudārzi. Mazuļi varēs doties ekskursijās uz vecāku darba vietām, kā arī vecāki nāks ciemos uz pirmsskolu un stāstīs par savu profesiju. Šogad bērniem uzziņai tiks piedāvāts gana plašs profesiju klāsts: ārsts, laborants, policists, kinologs, komponists, gleznotājs, celtnieks, pavārs, automehāniķis, pilots, bitenieks un daudzi citi. Turklāt vairākās pirmskolās arī bērni vecākiem piedāvās padarboties radošo profesiju – podnieka, galdnieka, gleznotāja un tirgotāja darbnīcās.

Šogad galvaspilsētā Karjeras nedēļas aktivitātes risināsies ne tikai bērnudārzos un skolās, bet arī Bērnu un jauniešu interešu izglītības centros. Bērniem un jauniešiem būs iespēja iesaistīties tematiskās nodarbībās, pildīt radošus testus, darboties mākslinieciskās meistardarbnīcās, izzināt dabas zinību specifiku, iepazīt inženiera, mākslinieka, dizainera, juveliera, kokapstrādes speciālista profesiju, kā arī varēs ieskatīties psiholoģijas zinātnes pamatos. Bērnu un jauniešu centri piedāvās skolēniem doties ekskursijas uz dažādiem uzņēmumiem un institūcijām, kā arī tikties ar konkrētu profesiju pārstāvjiem.

Karjeras nedēļas pasākumus galvaspilsētā organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar tā padotības iestādēm – Rīgas pašvaldības skolām un Rīgas Izglītības un informatīvi metodisko centru.

Par Karjeras nedēļu

Karjeras nedēļa ir ikgadējs pasākumu cikls, kura laikā jauniešiem ir iespēja iepazīt un plānot savu nākotnes nodarbošanos, tikties ar dažādu profesiju pārstāvjiem, apmeklēt uzņēmumus un karjeras konsultācijas. Jaunieši var piedalīties arī aizraujošās radošās darbnīcās un konkursos. Šīgada Karjeras nedēļas tēma ir “ES BŪŠU darba tirgū”, kas aicina jauniešus iepazīt mūsdienu darba tirgu un tā daudzveidību. Šogad Karjeras nedēļa vienlaikus notiek 25 Latvijas pilsētās un novados.

Visā Latvijā Karjeras nedēļu jau piekto gadu organizē VIAA sadarbībā ar pašvaldību izglītības pārvaldēm. To atbalsta Eiropas Komisijas programmas Erasmus+ Karjeras konsultēšanas un informācijas tīkls Euroguidance.

Pasākumu programma 25 pilsētās un novados pieejama tīmekļa vietnē: viaa.gov.lv/karjeras_nedela.