Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Labākais atvaļinājums no zinātnieku viedokļa

Amerikāņu psihologi skaidrojuši un pētījuši, kādam jābūt atvaļinājumam, lai tas sagādātu cilvēkam maksimālu gandarījumu. Beigās nonākuši pie radikāli pretējiem viedokļiem.Tagad izvēle mūsu rokās, kurš no variantiem patīk, to arī izmantojam!

Pēc zinātnieku domām, ideālajam atvaļinājumam jābūt īsam un jāatkārtojas četras reizes gadā, vēsta portāls „Wise-Travel”. Psihologi uzskata, ka īsu atvaļinājumu laikā gūtie patīkamie iespaidi ievērojami labāk saglabājas cilvēku atmiņā, savukārt vienas lielas atpūtas laikā gūtie iespaidi aizmirstas daudz ātrāk.

„Ap septīto atpūtas dienu eiforija izgaist un atvaļinājumā pavadītais laiks vairāk nav tik patīkams, kā pirmajās dienās, jo vairāk nesniedz priecīgu saviļņojumu. Tieši tādēļ četri nelieli atvaļinājumi gadā dod ievērojami lielāku pozitīvo efektu jūsu psihiskajai veselībai,” – uzskata profesors Dens Areli no Ziemeļkarolības Djūka universitātes.

Vienlaikus vairāki psihologi izteikuši arī pretēju viedokli, uzskatot, ka bieži braucieni palielina stresu, jo liels skaits lidojumu, iekārtošanās viesnīcās, aklimatizācija un citas tamlīdzīgas problēmas pieprasa noteiktas emocionālās „nodevas”. Šī viedokļa piekritēji uzskata, ka atpūsties vajag vienu vai divas reizes gadā, bet pozitīvās emocijas iespējams gūt arī brīvdienu un svētku laikā.

     [+] [-]

, 2010-08-30 02:16, pirms 14 gadiem
Es par pirmo variantu, tas ir - vairāki nedēļas atvaļinajumi gadā.

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:52, pirms 14 gadiem
Man arī labak patiktu četri mazi atvalinājumi gada, tacu darba devējs šādu variantu neakceptē.

     [+] [-]

, 2010-08-30 16:16, pirms 14 gadiem
Man gribētos 3 atvaļinajumus pa menesim. Tad gan būtu super jauki!