Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


"Troņu spēle" var ieiet vēsturē kā visu laiku dārgākais televīzijas seriāls

Redakcija
Redakcija

Episkā fantāzijas drāma "Troņu spēle", kas atgriežas kanālā "FOX" ar jaunāko, 6.sezonu, ir ne tikai viens no iecienītākajiem seriāliem pasaulē - tā var kļūt arī par visdārgāko televīzijas šovu, kāds jebkad uzņemts, vēsta izklaides žurnāls "Entertainment Weekly".

Laikā, kad izrādīja seriāla 2.sezonu, izskanēja runas, ka vienas sērijas uzņemšana izmaksājot vidēji sešus miljonus ASV dolāru (aptuveni piecus miljonus eiro). Taču kopš tā laika šī jau tā satriecošā summa ir tikai pieaugusi, jo palielinoties "Troņu spēles" popularitātei, kauju ainas kļūst vēl vērienīgākas un ar datora palīdzību radītie gigantiskie pūķi - vēl iespaidīgāki.

Pēc "Entertainment Weekly" ziņotā, 6.sezonā budžets ir sasniedzis 10 miljonus ASV dolāru (8,8 miljonus eiro) par vienu sēriju, un tā kā jaunajā sezonā ir 10 sēriju, visas sezonas izmaksas varētu veidot 100 miljonus ASV dolāru (aptuveni 88 miljonus eiro).

"Troņu spēles" producents Braiens Kogmans norādījis, ka 6.sezonā ir gaidāma līdz šim lielākā kauju aina - tā savā vērienīgumā pārspēšot slaveno Blekvoteras kauju



2.sezonas priekšpēdējā sērijā, kuras izmaksas iespaidīgo specefektu dēļ sasniedza astoņus miljonus ASV dolāru (septiņus miljonus eiro).

Salīdzinājumam - 10 miljonus ASV dolāru izmaksāja arī seriāla "Draugi" katra pēdējās sezonas sērija; tikpat lielas bija episkā seriāla "Roma" izmaksas. Pašlaik rekords pieder seriālam "Ātrā palīdzība", kurā filmējās Džordžs Klūnijs, - 4., 5. un 6.sezonā viena sērija tapa par 13 miljoniem ASV dolāru (11,4 miljonus). Taču pastāv liela varbūtība, ka "Troņu spēle" šo rekordu pārspēs.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām 6.sezonai būs galvenokārt oriģināls saturs, kas nav rodams rakstnieka Džordža R.R. Mārtina sāgas „Dziesma par ledu un uguni” grāmatās, kā arī tajā būs iekļauts adaptēts materiāls no gaidāmās sestās grāmatas "Ziemas vēji" un vēl neizmantots saturs no ceturtās grāmatas "Vārnu dzīres" un piektās grāmatas "Deja ar vampīriem".

Pastāv iespēja, ka 6.sezona sāksies ar ainu, kurā atklāsies, ka aktiera Kita Haringtona atveidotais un skatītāju iemīļotais varonis Džons Snovs ir dzīvs. Par to liek domāt pērnruden publicētais plakāts ar Snova asinīm klāto seju un uzrakstu "April". ("Aprīlis").

5. sezonas noslēgumā Snovs tika nāvējoši ievainots, taču izplatījušās spekulācijas, ka viņš brīnumainā kārtā tomēr varētu būt izdzīvojis. Baumas par Snova likteni saistītas ar to, ka Haringtons redzēts filmēšanas laukumā Ziemeļīrijā, kā arī ar to, ka viņš nav nogriezis savus lokainos matus, kas ir Snovam raksturīga iezīme.

Savukārt 6.sezonas pirmās sērijas režisors Džeremijs Podesva, atbildot uz jautājumu, vai Snovs būs varoņu vidū jaunajā sezonā, atbildēja: "Šovs turpināsies no tās vietas, kur beidzās iepriekšējā sezonā. Tas ir viss, ko varu pateikt par šo tēmu".

6.sezonā uzzināsim, kā tālāk risināsies vairāku citu nozīmīgāko varoņu - Sansas Stārkas, Teona Greidžoja, Stannisa Barateona un Mircellas Barateonas - likteņi.Jaunajā sezonā šovā arī atgriezīsies vairāki varoņi, kas nebija aktieru sastāvā 5. vai 4.sezonā.

"Troņu spēle" ir izpelnījusies milzīgu skatītāju atzinību, pozitīvas kritiķu atsauksmes un saņēmusi daudz balvu un nomināciju, tostarp 26 "Primetime Emmy Awards" un 86 nominācijas.

Skaties seriāla "Troņu spēle'" 6.sezonu kanālā "FOX" pirmdienās plkst. 22.00, sākot no 25.aprīļa!