Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:384, Did:0, useCase: 3


Kā ātrāk palikt stāvoklī: 12 padomi

Tikai 25% pāriem veicas palikt stāvoklī pirmajā mēnesī, kad dzimumdzīve norit bez kontracepcijas līdzekļu lietošanas. Kā ātrāk palikt stāvoklī un arī būt to laimīgo pāru starpā?Ja tiešām esat nolēmuši nopietni ķerties pie plāna – gribu bērniņu-, tad iesakām 12 lietas, par ko padomāt, lai ātrāk paliktu stāvoklī.

1. Atmetiet smēķēšanu

Tas varbūt liekas banāli, bet tas tā tiešām ir. Vīriešiem nikotīns pazemina spermas kvalitāti - spermatozoīdu veidošanos un aktivitāti. Sievietēm pazemina hormona estradiola līmeni olnīcās. Pēc British Medical Association publicētā pētījuma, pat tad, ja smēķē tikai viens no pāra, iespējas palikt stāvoklī samazinās pat par 10-40%. Pie kam smēķēšana samazina vēlmi pēc seksa un var aizkavēt orgasmu. Tādēļ atsakieties no cigaretēm paši, kā arī izvairieties no pasīvās smēķēšanas publiskās vietās.

2. Pārbaudiet aptieciņu

Uzmanīgi izvēlieties nepieciešamos medikamentus. Ovulācijas laikā lietoti analgētiķi un pretiekaisuma līdzekļi negatīvi ietekmē hormonus. Antihistamīna līdzekļi var sausināt vagīnu, kas attiecīgi bremzē spermatozoīdu kustību. Antibiotiku lietošana provocē bakteriālās floras traucējumus, jo nešķiro vai tās ir labas vai sliktas, bet nogalina visas. Tas nozīmē, ka ar bērniņa ieņemšanu būs jāpagaida 1-2 menstruālie cikli. Vispār pēc jebkura zāļu terapijas kursa vajadzētu ļaut organismam atkopties aptuveni mēnesi un tikai tad atkal plānot grūtniecību. Tas gan neattiecas uz vitamīniem. Tie grūtniecības laikā ļoti noderēs! Pirms grūtniecības plānošanas iesaka lietot folijskābi, kas nepieciešama gan pie apaugļošanās, gan grūtniecības laikā.

3. Pārskatiet savu diētu

Lai veiksmīgi paliktu stāvoklī, jāturas pie saprātīgas ēšanas shēmas. Nekādu tievēšanas programmu – pārtikas produkti ar zemu kaloriju saturu negatīvi ietekmē hormonus, kas atbild par auglību. Daļa estrogēnu (sievišķie hormoni) sintezējas ne tikai olnīcās, bet arī taukaudos. Tādēļ svaru labāk noregulēt pirms sākat plānot grūtniecību. Centieties ēst vairāk augļu un dārzeņu, rīsus, makaronus un maizi ar klijām. Folijskābi var uzņemt ar zaļajiem dārzeņiem- kāpostiem, brokoļiem, spinātiem utt. Olbaltumvielas un dzelzs, kas svarīgi ovulācijai, daudz ir pupās un zirņos. Labs kalcija avots ir piena produkti, bet omega 3 taukskābes, kas sekmē labu dzemdes apasiņošanu, var uzņemt ar jūras produktiem, piemēram, lasi. Noderīgie augu tauki, kas ir E vitamīna avots, ir kvalitatīva olīveļļa, kviešu dīgstu eļļa utml.. Par E vitamīna pietiekošu daudzumu organismā vajadzētu domāt jau vismaz 3 mēnešus pirms plānotās grūtniecības. Par pārmērīgu saldumu lietošanu gan vajadzētu uz kādu laiku aizmirst, jo paaugstināts cukura līmenis asinīs provocē adrenalīna izdalīšanos, kas savukārt ir progesterona ienaidnieks.

4. Sekojiet līdzi ovulācijai

Labāk, protams, ieviest kalendāru un skaitīt 14-16 dienas no menstruāciju sākuma. Var ieklausīties savās sajūtās un „ķert” mirkļus, kad jūti viegli velkošas sajūtas vēdera lejasdaļā, kad tev ir pastiprināti jutīgas krūtis vai lielāka vēlme pēc dzimumdzīves. Taču labāk, protams, paļauties uz speciāliem testiem, sevišķi, ja menstruālais cikls ir neregulārs. Nevajag aizmirst par senseno metodi – bazālās temperatūras mērīšanu. Lai saprastu sava organisma ovulācijas raksturu, nepieciešams iziet caur 3-5 menstruālajiem cikliem.

