Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:326, Did:0, useCase: 3


Trīs piemēri, kā radoši risināt sabiedrībā sasāpējušas problēmas

Redakcija
Redakcija

Radoša reklāma ir vairāk nekā pārdošanas instruments – itin bieži tā efektīvi, ar netradicionālām metodēm risina sabiedrībā sasāpējušas problēmas, tāpēc arī Latvijā ir jāveido un jāattīsta spēcīga nozare, uzskata “Cannes Lions” oficiālais pārstāvis Latvijā, “Inbox.lv” pārdošanas vadītājs Andis Kulinskis. To lieliski apliecina pērnā gada starptautiskā prestižā radošās izcilības festivāla “Cannes Lions” Grand Prix ieguvēji. Apvienojot tehnoloģijas, ideju un cēlu mērķi, ir radītas gan fantastiskas kampaņas, gan risinātas globāla mēroga problēmas.

“Nožēlas biļete” mudina jauniešus atgriezties mājās



Latvijas reģioni jau labu laiku saskaras ar izaicinājumu: jaunieši bieži vēlas mācīties lielpilsētās, bet savu dzimto pusi piemirst. Lauki kļūst tukšāki, veci cilvēki - pamestāki un sociāli atstumtāki. Izrādās, līdzīga problēma ir aktuāla arī Austrālijā.

Tās risināšanai pieķērās Austrālijas dzelzceļa operators “V-line” ar kampaņu “Nožēlas biļete”. Proti, vecākiem bija iespēja iegādāties vilciena biļetes un ar īpašu pavadvēstuli nosūtīt tās saviem bērniem, tā motivējot viņus atbraukt ciemos. Tā nebija vienkārša pavadvēstule – mērķis bija radīt vainas sajūtu un sirdsapziņas pārmetumus, ka atvases ilgstoši ir pametušas novārtā savus vecākus.

Rezultāts? Par 15% pieauga pārdoto vilciena biļešu skaits, tika veikti par 160 tūkstošiem vairāk braucienu nekā iepriekš. Taču pats labākais – jaunieši apciemoja savus vecākus!

Virtuālais “Saldumiņš” cīnās pret bērnu seksuālo izmantošanu internetā


Diemžēl tehnoloģijas un internets tiek izmantots ļaunprātīgos nolūkos, piemēram, radot tādu globālu fenomenu kā bērnu web-kameru sekstūrisms. Pēc organizācijas “Terre des Hommes” aplēsēm, Filipīnās vien ir vairāki desmiti tūkstoši bērnu, kas šādi tiek ekspluatēti, vienlaikus par šiem noziegumiem ir notiesāti tikai daži vīrieši.

Nīderlandes aģentūra “LEMZ” sadarbībā ar “Terre des Hommes” radīja kampaņu “Sweetie” jeb “Saldumiņš”. “LEMZ” izveidoja desmitgadīgas filipīnietes 3D datormodeli, kas izskatījās kā īsta meitene. Patiesībā aiz viņas slēpās kampaņas organizatori un komunicēja ar vīriešiem, kas vēlējās interneta seksa pakalpojumus ar mazgadīgajiem.

Desmit nedēļās tika identificēti aptuveni 1000 likumpārkāpēji no 71 valsts. Šo cilvēku dati tika nodoti Interpolam. Kampaņu pasaulē redzēja aptuveni viens miljards cilvēku.

Džinsi glābj okeānus



Bez ūdens nevar izdzīvot nedz Zeme, nedz cilvēce, tomēr ik gadus okeānos nonāk vairākas tonnas plastmasas. Lai risinātu šo problēmu, zīmols “G-Star Raw”, uzņēmumi “Vortex” un “Bionic” uzsāka kopīgu kampaņu. Tās rezultāts - pasaulē pirmā džinsu kolekcija, kur audums izgatavots no pārstrādātas, okeānā izmestas plastmasas ar mērķi motivēt ikvienu būt atbildīgam par apkārtējās vides saudzēšanu un glābšanu.

“Vortex” savāca un pārstrādāja okeānā izmesto plastmasu, “Bionics” to pārvērta pavedienos un audumā, bet “G-Star Raw” nodrošināja dizainu un ražošanu. Šo kolekciju un kampaņu Ņujorkas modes nedēļā prezentēja populārais mūziķis, producents un “Bionics” radošais direktors Farels Viljams.

“Šie tiešām ir vieni no izcilākajiem piemēriem, kas atklāj, kā radošums, tehnoloģijas un reklāma var iet roku rokā, lai uzlabotu pasauli. Esmu pārliecināts, ka Latvijā ir daudz talantīgu profesionāļu, kas var sevi pierādīt pasaules līmenī,” skaidro Kulinskis.

Tikmēr “Young Lions” bronzas godalgas ieguvējs un aģentūras “Abnormal” radošais direktors Raimonds Platacis pauda, ka pieredze, ko var gūt starptautiskos konkursos, ir nenovērtējama, kaut vai tādēļ, ka radīto darbu vērtē starptautiska žūrija.

“Tāpēc es aicinu jauniešus piedalīties un izmēģināt spēkus “Young Lions konkursā! Vēl tikai līdz 10.aprīlim Latvijas jaunajiem reklāmas industrijas talantiem ir unikāla iespēja startēt “Young Lions” nacionālajā atlasē. Labākā komanda bez maksas varēs doties uz Kannām, Francijā, lai sacenstos un pierādītu sevi starptautiskajā “Young Lions” konkursā,” atgādināja Platacis.

“Young Lions” ir daļa no prestižā starptautiskā radošuma festivāla “Cannes Lions” jeb “Kannu Lauvas”; tā mērķis ir atbalstīt un veicināt jauno talantu izaugsmi. Vairāk informācijas par konkursu un reģistrāciju younglions.inbox.lv.