Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:254, Did:0, useCase: 3


Video: Pirmais olimpiskais zelts bobsleja divniekos latvietim. Kā tas bija?

Redakcija
Redakcija
Šodien Soču Ziemas Olimpiskajās spēlēs noskaidrosies medaļnieki bobsleja divniekos. Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens pagaidām sestie, bet turpina cīņu par medaļām. Zelta medaļa bobsleja divniekos mūsu sportistam jau reiz bijusi. 1988. gada Kalgari Olimpiskajās spēlēs zelta medaļu divnieku ekipāžām izcīnīja latviešu bobsleja pilots Jānis Ķipurs. PSRS komandas sastāvā pārī ar krievu stūmēju Vladimiru Kozlovu.

Interesants fakts: videofragmentā dzirdams, ka jau toreiz Kalgari bobsleja trasē brauciena laikā izskanēja Latvijas vārds. Diktors trasē, neskatoties uz to, ka distancē bija ekipāža no valsts, ko sauca par vareno PSRS, informēja skatītājus, ka Jānis Ķipurs ir sportists no Latvijas. Kanādā tomēr gaiss, acīmredzot bija daudz brīvāks.

Piedāvājam atcerēties kā tas bija un turam īkšķus par abām mūsu ekipāžām šodien, 16:30 sākas 3. brauciens

Jāņa Ķipura zelta sērijas 4. brauciens 1988. gada Kalgari OS




Jānis Ķipurs aizbrauca arī uz Albervilas spēlēm 1992. gadā jau Latvijas komandas sastāvā un nesa Latvijas karogu spēļu atklāšanas ceremonijā, taču pašas sacensības traumas dēļ gāja secen. Čempions no bobsleja šobrīd pagājis malā, bet pēc sportista karjeras beigām ilgstoši bijis pasaulē atzīts speciālists un bobsleja treneris dažādās bobsleja lielvalstīs.

TV3 Bez tabu. Sporta leģendas- Jānis Ķipurs

Videomateriāls no TV3play
Vērtējums: