Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Idejas jaukai laika pavadīšanai kopā ar ģimeni

Redakcija
Redakcija

Viena no lielākajām dzīves vērtībām viennozīmīgi ir ģimene. Ikdienas steigā bieži vien neizdodas kvalitatīvi pavadīt laiku kopā ar visiem ģimenes locekļiem, tomēr, lai cik arī aizņemta būtu ikdiena, laiks saviem mīļajiem ir jāatrod - ja ne darba dienās, tad vismaz brīvdienās. Protams, ne vienmēr prātā iešaujas lieliskas idejas, kā jauki pavadīt laiku kopā. Ja arī Jums trūkst ideju, tad ieskatieties raksta turpinājumā, kur atradīsiet vairākas idejas ģimeniskai laika pavadīšanai.

Pagalma sakopšana

Ja dzīvojat privātmājā, tad rudens ir īstais laiks, lai sakoptu savu pagalmu. Tieši rudenī ir diezgan daudz dārza darbu, kas prasa ne mazums pūļu. Lai kādam no ģimenes nebūtu viss jādara vienam, sarīkojat ģimenes talku. Talkas laikā varat grābt nokritušās koku lapas, novākt noziedējušās puķes, kā arī uzlikt mēslojumu tiem augiem vai kokiem, kam tas nepieciešams.

Atkarībā no ģimenes locekļa vecuma, izvēlieties atbilstošu darbu. Iespējams, ka bērni varētu nebūt visai priecīgi par dārza darbiem, tomēr gandarījums pēc paveiktā darba noteikti būs. Lai darbi ritētu raitāk, bērnus varat iepriecināt ar našķiem, kas dos arī papildus enerģijas devu.

Došanās pārgājienā

Rudens ir ļoti pateicīgs laiks pārgājieniem. Apkārtējā daba ir iekrāsojusies skaistos toņos un saule vēl silda pietiekami labi. Došanās pārgājienā ir lielisks veids, kā visai ģimenei aktīvi pavadīt laiku. Pirms došanās pārgājienā noteikti pārrunājiet ar visiem ģimenes locekļiem, ko pārgājiena laikā visvairāk vēlētos apskatīt. Iespējams, ka ir kāda vieta, kurā līdz šim vēl nav būts un kuru ir salīdzinoši vienkārši sasniegt ar kājām.

Kopējo pārgājiena maršrutu vajadzētu sastādīt, balstoties uz katra ģimenes locekļa spējām. Šādas aktivitātes noteikti nāks par labu veselībai, kā arī spēs vairāk saliedēt ģimeni.

Filmu vakars

Kad aiz loga ir slikts laiks, viena no iecienītākajām aktivitātēm viennozīmīgi ir filmu skatīšanās. Lai būtu vieglāk atrast īsto filmu, nepieciešams uzklausīt katra ģimenes locekļa vēlmes. Iespējams, ka lielākā daļa ģimenes vēlēsies skatīties vienu un to pašu filmu. Ja nav konkrētu vēlmju, tad varat sameklēt kādu neredzētu filmu no iemīļota žanra.

Noteikti jāņem vērā, ka asa sižeta filmas nevajadzētu skatīties maziem bērniem. Ja ģimenē ir mazi bērni, tad vislabāk skatīties kādu ģimenes filmu vai komēdiju. Lai skatīšanās būtu patīkamāka, varat sagatavot uzkodas, piemēram, popkornu, augļus un kādus dzērienus.

Galda spēļu vakars

Viens no aizraujošākajiem brīvā laika pavadīšanas veidiem ir galda spēļu spēlēšana. Mūsdienās ir pieejamas ļoti daudzas un dažādas galda spēles. Noteikti atradīsiet tādas, kas patiks visiem ģimenes locekļiem. Galda spēles var iegādāties arī internetā. Piemēram, interneta veikals 220.lv piedāvā plašu galda spēļu klāstu. Tur atradīsiet arī spēles ballītēm, ne tikai jaukiem ģimenes vakariem.

Ēdiena gatavošana

Iespējams, ka tieši vakariņas ir tā ēdienreize, ko parasti visa ģimene bauda kopā. Kāpēc gan, lai visa ģimene kopīgi nepagatavotu šo ēdienreizi? Ēdiena gatavošana parasti ir visai laikietilpīga, kā arī ir nepieciešams laiks, lai pēc tam novāktu visus netīros traukus. Lai šis viss nebūtu jādara vienam cilvēkam, ir labi, ja visa ģimene var vienoties par kopīgu maltītes pagatavošanu. Noteikti izvēlieties tādu ēdienu, kas visiem garšo. Vislabāk izvēlēties tādu ēdienu, kas nav jāgatavo vairākas stundas.

Rokdarbi

Vēl viens lielisks veids, kā pavadīt ģimenisku vakaru, ir rokdarbi vai zīmēšana. Maziem bērniem ļoti patīk zīmēt, kā arī veidot dažādus rokdarbs. Arī pieaugušajiem nereti patīk šādas izklaides. Piemēram, Jūs visi kopā varat uzgleznot skaistu gleznu, ko pēc tam varat pielikt viesistabā pie sienas.

Tāpat varat pagatavot dažādus dekorus, ko vēlāk varēs izmantot kādos svētkos, piemēram, Ziemassvētkos. Iespēju ir ļoti daudz. Galvenais, lai šādā aktivitātē iesaistās visi ģimenes locekļi. Pirms tam gan vajadzētu sagādāt visus nepieciešamos izejmateriālus. Ja nepieciešams, dodieties dabā pēc materiāliem, jo arī no tiem var izgatavot patiesi skaistus dekorus.