Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Zinātnieki pēta jokus

Britu zinātnieki ir veikuši pašu apjomīgāko pētījumu par jokiem, kāds jebkad veikts. Tā rezultātā viņi ir gatavi piedāvāt sabiedrībai pašu smieklīgāko joku. Pētījumā tika prezentēti 40 tūkstoši joku, kurus novērtēja aptuveni 2 miljoni cilvēku. Joki tika vērtēti piecu baļļu sistēmā ar īpašu ''jokumetru” (''Giggleometer”).

Joks, kas saņēma visaugstāko novērtējumu, tika nodots psihiatram Gurpalam Goselam no Mančesteras, ekspertīzes veikšanai. Vērtējiet arī jūs!

“No meža iznāk divi mednieki un viens no viņiem pēkšņi nokrīt zemē. Šķiet, ka viņš neelpo, acis stiklainas. Otrs mednieks izrauj telefonu un izsauc 911. Smakdams no uztraukuma viņš kliedz klausulē: ''Ir miris mans draugs! Ko man darīt?” Operators atbild: ''Nomierinieties, mēs jums palīdzēsim, bet vispirms pārliecināsimies, vai jūsu draugs patiešām ir miris”. Zināmu laiku klausulē klusums, pēc tam atskan šāviens. Tad mednieks saka operatoram: ''Jā, viņš ir miris, ko tagad?”

Labākais skotu joks.

'' Es vēlos nomirt mierīgi un klusi kā mans vectēvs. Bet nevis šausmās kliedzot kā viņa pasažieri.”

Labākā joka statuss Lielbritānijā.

''Divi mīlīgi putni sēž uz sola. Viens, lai aizvainotu otru, iekliedzas: ''Es gulēju ar tavu māti!” Apkārt klusums, abi putni ieklausās un gaida, kas būs tālāk. Pirmais putns no jauna kliedz savu kliedzamo: “Es pārgulēju ar tavu māti!”. Beidzot otrs atbild: ''Tēt, tu esi piedzēries, ej mājās!”

Labākais joks ASV.

''Divi vīrieši spēlē golfu. Pēkšņi viņi ierauga, ka pa ceļu, kas atrodas blakus laukumam, parādās bēru procesija. Viens no vīriešiem sastingst metienā, noņem cepuri, aizsedz acis un paklanās. Viņa draugs saka: ''Šis ir pats aizkustinošākais žests, ko esmu jelkad redzējis. Jūs laikam esat ļoti labs cilvēks”. Otrs atbild: ''Jā, mēs bijām precējušies trīsdesmit piecus gadus”.

Labākais joks Beļģijā.

''Kādēļ pīlēm ir pleznas? Lai dzēstu ugunsgrēkus. Bet kāpēc ziloņiem ir plakanas kājas? Lai varētu spiest degošas pīles”.

Pētījumā tika iegūti arī citi interesanti rezultāti. Tā noskaidrojās, ka vācieši, kas ne īpaši izceļas ar savu humora izjūtu, smējās par visiem jokiem vienlīdz, neizceļot kādu vienu citu vidū.

Īri, briti, austrālieši un jaunzēlandieši augstāk novērtēja jokus ar vārdu spēlēm.

     [+] [-]

, 2010-11-01 08:06, pirms 13 gadiem
nav ko darīt cilvēkiem, pēta jokus

     [+] [-]

, 2010-11-01 10:05, pirms 13 gadiem
man gan patik labi joki un anekdotes