Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Ķīniešu meitenītēm zīdaiņu vecumā izaug krūtis

Šokējošs gadījums noticis Ķīnā, kur mazām meitenītēm, kas nav sasniegušas pat divu gadu vecumu, izaugušas krūtis. Pēc veiktajām pārbaudēm izrādījies, ka mazulīšu hormonu līmenis organismā ir augstāks, nekā pieaugušām sievietēm.

Kā tas varēja notikt? Aizdomas krita uz piena maisījumu, ar kuru baroti visi mazuļi, un, kaut gan ārsti neieteica vecākiem ar to turpmāk barot mazuļus, norādot uz piena pulvera acīmredzamo kaitīgumu, kā arī vēlējās oficiālu produkta pārbaudi, birokrāti, kuru maki varēja sāpīgi ciest, bija pret.

Synutra- uzņēmuma, kas ražo bīstamo zīdaiņu piena pulveri, vadība apgalvoja, ka ar viņu ražojumu viss esot kārtībā, ka tas esot pilnīgi nekaitīgs un nesaturot nekādus veselībai kaitīgus piemaisījumus. Acīmredzot, uz vienu roku ar uzņēmuma vadību bija arī vietējais pārtikas drošības dienests, kas atteicās veikt ķīmiskās pārbaudes maisījumam pēc patērētāju pieprasījuma.

Pārbaudes tomēr tika veiktas. Un kaut gan sākumā eksperti domāja, ka iespējams, hormoni kaut kā produktā nonākuši no fermeru audzētajiem liellopiem un viņu fermām, jo šādus hormonus arī izmanto, lai apstrādātu mājlopus, tomēr beigās tika noskaidrots, ka piena pulverim nelegāli tikusi pievienota viela, kas ir arī plastmasas satāvā, lai palielinātu proteīnu daudzumu tajā.

Pēc kādas Ķīnas avīzes datiem- šis produkts joprojām esot pārdošanā, kaut arī kopumā nomiruši seši bērni un apmēram 300 000 citu saslimuši.

     [+] [-]

, 2010-08-30 02:06, pirms 14 gadiem
vecākiem ta ir liela nelaime

     [+] [-]

, 2010-08-30 02:21, pirms 14 gadiem
Kas tik pasaulē nenotiek!