Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


Deviņas labākās mājkalpotājas televīzijas ekrānos

Redakcija
Redakcija

Mājkalpotājas mēdz dēvēt par labajiem „mājas gariņiem”, viņas pieskata bērnus, gatavo vakariņas, atrod pazudušas lietas un izlīdz grūtās situācijās. Taču dāmām var arī piemist ambīcijas, kuras sniedzas tālāk par mierīgu dzīvi turīgās ģimenēs.

Televīzijas kanāls „FOX Life” pirms aizraujošā seriāla „Ambiciozās istabenes” jaunās sezonas, kas būs skatāma no 27.jūlija, ir apkopojis viedokļus par interesantākajām mājkalpotājām televīzijas ekrānos.

Heisela

Heiselu patiešām var nosaukt par visu televīzijas mājkalpotāju „vecmāmiņu”, kas sāka bruģēt ceļu citiem, ne mazāk spilgtiem tēliem. Seriālu „Heisela” („Hazel”) ASV televīzijas kanālā NBC sāka rādīt 1961.gadā. Tas bija balstīts „Saturday Evening Post” komiksos un stāstīja par Heiselu Barku – Baksteru ģimenes mājkalpotāju.



Pelnrušķīte

Par Pelnrušķīti, kuru nostrādina ļaunā pamāte un nelietīgās pusmāsas, ir uzņemta ne viena vien filma: animācijas filmas, mūzikli, filmas televīzijai un lielajam ekrānam. Taču par vienu no skaistākajām „Pelnrušķītes” versijām tiek uzskatīta 1965.gadā muzikālā versija televīzijai, kur Pelnrušķīti atveidoja Leslija Anna Vorena, bet Princi – Stjuarts Deimons.



Robots, vārdā Rozija

Vai var būt kāda labāka mājkalpotāja par robotu? Ikvienas ģimenes sapnis, vai ne? Televīzijas kompānijas ABC radītājā seriālā „Džetsoni” Rozijas darbs ir vienkāršs – nospied podziņu un vakariņas gatavas. Taču robotu dāma patiešām ir kas vairāk nekā tikai sarūsējušas skrūves un uzgriežņi, viņai vienmēr ir gatava sniegt palīdzīgu roku un pateikt kādu labu vārdu.



Līna

Nenoliedzami, Vara Braslas 1985.gadā tapusī filma „Emīla nedarbi” ir Latvijas kino zelta fonds. Un dzīvespriecīgā resgaļa Emīla dzīve Kathultas sētā nebūtu pilnīga, ja tur nebūtu Līnas, kuras acis „neko tādu nekad nav redzējušas”.

Alise Nelsone

Šķiet, ikvienam, kas ir redzējis ABC televīzijas seriālu „Breidiju ģimenīte”(1969-1974) nav ne mazāko šaubu, ka vislabākā mājkalpotāja pasaulē ir Alise Nelsone. Smaidīgā Alise gaiši zilajā kleitā ar balto priekšautiņu gatavoja, tīrīja, mazgāja mutes, samīļoja, proti, ģimenē bija kļuvusi teju par otru mammu.



Izaura

Godīgā un strādīgā kvarterone Izaura bija verdzene, kurai grūti un smagi nācās cīnīties par savu brīvību un iespēju būt laimīgai. Pēc brazīļu klasiķa Bernardu Himarainsa romāna motīviem uzņemtais seriāls „Verdzene Izaura” bija pirmā „ziepju opera”, kuru 1988.gadā bija iespējams noskatīties PSRS iedzīvotājiem. Izaura pie televizoru ekrāniem piesēdināja miljonus, bet ikdienas valodā ienāca vārds „fazenda”.



Mūžīgā aukle

Misis Doutfaira, iespējams, viena no Robina Viljamsa labākajām lomām – tētis, kurš ir gatavs darīt jebko, lai tikai būtu tuvāk saviem bērniem. Jā, arī pārtapt par kundzīti gados un pieteikties darbā pie bijušās sievas par mājkalpotāju. Filma „Mūžīgā aukle” ieguva „Oskaru” par labāko grimu, kā arī divus „Zelta globusus” komēdiju/mūziklu žanrā – par labāko filmu un labāko aktieri (Robins Viljamss).



Dafne Mūna

Mēs esam daudz tuvāk zemei nekā Kreinu ģimenes mājkalpotāja – fizioterapeite Dafne asprātīgajā NBC seriālā „Freizers”. Taču jautājums paliek: vai patiešām atvaļinātais detektīvs Mārtins bija jāpieskata veselas septiņas sezonas, lai Mūna saprastu, ka jaunākais Kreinu brālis Nailzs ir kā bez prāta pēc viņas?



Eibelīna Klārka

Eibelīna Klārka seriālā „Kalpone” ir Elizabetes Līfoltas mājkalpotāja un aukle mazajai Maijai Moblijai Līfoltai. Kā auklīte Eibelīna pilda mātes pienākumus vairāk nekā pati Elizabete. Savas dzīves laikā Klārka palīdzējusi uzaudzināt 17 bērnus, bet viņas pašas un dēls gāja bojā rūpnīcas negadījumā. Sievietei ir ļoti plaša sirds un lieliska humora izjūta. Eibelīnas lomā iejutusies spožā aktrise Viola Deivisa, ko pazīstam arī kā Annalīzas Kītingas atveidotāju seriālā „Kā izbēgt no soda par slepkavību”.



Skaties aizraujošā seriāla „Ambiciozās istabenes” jaunās, 4.sezonas sērijas televīzijas kanālā „FOX Life” trešdienās, plkst. 21.00, sākot no 27.jūlija!