Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


Sirenomēlija - nāriņu sindroms

Sironemēlija jeb Nāriņas sindroms ir ļoti reta slimība, iedzimta deformācija, kad bērna kājiņas ir saaugušas kopā gluži kā nāras aste. Iespēja, ka tā varētu notikt ir apmēram tikpat liela, kā iespēja piedzimt Siāmas dvīņiem. Visbiežāk bērns, piedzimstot ar šo sindromu, neizdzīvo pat vienu vai divas dienas, jo, parasti, nefunkcionē dzīvībai svarīgi orgāni, kā nieres, zarnas un citi lejas daļas orgāni. Bieži nav arī izvadorgānu.

Visām nāriņām šī problēma parādījusies apmēram trešajā grūtniecības nedēļā.

Tomēr ir trīs bērni, trīs piemēri, kas cīnījušies par sevi.

Milagrosa Serona

Meitenīte piedzima 2004. gada 27. aprīlī, Peru. Viņai, piedzimstot, bija deformēta viena niere, otra bija ļoti maza un tās abas atradās zemu ķermenī. Milagrosas gremošanas trakts, urīna izvadkanāli un ģenitālijas dalīja vienu izvadkanālu. Četru stundu operācija, lai ievietotu viņai silikona maisiņus starp kājām, lai izstieptu tās ādu, bija veiksmīga. Vēlāk notika operācija, lai atdalītu viņas kājas.; tā bija tik saspringta, ka rezultātā meitene tika traumēta. Viņa zaudēja spēju veidot teikumus, runu, paliekot gandrīz mēma. Iespējams tas bija fiziskas, iespējams- psiholoģiskas traumas ietekmē. Taču pēc otrās operācijas viņa jau spēra savus pirmos soļus.

Šobrīd pēc ārstu izteikumiem Milagrosu vajadzēs vēl kādus 10 – 15 gadus ārstēt un operēt, lai viņa varētu dzīvot normālu dzīvi.

Arī Milagrosas pilsētas iedzīvotāji palīdz meitenei un viņas vecākiem gan ar līdzekļiem, gan morālo atbalstu.

Tifānija Jorksa

Viņa piedzima 1988. gada 7. maijā, ASV. Tifānijai tika veikta veiksmīga kāju atdalīšanas operācija jau pirmajā dzīves gadā un šobrīd meitene parvietojas ar kruķu un ratiņkrēsla palīdzību, jo viņas kauli tomēr ir ļoti trausli. Tifānija ir vecākā izdzīvojusī sirenomēlijas slimniece.

Šailo Pepina

Šailo Džeida Pepina piedzima 1999. gada 4. augustā bez pūšļa, dzemdes, vagīnas, ar garu resno zarnu un vienu olnīcu, kā arī tikai ceturtdaļu nieres. Neviens nedomāja, ka meitene izdzīvos. Tomēr pēc vairākām sarežģītām un veiksmīgām operācijām Šailo ne tikai izdzīvoja, bet pat pieteicās skolā un iedvesmoja daudzus cilvēkus ar savu drosmi un optimismu. Viņa bija vienīgā, kurai netika veikta kāju atdalīšanas operācija, jo tas traumētu dzīvībai svarīgus asinsvadus.

2009.gadā Šailo saaukstējās un saslima ar plaušu karsoni. Un, kaut arī slimnīcas ārsti cīnījās par meitenītes dzīvību, tomēr 2009. gada 23. oktobrī Šailo pameta šo pasauli, tā arī nesagaidot savu 11 dzimšanas dienu.