Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


Slīpētākie Latvijas politiķi. TOP3

Redakcija
Redakcija

Slīpētākie Latvijas politiķi. TOP3
Viņi vienmēr bijuši mums blakus!

Daudz rakstīts un runāts par ietekmīgākajiem vai turīgākajiem Latvijas politiķiem. Četri no pieciem Latvijas iedzīvotājiem droši vien zinās nosaukt 5 melīgākos un gan jau arī blēdīgākos Latvijas politiķus. Kārtīgam latvietim droši vien grūtāk būtu nosaukt 5 labākos vai godīgākos. Šoreiz neņemamies spriest ne par vienu no šīm kategorijām, bet ir 3 politiķi, kuri nonāca mūsu redzeslokā kā visizmanīgākie pēc pavisam vienkārša un objektīva rādītāja- politiķa spēja ilgtermiņā tapt ievēlētam kā deputātam. Kā un kāpēc viņi tapuši ievēlēti reizes no reizi, šoreiz nav galvenais, bet pats fakts par kaut ko liecina- tas ir jāmāk.

Neesam apskatījuši Latvijas pašvaldību leģendāros vadītājus, kuri nav centušies kļūt par Saeimas deputātiem vai startēt vismaz Rīgas mērogā- vietējos ūdeņos peldēt, ja ne vieglāk, tad savādāk. Tāpat vilsies tie, kas cer turpmākajās rindās atrast gudrus vai ne tik gudrus šo poltiķu darbības izvērtējumus. Šoreiz vienīgais arguments ir fakts- ilgstoši un vairākkārt ievēlēts. Bez kaut kāda darbības vērtējuma vai nosodījuma. Un mūsuprāt Latvijā ir 3 politiķi, kuri skaļāk vai klusāk darbojušies vēlētos amatos Saeimā un/vai Rīgas Domē kā deputāti praktiski bez pauzēm visas atjaunotās Latvijas Republikas laikā- tātad viņi ir slīpēti. Latvijas slīpētāko politiķu TOP 3

3.vieta- Jānis Urbanovičs

Viens no diviem visilgāk Saeimā nostrādājušajiem politiķiem. Vienīgā neveiksme vēlēšanās piedzīvota 5.Saeimā, bet veiksme uzmaidījusi jau tai pašā sasaukumā- mandātu ieguvis 1994. gada 28. augustā, pēc tam, kad to nolika Ernests Jurkāns. Kopš tā laika ( tātad 19 gadus) Jānis Urbanovičs bijis Saeimas deputāts, arī Ministru Prezidenta amata kandidāts un partijas līderis. Dažādos laikos bijuši lielāki vai mazāki skandāli ar blēdīšanos balsojumos vai slepeni tiekoties ar šaubīgiem elementiem. Tā kā 11. Saeimā viņš bija vēlētāju visvairāk atbalstītais kandidāts, saņemot 49 949 plusiņus vēlēšanu zīmēs un lielas muļķības pret saviem vēlētājiem nav sastrādājis, var teikt, ka iekārtojies pietiekami ērti, lai attiecīgais elektorāts nodrošinātu vēl pāris ievēlēšanas Saeimā. Ja savējie neuzmetīs. Unikāls politiķis- no grūtām situācijām māk iziet ar smaidu un vieglu humoru. Lai vai kā- 19 gadi Saeimā- Tas ir jāmāk!

2.vieta- Andris Ameriks

Saeimas deputāts bijis tikai 5. un 6. Saiemā, bijis arī Saeimas priekšsēdētāja biedrs. Pēc partijas maiņas, netika ievēlēts 7. Saeimā ( partija nepārvarēja 5% barjeru) un tieši no tā brīža sākās Andra Amerika ceļš uz Rīgas Domi, kurā nemainīgi ievēlēts visos sasaukumos kopš 2001. gada. vispirms kā partijas līderis, bet pēc partijas pašlikvidācijas, ievēlēts nākamajos sasaukumos, veiksmīgi pievienojoties uz viļņa esošai Šlesera partijai. Šobrīd diezgan drošs kandidāts ievēlēšanai arī nākamajā Rīgas domes sasaukumā. Unikāls poltiķis, kurš klusāk vai skaļāk, bet pratis ne tikai saglabāt nepieciešamo vēlētāju uzticību, bet arī ļoti atbildīgus amatus Rīgas Domē dažādu partiju koalīciju vadībā laikā, kad virs Rīgas Domes nepārtraukti lidinājies milzīgs korupcijas aizdomu mākonis. Tāpēc Andris Ameriks ir viens no slīpētākajiem Latvijas politiķiem, jo lai vai kā- Tas ir jāmāk!

1.vieta -Dzintars Ābiķis

Absolūts čempions. Ticiet vai nē- Dzintars Ābiķis ir vienīgais politiķis Latvijā, kurš bijis deputāts ne tikai visos Saeimas sasaukumos, bet arī 1990.gada ievēlētajā pēdējā Augstākās padomes sastāvā ( kopā ievēlēts 8! reizes un saglabājis pietiekami lielu vēlētāju uzticību jau 23 gadu garumā ) . Tātad politiķis Dzintars Ābiķis ir vienīgais cilvēks Latvijā, kurš kā deputāts pieņēmis valstij svarīgus lēmumus kopš 1990. gada un to dara vēl šodien. Nav vērts skaitīt, cik partijas pa šo laiku dibinātas un aizgājušas pa skuju taku, cik politiķi celti debesīs un pēc tam nomētēti ar akmeņiem. Mainījušās desmitiem valdību un koalīciju parlamentā, vēlētāji ticējuši un zaudējuši ticību simtiem kandidātu, bet Dzintars Ābiķis ticis ievēlēts vienmēr. Tāpat kā daudzi citi, arī Dzintars Ābiķis vairākkārt mainījis partiju piederību, droši vien laicīgi paspējis pārsēsties no grimstošiem kuģiem un jaunām, cerīgākām laivām. Nav bijis ne skaļākais, ne arī pats klusākais deputāts, tai pašā laikā daudzu gadu laikā nekas ļoti labs vai ļoti slikts par mūsu čempionu ( fenomenālas reformas, skandāli, nozagti miljoni vai 4 mīļākās) arī nav dzirdēts. Lai vai kā, šis fakts ir unikāls un mēs sakām- TAS IR JĀMĀK! Apsveicam slīpētāko Latvijas politiķi- Dzintaru Ābiķi un novēlam kandidēt arī nākamajā Saeimā- varbūt nav tālu iekļūšana Ginesa rekordu grāmatā!

Slīpētākais Latvijas politiķis ir

  • 28

  • 17

  • 7

  • 28