Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:327, Did:0, useCase: 3


Romas Kolizejs no 200 000 Lego detaļām Austrālijas muzejā

Redakcija
Redakcija

Lai apskatītu slaveno senās Romas Kolizeju, austrāliešiem nav obligāti jādodas uz Romu. Pateicoties Raienam Maknotam un viņa hobijam (Raiens ir visā pasaulē populārā Lego konstruktora speciālists), Austrālijas muzejā radies Romas Kolizejs miniatūrā, kura būvēšanai tā autors izmantojis 200 000 Lego detaļu.

No Lego uzbūvētais Romas Kolizejs ir precīza tā mūsdienu kopija. Izveidota arī Kolizeja apkārtne ar kokiem, saldējuma pārdotuvēm, dzīvniekiem, tūristiem un pārģērbtiem gladiatoriem. Viss kā dzīvē.






Kā izteicies Kolizeja autors Raiens Maknots, būvēšanas procesā viņš pārdomājsi savu attieksmi pret senajiem romiešiem un paziņojis, ka no šī brīža viņš vairāk cienīšot šo tautu. "Būvēt kaut ko ovālu no taisnstūra un kvadrātveida detaļām- tas, es jums teikšu, ir prātam neaptverami!"- atzīmēja Raiens.





Romas Kolizejs ir viens no ievērojamākajiem Eiropas vēsturiskā kultūrmantojuma objektiem un būtiskākais tūristu simbols Itālijā. Līdz mūsdienām tas saglabājies tikai daļēji, taču arī atlikusī daļa liek nojaust par šīs būves bijušo varenību.