Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:3, Did:0, useCase: 3


11. februārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība bērniem “Kā dzīvoja senie ļaudis?”

Redakcija
Redakcija

11. februārī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā nodarbība bērniem “Kā dzīvoja senie ļaudis?”
foto: LNVM

11. februārī plkst. 12.00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs Brīvības bulvārī 32, Rīgā, aicina ģimenes ar pirmskolas vecuma bērniem un jaunāko klašu skolēniem uz pasākuma cikla “Muzejs ģimenei” nodarbību “Kā dzīvoja senie ļaudis?”.

Mazi un lieli vēstures interesenti tajā uzzinās par pavisam tālu vēstures posmu – kā pirms vairākiem tūkstošiem gadu, sekojot ziemeļbriežu bariem, Latvijas teritorijā ienāca pirmie cilvēki. Gan no nodarbības vadītājas stāstījuma, gan apskatot muzeja krājuma eksponātus varēs izprast, kā ritēja cilvēku ikdienas dzīve akmens laikmetā.

Ceļojums senatnē turpināsies bronzas laikmetā, kurā mūsu priekšteči iepazina dzeltenīgo metālu bronzu un kurā no medniekiem un dabas velšu vācējiem pamazām kļuva par zemkopjiem un lopkopjiem.
Muzejpedagoģe Santa Cerbule stāstīs arī par to, ka dzelzs laikmetā jau pastāvēja senie kurši, zemgaļi, sēļi, latgaļi un lībieši – mazās tautas, no kurām vēlākos gadsimtos izveidojās latviešu tauta.
Liekot lietā svaigi iegūtās zināšanas, bērni varēs veidot laika līniju no muzeja krājuma priekšmetu kopijām, kā arī iejusties arheologu lomā, no fragmentiem liekot kopā trauku puzles gabaliņus. Kā vienmēr, būs arī nodarbības tematam atbilstošas uzdevumu lapas, kuras mazie muzeja apmeklētāji varēs ņemt līdzi.
Iepriekš pieteikties uz nodarbību nav nepieciešams. Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību cikla „Muzejs ģimenei” pasākumā 4 – EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs rīko izglītojošas un izklaidējošas nodarbības ģimenēm ar bērniem, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.