Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Dzīvnieku loma bērna attīstībā

Redakcija
Redakcija

Visbiežāk vecāki nepiekrīt vai arī, ja piekrīt, tad ļoti negribīgi, kad bērns vēlas kādu mīļdzīvnieciņu sev mājās. Protams, dzīvnieks prasa uzmanību, kopšanu un arī noteiktus materiālas dabas tēriņus, taču labums, ko mājdzīvnieks sniegs jūsu bērna psiho- emocionālajai attīstībai, būs neatsverams.

Kad vecāki kā noteikumu dzīvnieka iegādei uzstāda prasību bērnam pašam kopt mājas mīluli, viņi rīkojas nepareizi. Bērns nevar uzņemties visu atbildību par dzīvnieka kopšanu un uzturēšanu, tas jādara visiem ģimenes locekļiem kopā. Atcerieties, ka labums no sakarsmes ar kāmīti, suni, kaķi vai kādu citu mājdzīvnieku atsvērs jūsu pūles. Kā rāda prakse, dzīvnieki un bērni tiecas viens pēc otra. Kaut gan pierādījies, ka pēc kāda noteikta laikā dzīvnieks kļūst par visu ģimenes locekļu mīluli.

Sākotnēji bērns īsti nezina un nesaprot, kā pareizi jāapietas ar mājdzīvnieku. Piemēram, gadās, ka mazulis to rausta aiz astes vai ausīm, neapzinoties savas darbības sekas. Rezultātā viņš ir spiests izbaudīt samērā agresīvu dzīvnieka pretreakciju, kas izpaužas kā kodumi vai skrāpējumi. Caur šo pieredzi bērns iemācās just svešas sāpes, kļūst apdomīgāks savā rīcībā, mācās būt maigs.

Dzīvnieki bērnam ir gan labi draugi, gan skolotāji. Ar tiem kopā viņš var rotaļāties, stāstīt tiem savus noslēpumus vai vienkārši uzņemt pozitīvas emocijas. Pie kam, no dzīvnieka bērns nekad nedzirdēs kritiku vai nopēlumus, tieši šī iemesla pēc saskarsme ar dzīvnieku bērnam ir ļoti komfortabla. Nemaz nerunājot par stresa noņemšanu.

Pateicoties kaķiem, suņiem, kāmīšiem un citiem mājas mīluļiem, bērni mācās atklāti izrādīt savas jūtas, kļūst drošāki un brīvāki, viņiem tiek likvideta nervu spriedze. Kā likums, bērni, kuru mājās ir dzīvnieki, māk labāk atarst kontaktu ar vienaudžiem, ir lojālāki attieksmē pret citiem.

Taču pirms izvēlēties mājdzīvnieku, jāapsver ne tikai bērna personīgās vēlmes, bet arī tas, ar kādām problēmām jūsu bērns netiek galā. Teiksim, ja jūsu bērnam jāieaudzina patstāvība un neatkarība, noderēs kaķis- skolotājs. Savukārt suns mācīs būt labsirdīgam un uzticīgam.

Tāpēc nebaidieties ievest savā mājā jaunu ģimenes locekli (visbiežāk viņš par tādu tiešām kļūst),- bez rūpēm un uzmanības, kas jūsu milulim noteikti būs nepieciešamas, jūsu bērns iegūs maksimāli daudz labuma emocionālajai attīstībai.
Jau sen pierādīts, ka slimi bērni daudz ātrāk izveseļojas, ja regulāri kontaktējas ar mājdzīvniekiem: dzīvnieki ļoti labi noņem negatīvo enerģiju, pretī dodot dzīvesprieku un pozitīvas enerģijas lādiņu.

Un starp citu, ja bērns jau no mazotnes kontaktējas ar dzīvniekiem, risks saslimt ar alerģiskām kaitēm ir krietni mazāks.