Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:326, Did:0, useCase: 3


Cik reāls ir pasaules gals? Pasaules varenākie pareģi un viņu pareģojumi. 3.daļa

Pēdējie pētījumi pierādījuši, ka potenciāla spēja pareģot ir ielikta mūsos jau no pirmās dzīves dienas. Numerologi uzskata, ka ciparu simboli, no kuriem veidojas mūsu dzimšanas datums, satur lielu daudzumu informācijas. Tā, piemēram, cilvēki, kuriem ir noteikts trijnieku un piecinieku salikums, var bez grūtībām pieslēgties Zemes informatīvajam laukam, no kurienes viņi var smelties zināšanas par nākotni jeb citiem vārdiem sakot,- pareģot. Ja ne trijnieku, ne piecinieku dzimšanas datos nav, nekādas gaišreģa spējas vienkārši nav iespējamas.

Cilvēks- fenomens

Kādu laiku pirms hitleriešu iebrukuma Polijā, Varšavā pazīstamo telepātu un hipnotiķi Volfgangu Mesingu neatstāja savāda trauksmes sajūta. Pareģis zināja, ka drīz notiks nelaime un ar šausmām gaidīja kārtējo karu. 1939. gadā tas tiešām sākās, taču toreiz neviens nenojauta, ka Polijai sekos vēl citas valstis, kuras Vācija centīsies iekarot. It sevišķi neviens nedomāja, ka hitlerieši uzbruks arī Padomju Savienībai.

Kādā no Mesinga uzstāšanās reizēm viens no zālē sēdošjiem pajautāja: "Kas notiks tālāk?" Mesings atbildēja: "Būs uzvara. Polija uzvarēs, Padomju savienība uzvarēs..." un nosauca precīzu datumu, kad beigsies karš.
Šī ziņa momentāli sasniedza Hitlera ausis un sākās Mesinga vajāšana. Par gaišreģa galvu Hitlers izsolīja paskainu atldzību- 200 000 marku. Mesingam nācās bēgt no sava dzīvokļa, katru nakti mainot viesnīcas, nakšņojot pie draugiem, pārbraucot no pilsētas uz pilsētu un mēģinot izmainīt savu izskatu.

Hitlers ne velti izturējās tik nopietni pret Mesinga pareģojumiem. Katrai trešā reiha augsti stāvošai personai bija savs astrologs, bez kura piekrišanas netika uzsākta neviena kara operācija.

Pirms tam Karls Krafts, hitlera personīgais astrologs bija paziņojis, ka tad , ja karš sāksies 22. jūnijā, Vācija to zaudēs 1945.gada aprīlī. Tas esot jāuzsāk mēnesi agrāk un, ja Hitlers viņu būtu paklausījis, nav zināms, kāds būtu kara iznākums. Taču Hitlers kļuva nikns un nekaunīgo astrologu ieslodzīja koncentrācijas nometnē, kur 1944. gadā viņš tika nogalināts.

Par Mesinga spējām Hitlers nešaubījās. Un aculiecinieki stāsta, ka gaišreģim piemitušas patiešām pārcilvēciskas spējas. Viņš demonstrējis hipnozes brīnumus, gaišredzību, lasījis domas no attāluma, ievedis cilvēkus hipnozes stāvoklī, kura laikā viņi varējuši redzēt savu nākotni...
Bet Mesings pats, visticamāk, šādā stāvoklī atradies vienmēr.
Pats sevi gan viņš dēvējis par vienkāršu mākslinieku un oriģinālā žanra darboni, taču patiesībā Mesings zināja, cik bīstama ir spēja redzēt nākotni. Tāpēc bija gatavs, ka pēc tam, kad bija pareģojis Hitlera armijas sakāvi, pēdējais pieliks visus spēkus, lai iznīcinātu nevēlamo pareģi.

Un tiešām- kādā no savas bēguļošanas dienām Mesingam nepaveicās; viņu arestēja tieši uz ielas un iemeta vieninieku kamerā. Mesings saprata,- ja tūlīt neizdosies izkļūt laukā, viņu gaida nāve. Sakopojot visus savus spēkus, pareģis domās pavēlēja atnākt pie viņa uz kameru visiem iecirknī esošajiem policistiem. Kad tie visi bija iegājuši kamerā, Mesings ātri izgāja laukā un aiztaisīja aiz sevis durvis.

Laika domāt bēglim nebija, tāpēc Mesings izlēca pa otrā stāva logu. Un 1939. gada ziemā ar savainotu kāju slepeni šķērsoja Padomju Savienības robežu, nonākot Brestā. Bez dokumentiem un naudas pirmajā laikā gaišreģis bija spiests nakšņot sinagogā uz grīdas. Nav zināms, kā tālāk veidotos viņa liktenis, ja vien kādu dienu uz ielas pie Mesinga nebūtu pienākuši divi cilvēki civildrēbēs.

