Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


Pārsteidzošāko māju TOP 15

Katram cilvēkam ir savs skatījums uz to, kādai būtu jābūt ideālai mājai. Vienam patīk dzīvesvieta, kas atgādina kuģi, citam patīk dzīvot pasakā vai lidojošajā šķīvītī. Kādam patīk lauku idille, cits nevar iztikt bez lielpilsētas drūzmas. Kāds tad ir pārsteidzošāko un interesantāko māju TOP? Varbūt šis?

15. Bārta Prinsa mājas

Arhitekts Bārts Prinss (Bart Prince) ir slavens ar savu neticami radošo pieeju dažādu konstrukciju dizainā. Mājas, ko viņš ir radījis, neizskatās pēc vienveidīgām kastītēm, kurās mēs dzīvojam. Pilnīgi noteikti tās ir unikālas. Prinss apgalvo, ka viņa projektēšana sākas no iekštelpu dizaina uz āru, un katrai mājai ir sava ideja. Attēlos redzamas paša Prinsa mājas Albakerkā (Albuquerque) un Kalifornijā (California).

14. Jemenas arhitekts Dar al Hajar

Šī brīnišķīgā akmens pils nav viesnīca vai muzejs. Tā nav arī kādas slavenības dzīvesvieta, bet uzcelta kā vasarnīca Imam Yahya 1930. gadā. Šī celtne ir brīnišķīgs piemērs akmenī kaltajām ēkām. Kopš tā laika pils ir tikusi vairakkārt atjaunota. Stāvot šīs ēkas apakšā, virsotne ir gandrīz nesaskatāma.

13. Burbuļu nams Francijā

"Burbuļu nams" no Tourrettes sur Loup, Francijā, ir tikai 35 gadus vecs un vēl nav pabeigts, bet tas nav traucējis Francijas Kultūras ministrijai to prezentēt kā vēsturisku pieminekli. Autors ir ungāru arhitekts Antti Lovag. Burbuļu māja ir futūristiska ar iebūvētām mēbelēm un ovāliem, izliektiem logiem. Dizains ir paredzēts, lai optimāli izmantotu priekšrocības, ko sniedz vulkāna Côte d'Azur ainava, un pa tās logiem paveras skaists skats uz Vidusjūru.

12. Koka tornis Arhangeļskā, Krievijā

Bijušais krievu mafijas darbonis Nikolai Sutyagin šo ēku sāka celt ar nodomu, ka tā būs divstāvu māja. Bet ceļojums, lai apskatītu koka mājas Japānā un Norvēģijā, viņu pārliecināja turpināt būvēt. Kā Nikolajs atzīst, tad no sākuma viņš tika uzbūvējis trešo stāvu, bet māja izskatījusies nepareiza, tāpēc turpinājis ar vēl vienu stāvu, joprojām tā nav izskatījusies pietiekami labi, un tā tas turpinājies. Pats multimiljonārs kļuva nabags pēc tam, kad viņa īpašumi tika iznīcināti. Kopā ar ģimeni tie dzīvo apakšējā stāvā, kamēr māja virs viņiem pamazām iet bojā.

11.Māja kājām gaisā

Poļu biznesmenis un filantrops Daniel Czapiewski šo ēku uzcēla kā paziņojumu par komunistu ēru un pasaules galu. Lai to uzceltu vajadzēja 114 dienas, jo strādnieki bija pārāk apjukuši ar to, kādiem jābūt pareizajiem leņķiem. Šī celtne pavisam noteikti piesaista daudz tūristu, kas ātri vien jūtas apreibuši, staigājot pa šīs mājas iekštelpām.

10. Hang Nga Vila Vjetnamā

Izskatoties kā kaut kas, kas nogājis greizi bērnu pasakās, jokainā paskata ēku – tagad zināmu kā „Trako māju” - radīja kundze Hang Nga, lai atspoguļotu savu interesi mākslā un arhitektūrā. Izgatavota no betona, tā tagad kalpo kā restorāns. Stāsta, ka iekšpuse esot vēl trakāka.