5. Uzturiet ritmu

Vairākkārtīgi zinātnieku pētījumi pierādījuši, ka atturēšanās no seksa ilgāk par 7 dienām, var kļūt par vīriešu auglības samazināšanās iemeslu. Šajos gadījumos palielinās spermas kvantitāte, bet ne kvalitāte. Taču arī tie vīrieši, kas uztur pastiprināti intensīvu dzimumdzīvi, cieš no spermas kvalitātes zuduma, jo spermotozoīdi vienkārši nepaspēj nobriest. Tādēļ optimālais variants dzimumdzīves biežumam pirms grūtniecības plānošanas ir 3-4- reizes nedēļā. Un dzenoties pēc rezultāta neaizmirstiet par procesa kvalitāti – zinātnieki uzskata, ka orgasms palielina grūtniecības iespējamību. Orgasma laikā dzemde savelkas, kas veicina spermatozoīdu labāku piekļuvi.

6. Padomājiet par pozu

Pati labvēlīgākā poza ir atkarīga no sievietes uzbūves. Ja sievietei dzemde atrodas vairāk uz priekšu, tad ierobežojumu nav, bet ja sievietes dzemde novietota vairāk uz aizmuguri, mugurkaula pusi, tad spermatozoīdiem var rasties grūtības. Droši jautājiet ārstam par tieši jums piemērotāko un efektīvāko pozu. Vienā variantā ārsti var ieteikt gulēt uz vēdera, citā – pacelt gurnus. Taču pusstundu gulēt ar kājām uz augšu diez vai būs lietderīgi. Kad sperma nokļūst vagīnā, miljoniem spermatozoīdu traucas uz mērķi un traucēt var arī dažādas dzemdes kakla slimības.

7. Piezvaniet vecākiem...

... lai uzzinātu par iespējamām ģenētiskām vai iedzimtām ģimenes slimībām. Neatkarīgi no iegūtās informācijas ir vērts aiziet pie ģēnētiķa. Speciālists spēs atklāt slēptas problēmas, kas var negatīvi ietekmēt iespējas palikt stāvoklī, grūtniecības gaitu un iespējamo bērna veselības stāvokli.

8. Apmeklējiet ārstus

Nepieciešams pārbaudīties, vai nav kādas hroniskas infekcijas, kas varētu negatīvi ietekmēt augļa attīstību. Pie tādām pieder arī seksuāli transmisīvās - toksoplazmoze, hlamīdijas, herpes. Pirms grūtniecības jāiziet ārstniecības un rehabilitācijas kurss. Grūtniecības laikā var fizioloģiski pazemināties imunitāte un izpausties dažādas līdz šim slēpušās kaites. Noteikti aizejiet pie stomatologa, jo arī gingivīts un parodontīts kaitē dzimumhormonu normālai darbībai. Slikts rādītājs ir arī neatbilstošs svars. Tas attiecas gan uz palielinātu, gan nepietiekošu svaru, jo tas var ietekmēt cikla regularitāti un ovulācijas kvalitāti.

9. Uzmanīgi ar sadzīves ķīmiju

Daži ķīmiskie savienojumi, ko satur sadzīves ķīmija, var izsaukt hormonu disbalansu. Ja ķīmiskais līdzeklis ļoti spēcīgi smaržo, tad labāk to lietojot uzvilkt masku. Labāk lietot nevis aerosolus, bet šķidros tīrīšanas līdzekļus. Ja ir specifiski traipi uz apģērba, tad drošāk to tīrīšanu uzticēt profesionāļiem no ķīmiskās tīrītavas.

10. Kontrolējiet fizisko slodzi

Katrs no aerobās aktivitātes veidiem – dejas, braukšana ar velosipēdu, peldēšana, pat pastaigas lifta vietā- liek asinsritei un plaušām strādāt aktīvāk. Tad ar skābekli pilnās asinis pārvietojas pa visu ķermeni, tātad arī uz reproduktīvo sistēmu. Ārsti iesaka pievērst uzmanību muguras veselībai un vēdera presei.Tie noderēs grūtniecības un dzemdību laikā. Taču arī fiziskā slodze nevar būt pārmēru intensīva. Pāris mēnešus pirms grūtniecības plānošanas vajadzētu pazemināt tempu. Superaktīvi treniņi izsauc aizsargreakciju, jo organisms visus spēkus atdod muskuļu veidošanai un iespējas palikt stāvoklī samazinās.

