Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:58, Did:0, useCase: 3


10 hobiji, kurus ne katrs var atļauties

Redakcija
Redakcija

Gandrīz ikvienam cilvēkam ir kāds hobijs, bet dažiem tie ir pat vairāki. Vieniem tā ir iespēja atpūsties no pelēkās ikdienas vai darba, savukārt citiem- rast izeju savām radošajām spējām. Mūsu apskatā parunāsim par hobijiem, kurus ne katrs var atļauties, jo to izmaksas ir nesamērīgi lielas. Taču tie, kam tas ir pa kabatai, šiem hobijiem naudu nežēlo.

AUTO KOLEKCIONĒŠANA

Nevienam nebūs noslēpums, ka auto kolekcionēšana ir viens no dārgākajiem hobijiem pasaulē. Jo auto ir retāks, jo lielāku naudu kolekcionāram nākas par to atdot. Un tas, neskaitot to, ko nākas maksāt par tehnisko apkopi un telpām, kur auto novietot.




MĀKSLAS DARBU KOLEKCIONĒŠANA

Mākslas darbu kolekcionēšana droši var sacensties izmaksās ar auto kolekcionēšanu. Statuetes, gleznas un citi mākslas priekšmeti var maksāt, sākot no dažiem tūkstošiem līdz miljoniem dolāru.




ALPĪNISMS

Alpīnisms var būt jautrs un aizraujošs piedzīvojums. Tomēr šim piedzīvojumam ir sava cena. Aprīkojums šādai izklaidei nav lēts prieks, taču vēl vairāk maksā atļaujas kāpšanai dažādās virsotnēs. Piemēram tiem, kuriem ir vēlēšanās uzkāpt Everestā, jābūt gataviem šķirties no 25 000 līdz 60 000 dolāru, atkarībā no tā vai alpīnists ir viens vai to ir vesela grupa.




POLO

Cilvēkam, kas vēlas nodarboties ar aristokrātisku sporta veidu, jābūt gatavam tērēt kā minimums 8000 dolāru gadā, lai kļūtu par par biedru kādā no zināmajiem Polo klubiem. Tāpat šim nolūkam nepieciešams labs zirgs, kas maksās aptuveni 20 000 dolāru, kā arī apmēram 1500 dolāru mēnesī tā uzturēšanai.




POKERS

Azartspēles jebkurā to izpausmē vienmēr ir dārgs prieks, turklāt tas ir pilnīgi droši pokera spēlē, kur likmes ir ļoti augstas. Riskētāju šajā jomā netrūkst, taču lielo vinnestu dabū tikai retais.




JAHTU SACĪKSTES

Vizināšanās ar jahtu var būt jauks un patīkams process, taču, kad tas kļūst par hobiju (sevišķi tas attiecas uz sacīkšu jahtām), tad nākas šķirties no krietni vien lielām summām, jo jahta, kas var piedalīties nopietnās sacīkstēs, izmaksās vairākus miljonus dolāru. Un tas neskaitot izmaksas par doku, tehnisko apkopi un apdrošināšanu.




CEĻOŠANA

Pasaules brīnumu izpēte ir lieliska laika pavadīšana, kas saista milzum lielu skaitu cilvēku. Taču apceļot pasauli var atļauties tikai retais. Līdztekus dārgām aviobiļetēm, ceļojumu izmaksas sevī iekļauj viesnīcas, ēdināšanu un dažādus apskates objektus, kas bieži vien nav lēti. Protam, ir virkne paņēmienu, kā samazināt izmaksas, taču tādā gadījumā nākas atteikties no daudzām ērtībām.




MEDĪBAS

Asu izjūtu cienītājiem jāzina, ka medības nebūt nav lēts prieks. Speciāls medību tērps, licences, transporta izdevumi un citi medību piederumi- par to visu nāksies izdot palielu naudu.




ZIRGU SPORTS

Zirgu sports un izjādes ir hobijs, kas lielākoties izplatīts bagātu cilvēku un zemes īpašnieku vidū, jo viņiem daudz vieglāk uzturēt zirgus. Kā jebkurā citā hobijā, arī šeit cenas var būt dažādas, taču jāņem vērā, ka labs zirgs nemaksā lēti. Minimums, ar ko jārēķinās, ir apmēram 5000 dolāru.




ATPŪTA PRIVĀTAJOS KLUBOS

Šir hobijs domāts pašiem izlutinātākajiem. Privātie lauku klubi piedāvā vislabāko relaksāciju. Nu, vismaz tiem, kas to var atļauties. Ir klubi, kuros abonements maksā pat 250 000 dolāru. Savukārt lētāko klubu abonementu cena sastāda 5000 dolāru.