Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:384, Did:0, useCase: 3


Grūtniecēm: dabīgi kosmētikas līdzekļi pret striju veidošanos

Redakcija
Redakcija

Droši vien pats laimīgākais un reizē arī pats sarežģītākais periods sievietes dzīvē ir grūtniecība. Sevišķi, ja gaidāt pirmo bērniņu, ja esat jauna un vēlaties saglabāt savu ķermeni ideālā izskatā arī pēc dzemdībām. Protams, jūs esat dzirdējusi un zināt, ka visvairāk cieš tieši āda vēdera zonā, nepietiekamas ādas elastības dēļ, vēderam strauji augot, var rasties saistaudu plīsumi jeb tā saucamās strijas. Ko darīt, lai strijas nerastos? Nu, protams,- lietot attiecīgus līdzekļus. Taču jāatceras, ka ne visus kosmētikas līdzekļus drīkst lietot grūtniecības laikā. Ir samērā labi jāorientējas kosmētisko līdzekļu sastāvdaļās sastāvdaļas, no kurām tie tiek gatavoti, lai nenodarītu pāri sev un savam mazulim. Tāpēc daudz drošāk, vienkāršāk un arī efektīvāk šajā periodā būs lietot mājās gatavotus kosmētikas līdzekļus. Kā zināms, biezpiens, krējums, medus un dārzeņi, atšķirībā no ķīmiski ražotas kosmētikas, noteikti nekaitēs jūsu mazulim.

Piedāvājam dažas receptes, kas paredzētas tieši grūtniecēm vēdera zonas kopšanai.

Burkānu maska
Šī maska piemērota tikai vēdera zonai, tā kā satur diezgan daudz burkānu sulas, kas var nokrāsot seju. Burkāna, olas un eļļas salikums brīnišķīgi baro ādu, bet citronu sula apgādā ar nepieciešamajiem vitamīniem.

Maskas pagatavošanai nepieciešams:
1 vidēja lieluma burkāns
1 ola
1 ēdamkarote citronu sulas
50 ml augu eļļas

Kā pagatavot:
Samaliet burkānu gaļas mašīnā vai sablendējiet virtuves kombainā, pievienojiet olu, citrona sulu, eļļu un visu rūpīgi samaisiet. Pirms uzklāšanas bļodiņu ar masku iegremdējiet silta ūdens peldē, lai tā nedaudz sasiltu un uzklājot neradītu nepatīkamas sajūtas.

Kartupeļu maska
Šī maska būs piemērota ne tikai grūtniecības laikā, bet arī pēc dzemdībām. Maska vienlaicīgi palīdz noņemt niezi, mitrināt ādu un arī veicina jaunu šūnu reģenerāciju, tas nozīmē, ka vēderiņš drīkstēs ātri augt un tikpat ātri samazināsies.

Maskas pagatavošanai nepieciešams:
4 ēdamkarotes vārītu un sastampātu kartupeļu
olas dzeltenums
8 tējkarotes medus
3 tējkarotes citrona sulas

Kā pagatavot:

Samaisiet novārītu, sastampātu kartupeli ar medu, olas dzeltenumu un citronu sulu, ielieciet sagatavoto putriņu marles audumā, pēc tam aplieciet sagatavoto marli ap vēderu. Paturiet 20 minūtes. Atkārtojiet šo procedūru katru nedēļu.

Banānu krēms
Šis krēms ādu padara elastīgu, mīkstina to un likvidē kairinājuma sajūtu.

Krēma pagatavošanai nepieciešams:
1 nebojāts banāns
1 ola
1,5 tējkarotes olīveļļas

Kā pagatavot:
Saspaidiet banāna mīkstumu, pievienojiet olu un ielejiet eļļu. Visu samaisiet un uzklājiet uz vēdera ar masējošām kustībām. Biezāku maskas kārtu uzklājiet apkārt nabai. Pēc 25 minūtēm varat noslaucīt no vēdera krēma paliekas, bet pēc pusotras stundas varat iet dušā.

Vannas putas pret strijām

Vannas putu pagatavošanai nepieciešams:
1/4 glāze silta piena
1 ēdamkarote dušas želejas
3 pilieni lavandas eļļas
3 pilieni ģerānijas eļļas
1 ēdamkarote linsēklu eļļas

Kā pagatavot:
Samaisiet eļļas kopā ar pienu un dušas želeju, ielejiet to siltā sagatavotā vannā. Vēderam vannā jābūt pilnībā pārklātam ar ūdeni. Aromātiska vanna ne tikai jūs nomierinās un ļaus atslābināties, bet arī mīkstinās ādu. Nepalieciet vannā ilgāk par 15 minūtēm.

Ķermeņa sviests pret strijām un niezi
Šī mājās pagatavotā eļļiņa palīdzēs mitrināt ķermeņa ādu, padarīs to elastīgu un atbrīvos no nepatīkamām sajūtām.

Ķermeņa sviesta pagatavošanai nepieciešams:
100 g sviesta
2 ēdamkarotes medus
50 ml kakao pulvera (nesaldināta)

Kā pagatavot:
Izkausējiet sviestu, pievienojiet tam medu un kakao pulveri, kārtīgi samaisiet un atdzesējiet. Uzsmērējiet sagatavoto ķermeņa sviestu uz ādas vēdera zonā un pagaidiet, līdz uz ādas izveidojas tāda kā plēvīte (apmēram pusstundu), tad sviesta paliekas noslaukiet ar papīra salvetēm, bet nemazgājiet- pēc 20 minūtēm taukainasi spīdums izzudīs, pilnībā iesūcoties ādā.