Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Jaunie izgudrojumi un atklājumi

Zinātnieki, veicot novērojumus, pētījumus un eksperimentus, atklāj jaunas iespējas un ikviens jauns un veiksmīgs izgudrojums ir solis uz ērtāku dzīvi. Vairums no tiem spēj pārsteigt katru no mums.

Parkošanās mērītājs, kas piezvanīs policistiem

Jaunais parkošanās mērītājs Austrālijā automātiski piezvanīs policistiem, līdzko tavs laika limits būs beidzies. Jaunajiem mērītājiem ir sensori zemē, kas ir zem vietas, kur parkojas mašīnas, tādējādi tas var sekot līdzi visām mašīnām, kas iebrauc un izbrauc. Sensori noteiks tuvāko parkošanās inspektoru un dos tam ziņu, tikko kā paies 5 minūtes no samaksātā laika limita beigām.

Grafīna papīrs, kas stiprāks par tēraudu

Austrāliešu zinātnieki ir atklājuši materiālu, kas ir taisīts no grafīta, ir tik tievs kā papīra lapa un 10 reizes stiprāks par tērauda sloksni. Grafīna papīrs ir veidots saberžot un attīrot neapstrādātu grafītu ķīmiskajās vannās, mainot tā struktūru un ļaujot saspiest lapas plānumā. Grafīns ir 2 reizes cietāks, 6 reizes vieglāks un 10 reizes stiepes izturīgāks nekā tērauds.

Šķirošanas robots

Šķirošanas robots no ZenRobotics spēj atšķirt un izvēlēties objektus šķirošanai un aizsūtīt tos uz pareizajām aparatūrām. Izmantojot mākslīgo inteliģenci un daudzus sensorus, robots, pēc veidotāju domām, spēs atšķirt daudzus plastmasas veidus, kā arī trupas, spuldzītes, akmeņus, kā arī bīstamus materiālus.

Dutch superbus

Jaunais Dutch superbus spēj transportēt pasažierus ļoti komfortabli, ar ātrumu apmēram 200 km/h. Autobusā ir vieta 23 pasažieriem. Katrā vietā ir multivides kontrole un iejūgam līdzīgas drošības jostas, lai nodrošinātu komfortu un drošību, braucot šādā ātrumā.

Ātri uzlādējamās baterijas

Jauna bateriju ražošanas metode, balstoties uz nanotehnoloģiju, varētu aizvest pie litija bateriju attīstības, kas 2 minūtēs spēj uzlādēties par 90%. Jaunā baterija satur ļoti porainas metāla putas, klātu ar plānu kārtu aktīviem bateriju materiāliem. Metāls vada elektrību un metāla putas spēj uzkrāt pietiekamu daudzumu enerģijas.

Uz garastāvokli reaģējošs apgaismojums

Jauna interaktīva iekārta no Panasonic spēj mainīt savu apgaismojumu automātiski, balstoties uz emocijām, kas jūtamas istabā. Gaismas nāk komplektā ar sensoriem, kas spēj apgaismojumu regulēt, skatoties pēc tā cik cilvēki atrodas istabā. Sensori spēj arī nolasīt garastāvokli, kas jūtams, attiecīgi mainot gaismas.

     [+] [-]

, 2011-05-16 00:03, pirms 13 gadiem
Es gribetu tas lampas diezgan interisanti bet tie parkoshanas meritajs neviagtaadus

     [+] [-]

, 2011-05-16 08:18, pirms 13 gadiem
Nu jā, parkošanās mērītājs tiešām lieks.

     [+] [-]

, 2011-05-16 08:20, pirms 13 gadiem
Ar tām jaunajām gaismam tak nevatēs par elektrību samaksāt