Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Apsargs liek izmest maizi miskastē. Maize - mūsu bagātība?

Apsargs liek izmest maizi miskastē. Maize - mūsu bagātība?
Foto: Ivars Puķe

Pēc šovasar notikušajiem X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem vairākos plašsaziņas līdzekļos jau izskanēja informācija par dažādām nejēdzībām, kas mazināja svētku prieku gan dalībniekiem, gan skatītājiem. Vēl kāds notikums, kas ar laika nobīdi nav zaudējis aktualitāti, jo runa ir par mūžīgām ētiskām un materiālām vērtībām.

Rīdziniece Dita vērot Dziesmu svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumu devās kopā ar vīru un 8 un 14 gadus vecajiem dēliem. Ģimene pirms koncerta nebija pusdienojusi, tāpēc veikalā tika nopirktas smalkmaizītes un maize vakariņām. Liels bija visu pārsteigums, kad apsardzes darbinieki pie vārtiem sievietei lika atvērt somu un maizi izmest atkritumu tvertnē. ‘’Jaunākais dēls asarām acīs skatījās uz maizīti, jo zin, kā opim laukos aug maizīte, cik grūti un cik garas stundas jāstrādā. Es arī pārvaicāju, vai maizi tiešām arī. Man atbildēja, ka - jā. Es to nespēju izdarīt. Atdevu maizīti vīram. Viņš to nolika uz zemes, jo izmest nevarēja - nav tā audzināts. Jaunākais dēls vēl divas dienas raudāja, kad rokās paņēma maizīti,’’ emocionāli stāsta sieviete.

Par notikušo Dita nosūtīja vēstuli uz Valsts izglītības satura centru, kas, sadarbībā ar X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības komiteju, bija svētku rīkotāji. Operatīvi tika saņemta atvainošanās vēstule visai ģimenei, kurā tika paskaidrots, ka apsardzes darbiniekiem netika dots norādījums atņemt maizes izstrādājumus svētku apmeklētājiem, un viņiem elastīgāk bija jārīkojas situācijās, kad tika ienesti produkti. ‘’Tuvākajā laikā organizēsim tikšanos ar apsardzes firmas SIA Bastions Apsardze vadību, lai analizētu apsardzes darbinieku darbu svētku laikā, noskaidrotu kļūdas, pārpratumus, jo, tiekoties ar firmas pārstāvi pirms svētkiem, tika pārrunāts, ko drīkst un ko nedrīkst ienest skatītāji svētku pasākumu norises vietās,’’ atbildes vēstulē raksta VISC darbinieki. Kā epadomi.lv noskaidroja, šāda tikšanās ir notikusi.
.
Aglonā ir vienīgais maizes muzejs Baltijā, kura darbinieki ir savākuši desmitiem sakāmvārdu, ticējumu, pasaku, ieražu, kas saistītas ar labības audzēšanu, maizes cepšanu un ēšanu, kā arī tur var apskatīt simtiem lietu, kas saistītas ar graudu pārstrādi un maizes tapšanu. Viens no muzeja izveides mērķiem bija vēlme jaunajā paaudzē ieaudzināt un ikkatram atgādināt par cieņu pret savas zemes vēsturi un maizi. Aicinām visus turp doties. Un paši arī vēlreiz aizbrauksim.



     [+] [-]

, 2010-08-30 13:51, pirms 14 gadiem
Šausmas! Kā tā var!?

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:57, pirms 14 gadiem
Nav nekā svēta vairs palicis daudziem cilvēkiem. Patiesībā sabiedrība ir briesmās. Vai tiešām cilvēki nesaprot, ko dara.

     [+] [-]

, 2010-08-30 14:23, pirms 14 gadiem
Tā jau arī ir. Paskatieties, kādas sejas stāv pie ieejas dažādos pasākumos. Kā akmenī izcirstas. Šķiet, ka viņiem neinteresē nekas un neviens. Ko te vēl runāt par kaut ko svētu ar tādiem.

     [+] [-]

, 2010-08-30 16:13, pirms 14 gadiem
Redz, cik tālu esam aizdzīvojušies - maizi metam miskastē. Kauns un negods tādām apsardzes firmām un viņu darbiniekiem!

     [+] [-]

, 2010-08-30 21:47, pirms 14 gadiem
Mūžu dzīvo, mūžu mācies

     [+] [-]

, 2010-08-30 21:52, pirms 14 gadiem
Labs raksts

     [+] [-]

, 2010-08-30 22:13, pirms 14 gadiem
Paldies, ka jūs pacēlāt šo tēmu!

     [+] [-]

, 2010-08-30 23:37, pirms 14 gadiem
jā, ir arī tā, skumji....

     [+] [-]

, 2010-08-30 23:54, pirms 14 gadiem
kā kaut kas tāds var notikt, tie taču ir reāli slimi cilvēki

     [+] [-]

, 2010-08-30 23:57, pirms 14 gadiem
Tas taču ir nožēlojami, ja tā rīkojas pieauguši cilvēki. Būtu viņi paturēti kādu laiku bez maizes vai iedzīti rudzu laukā, tad gan zinātu...