11. Nepārkarsējieties

Lai spermatozoīdi nobriestu, optimālā temperatūra ir aptuveni 2 grādus zemāka par kopējo ķermeņa temperatūru. Lai to nodrošinātu apakšveļai jābūt izgatavotai no dabīgiem materiāliem. Apspīlētu bikšu un elastīgu, sintētisku apakšbikšu valkāšana var kavēt spēju apaugļot olšūnu. Šī paša iemesla dēļ vīriešiem, kuri domā par savas mīļotās grūtniecību, neiesaka apsildāmos automašīnu krēslus, ilgstošas un biežas karsēšanās vannā, pirtī un saunā.

12. Iemācieties atslābināties

Pat pašā saspringtākajā darba dzīves grafikā, jāatrod laiks atpūtai un izpriecām. Katrs brīdis, ko pavadāt kopā ar mīļoto cilvēku, ir pārbaudīts dvēseles miera, labsajūtas līdzsvara atgūšanas un nostiprināšanas līdzeklis. Var kopīgi darīt patīkamas lietas, aiziet uz kino vai teātri, pavadīt laiku pie dabas. Tas stiprinās attiecības, satuvinās, noņems stresu, kas pavada bērniņa ieņemšanas laiku.

Darbs nav zaķis?

Ja darbs izraisa pārmērīgu sasprindzinājumu, tai skaitā arī emocionālu un psiholoģisku, tad vajadzētu apsvērt tā maiņu. Patstāvīgs nogurums un uzbudināmība kavē bērniņa ieņemšanu. Visus sievišķos hormonus kontrolē centrālā nervu sistēma. Stresa situācijas rada hormonālos un menstruālā cikla traucējumus, ovulācijas trūkumu.

Bet galvenais ir neiespringt uz grūtniecību un vēlmi pēc bērniņa, jo ir gadījumi, kad ģimenes pat gadiem ir centušās ieņemt mantinieku, bet nekas nav izdevies. Tad nolemj par bērniņa adopciju, atslābinās no mūžīgām domām par bērniņu un grūtniecību. Un šeku reku bērniņš piesakās pats.

Lai izdodas!

     [+] [-]

, 2012-02-09 21:27, pirms 12 gadiem
padoms nr. 13 - tu nedrīksti būt vecis!

     [+] [-]

, 2012-02-10 08:33, pirms 12 gadiem
Ar šiem tekstiem ,mēs esam miruši prātiņā...šausmas kāds "amerikānisms" , "eiropas standarti "...diktēta ,teorija....
20 gadus atpakal par to visu vajadzēja domāt....

     [+] [-]

, 2012-02-10 21:22, pirms 12 gadiem
Bet taisnība te ir uzrakstīta, ņemiet gan jaunās māmiņas vērā,

     [+] [-]

, 2012-02-20 23:02, pirms 12 gadiem
paldies. šobrīd tas ir jautājums, kas aizņem manu prātu

     [+] [-]

, 2012-07-09 21:08, pirms 12 gadiem
Es visiem pāriekm iesaku pamēģināt auglības veicinošo lubrikantu - tas patiešām palīdz ātrāk palikt stāvoklī, un arī tiem pāriem, kuri cenšas jau ilgi! Var info palasīt te Pre-Seed® lubrikants | PRESEED.LV

     [+] [-]

, 2012-07-11 00:44, pirms 12 gadiem
rigonda,
vai pašai izdevās palikt stāvoklī? Šobrīd mēģinam jau 11 mēnesi un nekā..laikam būs jāiegādājas tas maģiskais lubrikants...

     [+] [-]

, 2012-07-23 19:48, pirms 12 gadiem
jā, šobrīd esmu jau 7.mēnesī, domāju, ka preseed palīdzēja, jo pirms tam mēģinājām vairāk kā gadu un nekā! domājām jau arī par MA, bet 1500 ls tomēr ne katram ir pa kabatai...

     [+] [-]

, 2012-08-05 14:22, pirms 12 gadiem
mēs arī palikām stāvoklī ar preseed, tas ir vairāk kā skaidrs, jo pirms tam pusgadu mēģinājām tāpat, kā sākām lietot lubrikantu tā uzreiz 3.ciklā pieteicās

     [+] [-]

, 2012-08-16 17:15, pirms 12 gadiem
Esam arī iegādājušies šo brīnumu, pusgadu jau mēģinam, bet nekā...tad jau redzēsim