Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Interesanti fakti par skūpstiem un skūpstīšanos

Tā kā šomēnes esam pastiprināti pievērsušies kāzu tēmai, tad kā gan kāzās iztiksim bez skūpstiem. Šoreiz apkopojām interesantus faktus par skūpstīšanos.

Grieķu filozofs Platons daudzināja skūpstu kā apmainīšanos dvēselēm, hinduisti to apzīmē kā kosmisku vīrieša un sievietes pretējo polu savienošanos. Taču visu laiku slavenākais mīlnieks Kazanova to izteicis visskaistāk: "Vai skūpsts nav kvēlojoša vēlme ieelpot daļu no būtnes, kuru tu mīli?"

1.Cilvēks vidēji divas nedēļas sava mūža pavada skūpstoties.

2. Tieši šajā mirklī apmēram 4000 cilvēku skūpstās.

3. Gandrīz 10% pasaules iedzīvotāju neskūpstās vai pat nepieskarās lūpām.

4. Pasaules garākais skūpsts pieder itāliešu pārim Andrea Sarti un Annai Čenai. Viņi 2004. gada Valentīndienā skūpstijās 31 stundu 18 minūtes un 33 sekundes.

5. Garākais zemūdens skūpsts fiksēts Tokijā, Japānā, 1980. gada 4.aprīlī. Tas ilga 2 minūtes un 18 sekundes

6. Garākais jebkad reģistrētais skūpsts filmā meklējams You're in the amy now. (1941. gads). Tas ilga 3 minūtes un 5 sekundes.

7. 68% puišu apgalvo, ka viņi labi skūpstās. Meitenes šajā ziņā ir pieticīgākas- tikai 56% slavē sevi.

8. Cilvēki skūpstoties lielākoties pagriež galvu pa labi, nevis pa kreisi.

9. Arī dzīvnieki skūpstās. Šimpanzes to dara pēc kārtīgiem ķīviņem.

10. Meitenes, kas lasa romānus, iemīlas un skūpstās 2 reizes biežāk.

11. Lai sniegtu nelielu buču uz vaiga, tiek izmantoti tiki divi sejas muskuļi, bet kaislīgam skūpstam- 34. Tātad jo biežāk skūpstāmies, jo labāk tiek trenēta sejas muskulatūra, jo ilgāk izskatāmies jauni.

12. Kaislīgi skūpstoties 1 minūti, Tu sadedzini gandrīz 27 kalorijas. Laba alternatīva sporta nodarbībām.

13. Pētijumos konstatēts, ka skūpstīšanās palīdz samazināt dermatītu, ādas izsitumus un bojājumus. Itāļu zinātnieki izpētījuši, ka skūpstīšanās stiprina imūnsistēmu un samazina holesterīna līmeni asinīs.

14. Skūpsta laikā izdalās endorfīns, kas palielina dopamīna koncentrāciju asinīs. Pateicoties tam, mums rodas pacilājoša sajūta.

15. Mūsu smadzenēs ir neironi, kas palīdz mums atrast vienam otra lūpas tumsā.

16. Tāpat kā nav divu vienādu pirkstu nospiedumu vai sniegpārsliņu, nav arī divu vienādu lūpu nospiedumu. Lai uzmanās noziedznieki!

Bet secinājums - skūpsti ir viena veselīga nodarbe.

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:53, pirms 14 gadiem
mmmm :*