Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:143, Did:0, useCase: 3


5 personāži, kuri, iespējams, mirs „Staigājošo miroņu” jaunajā sezonā

Redakcija
Redakcija

Kulta seriāls „Staigājošie miroņi” atgriežas kanālā „FOX” ar jaunāko, 6.sezonu – tās pirmo sēriju fani varēs vērot pirmdien, 12.oktobrī, plkst. 22:00. Taču kas gaidāms jaunajā sezonā un kuri personāži, iespējams, mirs? Tiek prognozēts, ka 6.sezona ļoti tuvināsies Roberta Kirkmana radītā komiksa sižetam, bet, protams, kā allaž gaidāmi dažādi pārsteigumi. Pastāv varbūtība, ka dzīvību zaudēs arī kāds no skatītāju iemīļotajiem varoņiem. Kuri tie būs? Ielūkojies portāla „whatculture.com” un kanāla „FOX” izveidotajā piecu personāžu sarakstā!

Tēvs Gabriels

Atcerēsimies, ka tēvs Gabriels, sākoties zombiju apokalipsei, iebarikādējās baznīcā un atstāja savas draudzes locekļus nomiršanai ārpusē. Tēvs Gabriels ir tēls, kas kopš savas izglābšanās nav devis nekādu ieguldījumu izdzīvotāju grupas labā. Svētais tēvs ir nodūris cilvēkus, kas izglāba viņa dzīvību. Pašreizējā brīdī šis tēls ir iestrēdzis savā attīstībā un, visticamāk, viņa attiecības ar galveno varoni Riku Graimsu un pārējo komandu pasliktināsies, kad viņi uzzinās, ka tēvs Gabriels izplata par viņiem baumas.

Kāpēc viņam jāmirst?

Tēvam Gabrielam vienkārši nav cita uzdevuma kā iesaistīties dramatiskās ķildās ar Rika izdzīvotāju grupu un izdzīvotājiem Aleksandrijas pilsētā. Patiesībā viņš caur caurēm ir gļēvulis un nav jēgas viņu atstāt dzīvu. Turklāt tēva Gabriela tēla atveidotājs Sets Giliems nesen tika arestēts par ātruma pārsniegšanu un marihuānas glabāšanu. Aktieris ar šādu rīcību, iespējams, būs „izracis kapu” savam varonim.

Eibrahams Fords

No trim jaunpienācējiem 5.sezonā Eibrahams Fords savā attīstībā gājis vistālāk. Pagājušās sezonas 5.sērija, kurā viņš bija centrālais tēls, bija viena no labākajām visā sezonā un to augstu novērtēja arī kritiķi. Eibrahams sevi atklāja kā spēcīgu mačo tipa vīrieti un apstākļus, kādos viņš apceļojis visu valsti, lai glābtu cilvēci. Skatītāji uzzināja, ka savulaik viņš bijis ģimenes cilvēks, kuru moka iekšējas problēmas.

Kāpēc viņam jāmirst?

Eibrahams ir cilvēks, kam dzīvē nepieciešams mērķis, un kad atklājas, kas viss, ko viņš darījis, ir bijis bezjēdzīgi, viņš zaudē šo mērķi. Šis varonis, šķiet, sevi ir pilnībā izsmēlis, un, būsim godīgi, seriālā nav pietiekami daudz vietas mačo vīriešiem. Arī komiksu grāmatā Eibrahams mirst Aleksandrijas sižeta beigās, lai gan, kā zināms, seriāla veidotāji ne vienmēr darbojas saskaņā ar komiksa sižetu.

Megija Grīna

Megija zombiju apokalipsē ir zaudējusi tēvu un jaunāko māsu. Kopš 2.sezonas, kad viņa majestātiski zirga mugurā izjāja no meža un izglāba no zombija vienu no izdzīvotājām, mēs zinām, ka viņa ir spēcīga sieviete. Četru sezonu laikā esam iepazinuši Megiju kā ārkārtīgi gudru, rūpīgu un drosmīgu. Tomēr tā kā sieviete ir pārcietusi vairāku tuvu cilvēku zaudējumu, viņas dzīvē ir iestājusies melnā svītra, kas ir tik melna, ka saskaņā komiksu grāmatas sižetu viņa mēģina izdarīt pašnāvību. Seriālā tas nav noticis, taču jau 5.sezonā mēs pieredzējām, ka Megija ir ievērojami distancējusies no pārējiem. Šķiet, ka vienīgais, kas Megiju tur pie dzīvības, ir viņas vīrs Glens.

