Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Kāpēc dzērumā visas sievietes šķiet skaistas?

Kāpēc dzērumā visas sievietes šķiet skaistas?
Foto: Iveta Apškrūma

Vakara tusiņš tik labs, bet no rīta mostos un nesaprotu kā man blakus gadījies šis monstrs. Vai ar Jums tā ir kādreiz gadījies? Ar kādu no Londonas zinātniekiem tā noteikti ir gadījies, ja jau interesē šo jautājumu pētīt dziļāk.

Zinātnieki noskaidrojuši, kāpēc piedzērušiem vīriešiem patīk praktiski visas sievietes bez izņēmuma, vēsta „Discovery News”. Izrādās, ka alkohola ietekmē vīrieši zaudē spēju atšķirt simetriskas, vairāk simpātiskākas sieviešu sejas, no asimetriskām, mazāk simpātiskām. Pie šāda secinājuma nonākusi grupa Londonas zinātnieku, kuri veica pētījumu ar iereibušiem un nedzērušiem jauniešiem.

Bārā notiekošajā eksperimentā piedalījās 64 studenti. Puse no viņiem alkoholu nelietoja, bet otra bija iereibusi. Zinātnieki abām studentu grupām parādīja meiteņu fotogrāfijas, kurām bija gan simetriskas, gan asimetriskas sejas un palūdza brīvprātīgajiem noteikt vispievilcīgākās.

Eksperimentā tika noskaidrots, ka studenti, kuri bija skaidrā, bija arī izvēlīgāki – viņi par simpātiskām nosauca meitenes ar pareiziem sejas vaibstiem, kamēr iedzērušie teica, ka viņiem patīk arī meitenes ar asimetrisku sejas izteiksmi.
Zinātnieki noskaidroja, ka neskatoties uz spējas atšķirt simpātiskas meitenes no nesimpātiskām zaudēšanu alkohola ietekmē, vīrieši tomēr bija daudz uzmanīgāki pret pretējā dzimuma ārējo izskatu nekā sievietes. Iespējams, ka piedzērušās sievietes kļūst mazāk izvēlīgas tāpēc, ka nepievērš tādu uzmanību potenciālā partnera ārienei kā vīrieši.
Pēc viena no zinātnieka domām, nākotnē pētniekiem būtu ļoti interesanti uzzināt uz kādām vēl īpašībām, kuras atbild par partnera „atlasi” pēc ārējām pazīmēm, alkohols atstāj spēcīgu ietekmi.

Vairāk par to varat lasīt Mystery of Beer Goggles Solved : Discovery News

     [+] [-]

, 2010-08-29 02:36, pirms 14 gadiem
T

     [+] [-]

, 2010-08-29 02:38, pirms 14 gadiem
Tas jau sen zināms un ar sievieēm tas pats ir darīts

     [+] [-]

, 2010-08-29 19:22, pirms 14 gadiem
vecais teiciens, ka nav neglītu sieviešu, bet ir par maz alkohola