Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:75, Did:0, useCase: 3


Mācies atšķirt alternatīvos stilus- Emo

Emo ir mūsdienās pazīstama jauniešu subkultūra, parasti jaunieši no 14 – 17 gadiem. Vārds „emo” cēlies no emotion (emocionāls). Varētu teikt, ka šīs stils attīstījās no pankiem. Īstenībā tas aizsākās kā mūzikas žanrs, rokmūzika, kam raksturīgs melodisks skanējums un ekspresīvi vārdi. Vispazīstamākais tas kļuva ar grupu Jimmy Eat World un Dashboard Confessional panākumiem.

Emo izskats

tumšs apģērbs, kurā var būt arī spilgti elementi, ar zīmējumiem, šuvumiem, izplēstiem, izgrieztiem gabaliem, tas viss izskatās kā no second hand veikaliem. Zēni valkā apspīlētas bikses. Neatņemama sastāvdaļa – saulesbrilles, diena vai nakts, saulains vai mākoņains – vienmēr tumšas jo tumšas saulesbrilles. Pamatā valkā kedas. Par klasiku kļuvusi Converse firmas kedas. Raksturīgākais ir spuraini, sakasīti mati, pārņemti pāri viena acij, parasti labajai.

Pamatdoma

Kā jau arī daudzos citos stilos, arī šī pamatdomu cilvēki ir pamatīgi izkropļojuši. Nosaukums, kas tulkojumā nozīmē jūtas, jūtīgums un tml, nav domāts tā, ka pusaudzī šajā stilā, tā teikt, „raud par visu pasauli”, viņi tikai mēģina sevi izpaust, izteikt savas jūtas, mēģina parādīt uz ko mēs ejam, kā mēs vedam Zemi uz bojāeju, nodaram tai pāri, līdz ar to sāpinot arī mūs pašus. Tie ir kā pretstats protestantiem un pārējiem stiliem, kas gatavi par saviem uzskatiem cīnīties, viņi vienkāŗši klusi nožēlo mūsu visu vietā, un pasakiet, ka tajā nav liela jēga?

Mūzika

Arī mūzika nav tikai „gaudošana”, tajā izteikta dziļa doma, sāpes, jūtas, mīlas ciešanas... populāras emo grupas tagad ir My Chemical Romance, Panic at the disco, Tokio Hotel u.c.

Pavisam nepareizs ir uzskats, ka emo dara sev pari, visbiežāk – „graizās”, vai arī izdara pašnāvības. Nekur emo stila vēsturē nav minēts, ka tā tam būtu jābūt.
Daļa pusaudžu „griež” sev rokas tikai tāpēc, lai pierādītu, ka pieder šim alternatīvajam stilam, bet tas nu ir visnepareizākais ko vien var darīt. Pie tam, ĪSTI emo Latvijā nemaz nav tik daudz. Lielākā daļa ir tā saucamie „pozeri”, kas šādi ģērbjas un mēģina izskatīties, lai būtu stilīgi, iepatiktos pretējam dzimumam, protestētu vecākiem vai citiem pieaugušajiem vai arī kādu citu iemeslu dēļ. Tikai tie, kam tas ir dvēselē, tie, kas izprot tā visa ĪSTO jēgu, var būt PATIESI šī stila piekopēji.

Diemžēl vairums cilvēku, tajā skaitā vienaudži, emo uzskata par depresīviem pusaudžiem, kas pazaudējuši dzīves jēgu un meklē to savās asinīs. Taču iepazīstiet, pirms nosodat!
Autors: Elīza Bula

     [+] [-]

, 2010-07-16 10:46, pirms 14 gadiem
emo ir emocinals un trausls cilweks kuram patik wiss labaisu un tas ir atskirigakais stils no wisiem parejiem un zinot to ka tadi mes esam kurs katrs to nesaprot jo nau izjutis dzlas sapes ko izjut emocinalais emo ! ! !