Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Gatavojamies mazuļa ienākšanai ģimenē – kam jābūt jaundzimušā pūriņā?

Redakcija
Redakcija

Mazuļa gaidīšanas laiks ir īpašs laiks ikvienas sievietes dzīvē. Tas ir emocijām un pārmaiņām bagāts laiks, tomēr tajā pašā laikā tas ir ļoti atbildīgs laiks, jo nepieciešams sagatavoties mazuļa ienākšanai pasaulē. Vecāki, kas gaida mazuli, īpaši pirmdzimto, bieži vien ir pamatīgā apjukumā, jo nezina, kas mazulim būs nepieciešams, tādējādi tiek iegādāts daudz liekā, pamatīgi pārtērējoties. Gatavojam jaundzimušā pūriņu kopā – lūk, lietas, kam jābūt ikviena jaundzimušā pūriņā!

Apģērbs

Iegādājoties jaundzimušā apģērbu, pievērsiet uzmanību tā materiālam un ērtumam – ieteicams dot priekšroku dabiskiem materiāliem ar ērtu fasonu, kuram nav cietas un asas vīles, kā arī uzšuves. Ērtākais apģērbs jaundzimušajam ir tāds, kas nav jāvelk pāri galvai un tiek pogāts priekšā.

Tomēr nepārspīlējiet – pirmā izmēra apģērbus (56-62cm) vajadzētu iegādāties 4-5 komplektus, kuros ietilpst dažādi apģērba vienumi. Galvenokārt viss atkarīgs no sezonas. Jaundzimušā garderobe varētu izskatīties aptuveni šādi:

● 2-3 plānas kokvilnas cepurītes
● 3 pāri kokvilnas zeķīšu
● 2 jaciņas
● 1 kombinezons vai guļammaiss
● 2-3 kokvilnas bodiji

Guļvieta

Apdomājiet, kur mazulis gulēs – šūpulī vai redeļu gultā? Guļvietai noteikti nepieciešams ērts matracis, mīksts gultasveļas komplekti, ūdensnecaurlaidīgs autiņš. Jaundzimušajam spilvens nav nepieciešams.
Higiēnas preces
Mazuļa kopšana ir specifisks process, kas atšķiras no pieaugušo higiēnas. Jaundzimušā higiēnas preču pūriņš varētu izskatīties aptuveni šādi:
● Vanniņa vai liela mazgājamā bļoda
● Ūdens termometrs
● 2 pelddvieļi
● Vairāki mazi dvielīši
● Bērnu ziepes vai šķidrās ziepes ar dozatoru
● Mitrās salvetes
● Vienreizējās lietošanas autiņi
● Speciālās bērnu nagu šķēres
● Matu suka ar mīkstiem dabiskajiem sariem
● Mitrinoša eļļa
● Cinka ziede
● Vate un spirta šķīdums
● Pārtinamais galds vai virsma

Rati vai slings

Jaundzimušā pārvietošanai var izmantot gan ratus, gan slingu, tomēr biežākā izvēle ir tieši rati. Ratus var iedalīt vairākās kategorijās: klasiskie rati ar kulbu; rati ''divi vienā''; rati ''trīs vienā''; rati transformeris; pastaigu rati.

Iegādājoties pirmos ratus, svarīgi pievērst uzmanību, lai tie ir viegli, plaši, ar lieliem riteņiem, veidotiem no izturīga un viegli kopjama materiāla, ar regulējamu rokturi, ar lielu uzglabāšanas groziņu, ar viegli noņemamu iekšējo pārklāju, viegli salokāmiem, ar labiem amortizatoriem, ar kopējo bremžu sistēmu. ''Perfektie'' rati katram mazulim atšķiras, tā kā arī šajā gadījumā vajadzības atkarīgas no situācijas, piemēram, pa kādiem ceļiem ar ratiem pārvietosieties.

Autosēdeklītis

Autosēdeklītis ir ļoti svarīga pūriņa sastāvdaļa, jo tas būs nepieciešams, tiklīdz atstāsiet slimnīcu un dosieties pirmajā braucienā ar mazuli. Pirmais autosēdeklītis ir jāizvēlas no 0 grupas, mazuļiem līdz 10 kg vai Group 0+ mazuļiem līdz 13 kg. Mazuļa drošība ir pirmajā vietā, tādēļ pārliecinieties, ka izvēlētais autosēdeklītis ir apstiprināts un sertificēts! Jo stingrāk to var nofiksēt, jo drošāks tas ir – ieteicams izvēlēties autosēdeklīti ar Isofix sistēmu. Cybex autokrēsliņi un citi kvalitatīvi un pasaulē atzīti autokrēsliņi plašā izvēlē pieejami 220.lv.

Citi priekšmeti

Papildu svarīgākajām lietām jaundzimušajam var noderēt arī kāda rotaļlieta, šūpoles, šūpuļkrēsliņš, baldahīns. Tās nav neatņemamas pūriņa sastāvdaļas, tomēr var atvieglot jauno vecāku ikdienu. Protams, parūpējieties arī par savu labsajūtu un apdomājiet, kādas lietas var palīdzēt Jums mazuļa audzināšanas procesā!

Neatlieciet jaundzimušā pūriņa sagatavošanu uz pēdējo brīdi! Dariet to nesteidzīgi, tādējādi ietaupot finanses, rūpīgi pārdomājot nepieciešamo un izbaudot gaidību laiku. Ielūkojieties interneta veikala 220.lv piedāvājumā, kur pieejams viss mazulim nepieciešamais, tai skaitā populārās Babybjörn preces! Lai mierpilns un mīlestības bagāts gaidību laiks!