Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Vācijas zoodārzā miris baltais lācis, apēdot kāda apmeklētāja virsjaku un somu

Redakcija
Redakcija

Zoodorzās bieži redzami uzraksti, kas aicina nebarot dzīvniekus. Tomēr Vācijā, Štutgartes zoodārzā kāds no apmeklētājiem neviļus "pabarojis" balto lāci ar savu jaku un somu.

25 gadus vecais baltais lācis vārdā Antons miris 9. februārī- tā ziņo vācu izdevums The Local. Neilgi pirms tam zoodārza darbinieki pamanījuši, ka dzīvnieks sācis ļoti dīvaini uzvesties. Kad tas sācis izspļaut auduma gabalus, veterinārs centies lācim izraisīt vemšanu. Dzīvniekam izdevies izvemt daļu jakas un somas fragmentu, taču, neskatoties uz to, izglābt lāci nav izdevies.

Zoodārza darbinieki uzskata, ka apmekletāja somā, ar kuru lācis panašķojies, ir bijis kaut kas ļoti garšīgs, no kā dzīvnieks vienkārši nav spējis atteikties.Kādā tieši veidā šīs mantas nokļuvušas voljērā, tā arī līdz šim nav noskaidrots. Tas nozīmē tikai vienu- uzraudzība nav bijusi pārāk stingra. Pēdējo 20 gadu laikā no baseina, kurā peldējies baltais lācis, izzvejoti apmēram 200 bērnu zābaciņi, 50 rotaļlietas un neskaitāmi daudz galvassegu, briļļu, telefonu un fotoaparātu.

Veterinārārsts Tobiass Knaufs- Vitcens aicinājis zoodārza apmeklētājus nekavējoties ziņot par lietām, kas nejauši iekritušas lāča voljērā. "Ja mēs būtu zinājuši, ka pie vainas kāds svešķermenis, mēs būtu varējuši izglābt Antonu"- viņš teicis. Pēc viņa vārdiem, lācis vēl būtu varējis nodzīvot apmēram 10-15 gadus. Sekcijas rezultātā noskaidrojās, ka dzīvnieks gājis bojā no iekšējo organu iekaisumiem un traumām.

Jāsaka, ka šis nav pirmais Štutgartes zoodārza iemītnieks, kas gājis bojā no svešķermeņu klātbūtnes organismā, kas kaut kādā veidā nonakuši viņu voljēros. Pirms dažiem gadiem zoodārzs šķīries no begemota vārdā Egons- viņš norija tenisa bumbiņu. Arī pēdējais šī zoodārza valzirgs Čārlijs miris pēc tam, kad apēdis kāda apmeklētāja mīksto rotaļlietu.