Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


Kā radās Končita Vursta un kas īsti viņa ir?

Redakcija
Redakcija

Šī gada Eirovīzijas uzvarētāja Končita Vursta ir diezgan neordināra personība un, saprotams, ka ne vienam vien pēc viņas iespaidīgās uzstāšanās radusies padziļināta interese par viņas personību? Un galvenais jautājums, kas nomoka skatītājus un lasītājus- kas īsti ir šis jaunais cilvēks- vīrietis vai sieviete? Patiesībā Končita Vursta ir tikai pseidonīms, zem kura slēpjas 1988. gada 6. novembrī dzimušais austrietis Toms Neuvirts.

Toma muzikālā karjera sākusies 2007.gadā grupā "Jetzt anders" (grupa gan pastāvēja tikai dažus mēnešus), bet bārdainās dāmas tēls radās dažus gadus vēlāk (2011.g) šova "Die grobe Chance" laikā. Un tā kā tas izraisīja vispārēju furoru, bet jaunietis vienmēr bija sapņojis par popularitāti un šovbiznesu, viņš nolēma vairs nekad neizskatīties kā vīrietis.

Končita Vursta vēl kā Toms Neuvirts

Neviens īsti nezina, vai pirms tam pusim ir bijusi vēlme pārvērsties un uz visu mūžu kļūt par sievieti. Iespējams, ka jā, jo jau pusaudža gados Toms bija sapratis, ka puiši viņam patīk labāk nekā meitenes, taču ticamākais iemesls ir pēkšņi apjaustā popularitātes garša bārdainās sievietes tēlā. Pati Končita saka, ka viņas tēls,- tā ir iespēja cīnīties pret diskrimināciju, ko viņa izjutusi gadiem ilgi.

Pirmo reizi Končitu Vurstu publika uz skatuves ieraudzīja 2011.gadā, bet jau 2012, gadā viņa ieguva otro vietu nacionālās Eirovīzijas atlasē. Savukārt, 2013.gada 10.septembrī tika paziņots, ka Končita pārstāvēs Austriju Eirovīzijā 2014. Šis paziņojums visā valstī izraisīja milzu strīdus- vairāk kā 30000 cilvēki bija pret. Savā intervijā, kas notika 2013.gada 15.septembrī, Končita Vursta teica: Es pieprasu, lai pret m,ani izturetos ar cieņu, kad uzstājos frau Končitas tēlā. Savukārt atbildot uz jautājumu par viņa (viņas) piederību, izskanēja atbilde: darbā es esmu frau Končita, bet mājās- Toms.

Toms Neuvirts jau četrus gadus ir precējies ar dejotāju Žaku Patriaku

Jautāts par savu pseidonīmu, Toms viennozīmīgu atbildi nesniedz, taču pebilst, ka tā viņu savulaik nodēvējusi kāda draudzene- latīņamerikāniete.