Kāpēc viņai jāmirst?

Jo tas būtu lielisks, negaidīts sižeta pavērsiens, ko neviens nebūs paredzējis. Visi gaida, ka Glenu nogalinās komiksā ietvertais ļaundaris Nīgens, kas, visticamāk, parādīsies „Staigājošo miroņu” jaunajā sezonā. Taču seriāla veidotāji varētu iet citu ceļu un Glena vietā „nogalināt” viņa depresīvo sievu Megiju, kas liktu skatītājiem izbrīnā nodvesties.

Derils Diksons

Seriālā arvien grūtāk ir atrast varoņus, kuri ir izdzīvojuši kopš 1.sezonas. Pašlaik tādu ir tikai pieci – Riks Graims, Karls Graims, Glens Rī, Kerola Peletiera un Derils Diksons. No šiem pieciem Derils neapšaubāmi ir „Staigājošo miroņu” fanu favorīts. Viņš ir bijis ļoti vērtīgs izdzīvotāju grupas biedrs, izveidojis ciešas attiecības ar Kerolu un piedzīvojis savu brāļu nāvi.

Kāpēc viņam jāmirst?

Derila kā fanu favorīta statuss, šķiet, liek skatītājiem domāt, ka zombiji viņu nespēj uzvarēt, lai gan seriāla veidotāji ir uzsvēruši, ka neviens nav pasargāts no nāves. Derils ir varonis, kas nav iekļauts komiksu grāmatā, tāpēc seriāla veidotāji var brīvi izvēlēties viņa likteni. Vairāki fani jau izteikušies – ja Derils ies bojā, viņi pārstās skatīties seriālu. Būsim reālisti – viņi to nedarīs. Patiesībā – šāda nāve būtu ne tikai viena no pārsteidzošākajām visā seriāla vēsturē, tā arī atstātu milzīgu emocionālo ietekmi uz atlikušajiem varoņiem un būtu ļoti interesanti vērot, kā šāds pavērsiens viņus ietekmētu un kādas jaunas sižeta līnijas pavērtos. Derils ir darbojies seriālā kopš pašiem pirmsākumiem, un viņa tēls jau ir izgājis pilnu attīstības ciklu. Derila nāve būtu perfekti šokējošs moments jaunās sezonas vidū vai noslēgumā.

Riks Graims

Seriāla gaitā Riks ir attīstījies, lai izdzīvotu zombiju apsēstajā pasaulē, taču vienlaikus viņš ir degradējies kā cilvēks, dažkārt kļūstot dzīvniecisks un primitīvs. Tas padara viņa varoni intriģējošu un apnicīgu vienlaikus. Seriālā jau kļuvis prognozējami, ka notiekot kaut kam šausmīgam vai traumatiskam, Riks rīkojas kā jucis, lai atjaunotu kārtību izdzīvotāju nometnē. Tad notiek kaut kas cits, un viņš saprot, ka ir jānomierinās, jāsper solis atpakaļ un jākļūst par veco labo policistu Riku. Ir izveidojies aplis, un tas nevar pastāvēt mūžīgi.

Kāpēc viņam jāmirst?

Rika iekļaušana sarakstā, protams, ir visstrīdīgākā. Riks ir „Staigājošo miroņu” seja, un pašlaik viņš, visticamāk, ir drošībā, taču tas būtu šokējošs pavērsiens, ja 6.sezonā viņš ietu bojā. Kāpēc? Jo Riks būtībā ir kļuvis par miroņu šova antivaroni, par nīstamu cilvēku. Sagaidāms, ka 6.sezonā pārējie izdzīvotāju grupas locekļi sāks nopietni apstrīdēt Rika autoritāti. Iespējams, tā būs Megana, Kerola vai Derils, jo šie trīs varoņi ir izdzīvotāju grupas visspējīgākie potenciālie nākamie vadītāji.

Skaties seriāla „Staigājošie miroņi” 6.sezonu kanālā pirmdienās, plkst. 22:00, sākot no 12.oktobra, un uzzini, kā attīstīsies notikumi un varoņu likteņi zombiju apsēstajā pasaulē!