9. Tualetes poda formas māja Dienvidkorejā

Pasaules vienīgā šādas formas māja tika celta, lai atzīmētu Pasaules Tualešu asociācijas dibināšanu. Mājas centrā ir iebūvēta vitrīnveida tualete ar stikla sienām, kurā rodas migla, lai tās izmantotājs varētu justies ērtāk. Pats mājas veidotājs, kas piedzima tualetē un padarīja tualešu tīrīšanu par savu dzīves darbu, tagad šai mājā arī dzīvo.

8. Eliphante & Hippodome

Māja šādi nosaukta tāpēc, ka tās ieeja atgādina ziloņa snuķi. Šo skulptūras māju veidoja mākslinieks Michael Kahn un viņa sieva Leda Livant no dažādiem atrastiem materiāliem vairāk nekā 28 gadus. Kopā īpašums sastāv arī no dažādām citām saimniecības ēkām un aizņem 3 akrus zemes. Rezidence nosaukta par Hippodome, jo veido mozaīku, kā nīlzirgs saplūst ar ūdeni.

7. Teksasas virpulis

Kad abas vecās studijas ēkas, kas piederēja Hjūstonas Mākslas līgai, bija nolemtas nojaukšanai, viņi izdomāja to izmantot un izveidot pagaidu mākslas instalāciju. Mākslinieki Dan Havel un Dean Ruck pārveidoja divas celtnes, noārdod pirmās ēkas ārējo apšuvumu, lai izveidotu virpulim līdzīgu efektu. Sprauga patiesībā bija diezgan šaura, tikai bērni varēja tikt tai cauri.

6. Kurpju nams

Dienvidāfrikas Kurpju nams ir mākslinieka un viesnīcnieka Ron Van Zyl darbs savai sievai 1990. gadā. Kurpju namiņš ir tāds kā suvenīru veikaliņš, kurā viesnīcnieka sieva pārdod savus koka grebumus. Kopumā ēku kompleksā ietilpst astoņas viesu mājas, nometnes vieta, restorāns, baseins un bārs.

5. Sēņu māja

Arhitekts Terry Brown radīja šo drūmā paskata sēņu māju kā neparastas arhitektūras piemēru. Viņa stils attīstījās, kad viņš sāka eksperimentēt ar dažādiem materiāliem, kā koks, krāsains stikls, gliemežvāki, keramika un citiem, lai imitētu formas, kādas ir sastopamas dabā.

4. Peldošā māja

Optiskā ilūzija? Triks vai fotošops? Liekas, ka neviens neko daudz nezin par šo Ukrainā it kā peldošo klēti. Iespējams, tā joprojām tur stāv, iespējams, vairs nē.

3. Kosmosa māja

Šo interesanto ēku Tenesijā 1970-os gados izveidoja Curtis King un viņa dēli. Tā piesaista daudz ziņkārīgos interesentus, kas šajā apvidū ložņā un uzņem fotogrāfijas jau gadu desmitiem.

2. Greizais nams Polijā

Polijā atrodas vēl viena interesanta māja – greizais nams. Mājas veidošanai arhitektu iedvesmoja mākslinieku Jan Marcin Szancer un Per Dahlberg darbi. Ēka kalpo kā tirdzniecības centrs.

1.Hundertwasser nami

Austriešu mākslinieks Friedensreich Regentag Dunkelbunt Hundertwasser iespējams nav pazīstams visā pasaulē, toties visi, kas ir apciemojuši viņa Hundertwasser māju Vīnē, apbrīno viņa ironiju un kreativitāti. Tas ir dzīvokļu komplekss, par kura veidošanu mākslinieks neprasīja samaksu.

     [+] [-]

, 2012-06-17 19:34, pirms 12 gadiem
O_o

     [+] [-]

, 2012-06-17 20:18, pirms 12 gadiem
interesanti

     [+] [-]

, 2012-06-17 20:33, pirms 12 gadiem
Žel, ka Gaudi nav izpelnījies TOP veidotāju uzmanību.