Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


SOS ciemata bērniem Valmierā notikusi kanisterapijas nodarbība

Redakcija
Redakcija

Valmieras SOS ciemata bērni 11. maijā piedzīvoja īpašu notikumu – ciemos bija ieradušies četrkājaini terapeiti - speciāli kanisterapijai apmācīti suņi. Šāda iespēja dota akcijas „Dāvā bērniem mīluļu siltumu!” ietvaros, kuras rezultātā Latvijas SOS ciematu bērni gan Valmierā, gan Īslīcē vairāku mēnešu garumā saņems kanisterapijas nodarbības.

Kanisterapija (terapija ar speciāli apmācītiem suņiem) – ir fiziskās un psiholoģiskās rehabilitācijas veids. Terapijas efekts tiek panākts, pacientam kopā ar suni pildot dažādas sarežģītības uzdevumus un vingrinājumus, trenējot motoriku un runas attīstību. Tāpat tiek trenēta pašapziņa un iniciatīva, attīstītas komunikācijas prasmes un spēja rūpēties par dzīvo radību. Darbošanās ar dzīvnieku rada pozitīvas emocijas un šīs iemaņas tiek trenētas nemanot. Terapeiti novērojuši, ka dzīvnieki jūt, kas cilvēkam nepieciešams, un to arī sniedz.

„Bērniem, kas palikuši bez ģimenēm, bieži vien ir dažādas emocionālas un psiholoģiskas traumas – nedrošība, problēmas komunikācijā, agresivitāte, noslēgtība. Dzīvniekus bērni uztver savādāk – kā draugus, tāpēc esam priecīgi par kanisterapijas nodarbībām, kas ilgtermiņā spēs kompensēt bērnu emocionālās traumas un atraisīt viņus, lai viņiem būtu vieglāk iekļauties sabiedrībā,” stāsta Valmieras SOS bērnu ciemata direktors Edijs Pētersons.

Latvijas SOS ciematos Valmierā un Īslīcē augošie bērni šogad saņems regulāras kanisterpijas nodarbības vairāku mēnešu garumā, kuras tiks finansētas no labdarības akcijā „Dāvā bērniem mīluļu siltumu!” iegūtajiem līdzekļiem. Maijā iegādājoties jebkuru Whiskas vai Pedigree dzīvnieku barību, 3% no katra iegādātā produkta vērtības tiks ziedoti dzīvnieku terapijas nodrošināšanai SOS bērnu ciematos.

„Lielākais gandarījums, veicot šādas kampaņas, ir tas, ka pozitīvās emocijas, ko dzīvnieki sniedz bērniem, mēs varam redzēt uzreiz – līdzko bērni satiek suņus. Latvijā šo kampaņu organizējam pirmo reizi, bet tiklīdz redzam, cik ļoti lielu prieku nodarbības ar suņiem sagādā bērniem, esam pārliecināti, ka darām labu darbu un šāda veida kampaņas noteikti jāatkārto nākotnē,” stāsta Mindaugas Rupšys, Mars Inc. Korporatīvo attiecību vadītājs Baltijā.