Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Mūsu mājas mīluļu Ginesa rekordi. Kaķi

Mūsu mājas mīluļu Ginesa rekordi. Kaķi
Foto: Iveta Apškrūma

Ginesa Pasaules rekordi meklē jaunās zvaigznes, lai atjaunotu saturu savai jaunajai „Ginesa Pasaules rekordi 2011” grāmatai.
Lai uzzinātu vai Jūsu mīlulis atbilst šiem rekordiem, izlasiet jau esošo rekordistu izmērus.

Ginesa rekordu grāmatas galvenais redaktors Kreigs Glendijs paziņojis, ka viņa pārstāvētā autoritatīvā organizācija ir ieinteresēta atrast dažādus mājas mīluļu rekordus. Tāpēc palūkojieties uz saviem mājdzīvniekiem, varbūt jūs dzīvojat kopā ar jaunu slavenību.

Salīdzināšanai:

Resnākais kaķis

Pašu resnāko kaķi, kura svars tika noteikts precīzi, sauca Himmi; tas piederēja Tomasam Vaizam no Kernsas Kvinslendas štatā Austrālijā. Kad 1986. gada 12. martā kaķis sasniedza 10 gadu un 4 mēnešu vecumu, tā svars bija 21,3 kg.

Mazākais kaķis

Himalaju-persiešu kaķis Tinker Tojs piederēja Kartrīnai un Skotam Forbsiem no Teilorvillas, ASV štata Ilinoisas. Tas ir tikai 7 cm augsts un 19 cm garš.

Vecākais kaķis

Pats vecākais kaķis, kura vecums ir precīzi noteikts, ir svītrainā Ma; viņa tika iemidzināta, kad tā sasniedza 34 gadu vecumu. Viņas saimniece bija Alisa Sent Džordža Mūra no Devonas pilsētas Drjūsteigtonas Lielbritānijā.

Auglīgākā kaķene

Svītrainā kaķene vārdā Dastija no ASV Teksasas štata Bonemas pasaulē laida 420 kaķēnus. Savu pēdējo metienu viņa sarūpēja 1952. gada 12. jūnijā.

Vecākā kaķene, kas laida pasaulē pēcnācējus

1987. gada maijā 30 gadīgā kaķene Kitija, kas piederēja Džordžam Džonstonam no Stafordšīras pilsētas Krokstonas Lielbritānijā, laida pasaulē divus kaķēnus.

Labākais alpīnists

4 mēnešus vecs kaķēns, kas piederēja Žozefīnei Aufdenblatenai no Ženēvas Šveicē, 1950. gada 6. septembrī kopā ar alpīnistu grupu uzrāpās Materhorna virsotnē (4478 m).

Čempions peļu ķeršanā

Kaķis vārdā Touzers, kas piederēja kompānijai „Glentaret Distilerry Ltd” Lielbritānijā, savas dzīves laikā nomedīja 28 899 peles. Kaķis nomira 1987. gada 20. martā.

Kaķis, kas pirmais ieguva vārdu

Pirmais kaķis, par kuru precīzi zināms, ka tas ir ieguvis vārdu, bija Nedžems (kas nozīmē „mīļš, patīkams”). Šis kaķis dzīvoja Ēģiptes faraona Tutmosa III valdīšanas laikā, 1479-25 pirms mūsu ēras.

Lielākais ceļotājs

Hamlets aizšmauca no sava būra Toronto avioreisa laikā, un lidoja nedaudz vairāk par 7 nedēļām, pieveicot gandrīz miljonu kilometru, līdz 1984. gada februārī viņu noķēra, izvelkot no lidmašīnas apšuvuma.

Bagātākais kaķis

Blekijs, pēdējais no 15 kaķiem un kaķenēm, kas dzīvoja miljonāra Bena Rī mājā, saņēma mantojumā no sava saimnieka 15 miljonus sterliņu mārciņu.

Slavenākais kaķa kritiens

Kaķeni Patrīciju, kad tā bija grūsna, kāds ļauns auto vadītājs 1981. gadā nometa no ASV Oregonas štata Portlendas tilta. Divi makšķernieki izvilka Patrīciju no Viliametriveras ledainā ūdens. Nabaga kaķene zaudēja kaķēnus, bet pati pilnībā atlaba. Pēc šī notikuma viņa vairakkārt tika ielūgta kā viešņa raidījumos par kaķiem un dažādās izstādēs.

Dārgākais kaķis

Kalifornijas sudrabaini lāsumainais kaķis tika nopirkts par rekordlielu summu - 24 000 dolāriem 1937. gada janvārī.
Ja varat pretendēt uz Ginesa rekordu, piesakieties GuinnessWorldRecords.com

     [+] [-]

, 2010-09-14 17:27, pirms 14 gadiem
Kas vēlas pirkt manu kaķi? Pārsitam rekordu?

     [+] [-]

, 2011-11-16 20:53, pirms 12 gadiem
es