Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Apdrošinātāji saņēmuši lūgumu apdrošināt pret pasaules galu

Redakcija
Redakcija

Drīzumā būs atlikuši vien 2 mēneši līdz pareģotajam pasaules galam, kas pēc seno maiju kalendāra tulkojumiem tiek prognozēts šī gada 21.decembrī. Līdz ar šādu uzskatu izplatīšanos BALTA saņem arī pavisam neikdienišķus un neparastus apdrošināšanas pieprasījumus: nesen BALTA ir saņēmusi pat aicinājumu apdrošināt kāda pasākuma dalībniekus pret pasaules galu, taču BALTA netrūkst arī citu neparastu apdrošināšanas lūgumu.

Šajā gadā BALTA ir saņēmusi lūgumu apdrošināt kādu spēļu festivālu un tā dalībniekus pret gana interesantām un neierastām lietām. Spēļu festivāla pārstāvis apdrošināšanas lūgumā bija norādījis trīs galvenos notikumus, pret kuriem vēlējās apdrošināt festivāla dalībniekus: pret „Ktulhu (Cthulhu)* kosmisko būtņu iespējamo izlīšanu jeb parādīšanos no Baltijas jūras, pret festivāla uzvarētāju nolaupīšanu, ko īstenotu citplanētieši, kā arī pret magnētisko vētru izraisīto laika un telpas kontinuuma pārrāvumu, kā rezultātā festivāla dalībnieki var pazust paralēlajās pasaulēs”. Turklāt festivāla rīkotāju pārstāvis pašu festivālu vēlējās apdrošināt arī pret pasaules galu.

„Jāteic, ka šis gadījums ir kas nebijis BALTA pieredzē. Protams, esam saņēmuši dažādus interesantus apdrošināšanas pieteikumus. Interesentiem, kas vēršas ar šiem gana neordinārajiem apdrošināšanas lūgumiem, cenšamies izskaidrot BALTA apdrošināšanas principus un specifiku. Ja izvērtējam konkrēto gadījumu, pasaules galam būtu grūti precīzi noteikt iespējamo draudu potenciālu un seku izmaksas. Katrā ziņā šāds darbs liktu mūsu risku parakstītājiem kārtīgi „pasvīst”,” nopietni, bet ar humora pieskaņu skaidro BALTA klientu stratēģijas direktors un valdes loceklis Kristians Pudans.

BALTA ir saņēmusi arī vēl citus neparastus apdrošināšanas lūgumus. Reiz kāds gādīgs suņa īpašnieks lūdza apdrošināt savu mīluli, kurš gatavojās dalībai kamanu vilkšanas sacensībās. Suņa īpašnieks ceļojumu apdrošināšanas ietvaros vēlējās iegādāties „suņa civiltiesisko atbildību”, kas nozīmē, ka suņa saimnieks būtu apdrošināts, ja suns pamanītos sastrādāt kādus nedarbus, kas nav tieša saimnieka rīcība. Jāatzīmē, ka šajā gadījumā BALTA atbilde klientam bija pozitīva un polisē tika ierakstīts pat suņa vārds.

Tāpat BALTA pieredzē bijis gadījums, kad kāda sieviete pirms gaidāmās plastiskās operācijas vēlējusies apdrošināt kādu savu ķermeņa daļu. Interesanti, taču lūgums tika izteikts tikai par vienu no daiļā dzimuma pārstāves sievišķīgajām ķermeņa daļām. Kā atzīmē un nopietni paskaidro BALTA eksperti, arī šādos gadījumos ieteicams ārstam jautāt par profesionālo civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, kas sedz dažādus zaudējumus, ja ieplānotajā operācijā viss nebeidzas tik labi, cik gaidīts.

Tā sauktos Ktulhu mītus ir radījis rakstnieks Hovards Filips Lavkrafts, kurš dzimis 1890.gadā. Viņa stāstu varoņi ir šausminoši dēmoni un mistiski dievi, tajā skaitā varonis Ktulhu.