Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Visbiežāk pieļautās kļūdas, iegādājoties apavus bērnam

Redakcija
Redakcija

Iegādāties apavus bērnam ir sarežģīts un laikietilpīgs process, kas bieži vien rezultējas ar vilšanos. Ir ļoti svarīgi, lai bērnam ir kvalitatīvi apavi, jo tieši apavi ir atbildīgi par pareizu bērna gaitu un nodrošina stabilu stāju, tādējādi novēršot risku nokrist un gūt traumas. Tā kā mūsdienās ir ļoti daudz izvēles iespēju un nav vienu ideālo apavu, kas derētu visiem bērniem, vecāki bieži mēdz pieļaut kļūdas pareizo apavu izvēlē. Lūk, izplatītākās no tām!

Tiek iegādāti apavi, kas ir par lielu

Tā kā bērni aug ļoti ātri, vecāki bieži vien vēlas iegādāties apavus, kas ir par vienu vai diviem izmēriem lielāki, lai ietaupītu un apavus varētu nēsāt pēc iespējas ilgāk. Tomēr, ja bērns valkās apavus, kas viņam ir par lielu, pēda ''šļūks'' pa apaviem un apavi kritīs nost, tādējādi pastāvēs risks, ka bērns paklups.

Lai būtu drošs, ka izvēlētie apavi bērnam der, nostādiet bērnu uz papīra lapas, ar zīmuli rūpīgi apvelciet pēdas kontūru un izmēriet pēdas garumu. Ievērojiet īkšķa noteikumu – no purngala līdz pirkstgaliem vajadzētu būt ne vairāk kā īkšķa atstarpei. Lai būtu drošs, ka apavi joprojām ir pieguļoši, tie jāpārbauda aptuveni reizi 6-8 nedēļās.

Tiek iegādāti apavi nākamajām sezonām

Pieauguši cilvēki var iegādāties vasaras apavus ziemā un otrādi, kad tiem ir lieliskas akcijas, savukārt ar bērna apaviem šādi noteikt nevajadzētu darīt. Kā jau iepriekš minējām, bērni aug ļoti ātri, līdz ar to, sākoties sezonai, visticamāk, bērna kāja būs pamatīgi paaugusies. Ja nevēlaties pārmaksāt, labāk rīkojieties pēc principa ''šeit un tagad'', nevis veidojiet bērnam apavu krājumus!

Tiek iegādāti apavi, kas ir par šauru

Pārāk šauri apavi var izraisīt pēdu sūrstēšanu vai niezēšanu, kā arī veicināt nagu ieaugšanu. Nemitīga pirkstu berzēšanās var izraisīt arī kārpu un sēnītes veidošanos. Iegādājoties apavus bērnam, pārliecinieties, ka apavu purngals ir tikpat brīvs kā apavu viduspunkts! Pat, ja bērns apgalvo, ka apavi nespiež, pārliecinieties par to!

Tiek iegādāti apavi bez stiprinājumiem

Bērni ir ļoti aktīvi, savukārt apavi bez kārtīga stiprinājuma, piemēram, čības, nenodrošina bērnam pietiekamu atbalstu. Bez pietiekami atbalstošiem apaviem bērns mēdz izmantot kāju pirkstus, piespiežot tos pie apaviem, lai novērstu apavu nokrišanu, radot nevajadzīgu sasprindzinājumu kāju pirkstgalos, tādējādi veicinot nepareizu stāju. Vislabākā opcija bērniem ir apavi ar klipšiem vai gumijām, kas neļauj pēdai apavos ''šļūkt'', tādējādi nodrošinot brīvākas kustības un labāku līdzsvara sajūtu.

Tiek iegādāti apavi no nepiemērota materiāla

Salīdzinot ar pieaugušiem cilvēkiem, bērnu pēdas mēdz svīst vairāk, tādēļ izvairieties pirkt bērnam apavus, kas izgatavoti no gumijas vai plastikāta materiāla – šāda veida materiāli nosprostos mitrumu apavus, izraisot nepatīkamu smaku un palielinot ādas sēnīšu infekcijas risku. Tā vietā dodiet priekšroku bērnu apaviem, kas izgatavoti no elpojoša materiāla, piemēram, ādas vai tīkliņa, lai nodrošinātu apavos efektīvu gaisa cirkulāciju, saglabājot kājas sausas.

Tiek iegādāti moderni, taču nepraktiski apavi

Laiviņas, augstpapēžu apavi un citi šobrīd modernie apavi ir ļoti pievilcīgi, taču tie nav piemērotākie apavi bērniem, kas vēl tikai mācās staigāt. Laiviņas parasti ir šauras un var izraisīt nobrāzumus kāju sānos, savukārt augstpapēžu kurpes var mudināt bērnu staigāt uz kāju pirkstgaliem, tādējādi nogurdinot kāju muskuļus un veicinot nepareizu gaitu. Vislabāk iegādāties vienu apavu pāri ikdienas lietošanai un vienu apavu pāri īpašiem gadījumiem. Praktiski apavi bērnam ir svarīgāki nekā moderni apavi, taču mūsdienās pavisam noteikti varēsiet atrast bērnam apavus, kas apvieno abas šīs īpašības!

Apavi tiek iegādāti, paļaujoties tikai uz bērna vēlmēm

Protams, vajadzētu ņemt vērā arī bērna vēlmes, tomēr bērna vēlmes parasti aprobežojas ar vizuālo aspektu. Iegādājoties apavus bērnam, atcerieties, ka bērni neorientējas apavu pasaulē un nezina visas svarīgākās nianses, tādēļ palīdziet bērnam veikt izvēli.

Interneta veikala 220.lv plašajā apavu klāstā noteikti spēsiet atrast ērtus un kvalitatīvus apavus, kuri apmierinās gan bērna vēlmes, gan vajadzības – piedāvājumā pasaulē atzītie Demar zābaki bērniem, kā arī Kuoma ziemas zābaki un Viking bērnu ziemas zābaki. Ienāciet un sagatavojieties gada aukstākajiem mēnešiem laicīgi!