Noslēpumainais Staļina viesis

1940. gada rudenī Staļina kabinetā ieveda dīvainu viesi. Bēglis no okupētās Polijas meklēja patvērumu PSRS. Pirmā Staļina un Mesinga tikšanās ilga vairākas stundas. Lielais vadonis, protams, bija dzirdējis par Mesinga spējām, taču gribēja pats personīgi pārliecināties par šī cilvēka neparasto spēku. Pārbaude notika sekojoši: bija nolemts aizsūtīt Mesingu uz banku, lai tur, izmantojot savas spējas, pareģis iegūtu lielu naudas summu. Mesings piekrita eksperimentam ar vienu noteikumu,- ka viss notiks liecinieku klātbūtnē. Eksperiments protams izdevās. Kasiere bez minstināšanās apmaiņā pret parastu papīra lapiņu izsniedz Mesingam prasīto naudas summu.

Vēsturnieki apgalvo, ka tieši šajā pirmajā tikšanās reizē Mesings pareģoja hitlera uzbrukumu Padomju Savienībai, taču Staļins tam nenoticēja. PSRS un Vācija bija nesen parakstījušas miera paktu, tāpēc karš šķita neiespējams.
Pagāja nedaudz mazāk par gadu un Mesings atkal nonāca Staļina kabinetā. Pie Staļina bija nonākusi ziņa, ka vienā no savām uzstāšanās reizēm uz jautājumu- kad beigsies karš, Mesings atbildējis- 8.maijā....

Pareģis no pagātnes

Tai pat laikā Krievijā dzīvoja vēl viens cilvēks, ks bija precīzi paredzējis un pat aprakstījis kara gaitu- tas bija vienkāršs Maskavas skolnieks Ļevs Fedotovs, par kura eksistenci un brīnumainajām spējām pasaule uzzināja tikai nesen, vienā no pazemes koridoriem (zem mājas, kurā zēns dzīvojis) atrodot sīkā steidzīgā rokrakstā pierakstītas parastas plānās skolas burtnīciņas ar nosaukumu "Nākotnes vēsture". Viņš bija precīzi pareģojis ne tikai Vācijas uzbrukuma datumu Padomju Savienībai (ieskaitot pat precīzu pulksteņa laiku), bet arī visu Lielā Tēvijas kara gaitu un Otro Pasaules karu sīkumos. Kā nojaušat, zēns bija precīzi nosaucis arī datumu, kad karš beigsies.

Ļevs Fedotovs gan nenodzīvoja līdz paša pareģotajai uzvarai, viņš gāja bojā 1943.gada 29. jūlijā kaujā pie Tulas.

Vai jaunais pareģis zināja, kāds liktenis viņu sagaida, nav zināms, bet spriežot pēc viņa ierakstiem dienasgrāmatā, Ļevs mācēja ieskatīties tālā nākotnē.
Lūk citāts no viņa dienasgrāmatas: "Es zinu, ka amerikāņu melnādainie iegūs tādas pašas tiesības kā baltie un melnādains amerikānis kļūs par ASV prezidentu. Diemžēl šī prezidenta liktenis būs traģisks,- viņu sagaida tas pats, kas Ābramu Linkolnu. Viņš tiks nāvējoši ievainots uzbrukuma laikā. Pēc šī prezidenta nāves Ameriku gaida haoss un anarhija..."

Diemžēl Fedotovs šiem saviem pareģojumiem nav pievienojis datumus, izņemot vienu- 2009.gadu viņš nosaucis par ielaušanos bezdibenī. Tieši no šī brīža cilvēce iesoļo nopietnu pārbaudījumu ērā. Savās dienasgrāmatās Maskavas gaišreģis apraksta milzīgu pētniecisko laboratoriju, kura tiks uzcelta 21.gadsimta sākumā Zviedrijas kalnos: "Zinātnieki no visas pasaules tajā centīsies atminēt pasaules rašanās noslēpumus, taču viņi kļūs tikai par bandiniekiem milzīgu korporāciju spēlē, kas izmanto zinātniskos atklājumus varenu ieroču radīšanai. Šīs laboratorijas darbs tiks apturēts avārijas dēļ un zinātniskais koncerns tiks pārcelts uz Krieviju.
Piemaskavas laboratorijas celtniecība var sākties jau 2009 gadā, taču šis fakts var pailkt nepamanīts. Tik ļoti cilvēce būs pārņemta ar cīņu pret jauno nelaimi- nezināmas slimības epidēmija aptvers visu planētu..."
.

No kurienes pie zēna nonāca šīs zināšanas, arī viņš pats to nezināja, tāpēc savus pierakstus dēvēja tikai par minējumiem. Kā vienu no briesmīgākajiem minējumiem viņš atzīmē izgudrojumu jeb veidu, kā pārvaldīt cilvēka atmiņu. Kā rakstīts dienasgrāmatā, sabiedrība ar sajūsmu uztvers šo ziņu, jo ar speciālas tabletītes palīdzību varēs izdzēst sliktās atmiņas. Taču patiesībā šī pētījuma mērķis būs pavisam cits- pārvērst cilvēku paklausigā robotā.

Acīmredzot, Fedotova pareģojumi aptver arī tālāku nākotni, taču šobrīd iepazīties ar rokraksta oriģinālu nav iespējams- tas bez pēdām pazudis no muzeja, kas veltīts zēnam.

Kas īsti planētu gaida tuvākajā nākotnē? Kurš datums nozīmēts kā apokalipses datums? Un kāds dārgiums var izglābt cilvēci?

Turpinājums sekos