Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Padomi, kā ģērbt bērnu ziemā

Redakcija
Redakcija

Tuvojoties gada aukstajai sezonai, vecāki sāk uztraukties par to, kā ģērbt savu bērnu, kad laukā ir sals un sniegs. It īpaši ar šādiem satraukumiem saskaras jaunie vecāki, kuriem ģimenē ir ienācis pirmais bērniņš. Lai kaut nedaudz sagatavotos šādām situācijām, nepieciešams ievākt pietiekami daudz informācijas par šo tēmu. Raksta turpinājumā varēsiet iepazīties ar padomiem, kas palīdzēs atbilstoši saģērbt bērnu ziemas laikā.

Kā pareizi saģērbt bērnus līdz 1 gada vecumam?

Ģimenē ienākot pirmajam bērniņam, jaunie vecāki saskaras ne ar vienu vien izaicinājumu. Viens no biežākajiem ir saprast, kā pareizi saģērbt savu mazuli, ja paredzēts doties laukā. Pirmā lieta, kam jāpievērš uzmanība dodoties pastaigā, ir gaisa temperatūra.

Ja mazulis ir jaunāks par divām nedēļām, tad nevajadzētu doties laukā, ja gaisa temperatūra ir zemāka par 0°C. Savukārt, ja gaisa temperatūra jau ir noslīdējusi zem -5°C, tad vajadzētu izvairīties no došanās pastaigās, ja mazulis nav vēl sasniedzis trīs mēnešu vecumu. Tāpat nevajadzētu doties pastaigās, kad laukā ir slapjdraņķis, liels vējš vai stiprs lietus. Nesen dzimušiem bērniņiem vēl nav pietiekami labi attīstījusies termoregulācija atšķirībā no jau lielākiem bērniem.

Ja tomēr vēlaties doties pastaigās, tad tām nevajadzētu būt ilgākām par 20 minūtēm. Kad mazulis paliks vecāks, tad pastaigu ilgumu var palielināt.

Dodoties pastaigās ziemas laikā, nepieciešams iegādāties speciālu guļammaisu, vislabāk no dabiskas šķiedras materiāliem, piemēram, aitas vilnas. Šāda materiāla guļammaisi spēs labāk saglabāt siltumu.

Runājot par apģērbu, jau sākotnēji nepieciešams iegādāties konkrētus apģērba gabalus, lai no tiem varētu izveidot dažādas kombinācijas atkarībā no laikapstākļiem. Mazulim noteikti noderēs apakškrekliņš jeb bodijs, siltas zeķes, jaciņa, divu veidu cepures – biezāka un plānāka, rāpulītis, siltākas bikses, kā arī kvalitatīvs ziemas kombinezons. Vieni no labākajiem kombinezoniem ir Huppa kombinezoni bērniem. Tie ir pieejami dažādos izmēros un dažādiem laikapstākļiem.

Pirmajos dzīves mēnešos bērniņš ir jāsaģērbj pavisam vienkārši. Bērniņam būs nepieciešams krekliņš, rāpulītis, jaciņa, kā arī silts un laikapstākļiem atbilstošs kombinezons. Izvēloties konkrētu kombinezonu, uzmanība noteikti ir jāpievērš tā materiālam, pildījumam un kvalitātei. Vislabākajā gadījumā kombinezonam vajadzētu būt arī mitrumizturīgam, tomēr tajā pašā laikā tam ir jābūt arī gaisa caurlaidīgam.

Ikvienam vecākam ir jāsaprot, ka nepastāv viens pareizais variants, kā ģērbt savu mazuli ziemas laikā. Katrs bērniņš ir individuāls. Un tikai ar laiku vecāki sapratīs, kā vislabāk saģērbt savu bērnu.

Kādu apģērbu izvēlēties bērnudārza vecuma bērnam?

Bērnudārza vecuma bērni ir kļuvuši jau daudz aktīvāki, līdz ar to arī ģērbšanās paradumi ir mainījušies. Bērnus, kuri nav vēl sasnieguši 3 gadu vecumu, nav ieteicams vest pastaigās, ja gaisa temperatūra ir zemāka par -10°C.

Šajā vecumā bērni jau ir gana aktīvi, tādēļ jāseko līdzi, lai bērns nesakarstu. Vissvarīgākais ir nodrošināt laikapstākļiem atbilstošu apģērbu. Šāda vecuma bērniem ļoti labi noderēs mitrumizturīga, elpojoša virsjaka un pareizie apavi, piemēram, Kuoma zābaki bērniem ziemai.

Tāpat ir ieteicams piekopt “sīpoliņa” ģērbšanas metodi, kas nozīmē to, ka bērnam tiek uzvilktas vairākas kārtas apģērba, lai vajadzības gadījumā viņš varētu kādu apģērba gabalu novilkt nost. Ja ģērbiet bērnu pēc šādas metodes, tad nebūs jāuztraucas, ka viņam varētu būt auksti.

Kvalitatīvu apģērbu un apavus var iegādāties interneta veikalā 220.lv. Izmantojiet iespēju iepirkties bez steigas - Jums ērtā laikā.