Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:1, Did:0, useCase: 3


Klāt ziema – idejas sniegotām ģimenes brīvdienām

Redakcija
Redakcija

Klāt ziema – gada aukstākais, taču skaistākais gadalaiks. Neatņemama ziemas sastāvdaļa ir sniega kupenas, sniegavīri un sportiskas aktivitātes. Izbaudiet ziemas priekšrocības un šarmu kopā ar saviem mīļākajiem cilvēkiem – lūk, dažas idejas sniegotām ģimenes brīvdienām!

Pārgājiens

Saģērbieties silti, pagatavojiet sildošus un gardus dzērienus un dodieties pārgājienā! Izbaudiet ziemas ainavas, pastaigājoties pa meža takām, dabas parkiem, gar ūdenstilpēm un visur citur, kur iespējams apskatīt fantastiskus ziemas skatus un, iespējams, uzzināt arī ko jaunu. Pārgājiena beigās varat uzrīkot kopīgu pikniku pie ugunskura, sasildoties un ļaujoties sirsnīgām sarunām.

Sniegavīru velšana

Izmantojiet sniegotās dienas, lai sagādātu prieku bērniem – veliet sniegavīrus! Meklējiet dabā dažādus priekšmetus, ar ko papildināt sniegavīru, piemēram, koka zarus rokām, savukārt zīles vai akmeņus acīm. Lai sniegavīru velšanu padarītu interesantāku, varat uzrīkot sacensības, piemēram, kurš sniegavīru uzvels ātrāk vai kuram izdosies uzvelt lielāko sniegavīru.

Slidošana

Kas gan var būt labāks par svaigu gaisu un fiziskām aktivitātēm? Ziema ir daudzu cilvēku gaidītākais un mīļākais gadalaiks, jo, kad termometra stabiņš noslīd zem nulles, iespējams slidot. Pat, ja neprotat slidot, ziema pavisam noteikti ir īstais brīdis, kad to iemācīties. Atrodiet skapī siltākās zeķes, uzvelciet slidas un izbaudiet!

Slēpošana

Pēdējos gados viena no populārākajām ziemas aktivitātēm ir slēpošana. Ziemas periodā Latvijā tiek izveidotas vairākas distanču slēpošanas trases, kas iecienītas tieši ģimeņu starpā. Pat, ja ģimenē neesat ziemas fani, slēpošana pavisam noteikti ļaus jums iemīlēt ziemu – izmēģiniet un Jūs sapratīsiet! Slēpošana ir ne tikai lieliska fiziskā aktivitāte, bet arī iespēja izbaudīt elpu aizraujošas ziemas ainavas.

Izjāde ar zirgu

Vai zinājāt, ka arī ziemā iespējams doties izjādē ar zirgu? Turklāt, izjādi varat papildināt arī ar braucienu zirga pajūgā, kas ļaus atgriezties pagātnē, kad pajūgs bija ikdienas transportlīdzeklis. Šāds piedzīvojums pavisam noteikti paliktu atmiņā gan mazajiem, gan lielajiem ziemas baudītājiem.

Braukšana ar ragaviņām

Braukšana ar ragaviņām ir klasiska ziemas izklaide, kas iet pie sirds ikvienam! Aizraujoša ir ne tikai pati braukšana ar ragaviņām no kalna, bet arī gājiens atpakaļ, lai atkārtotu braucienu. Arī šajā gadījumā varat sarīkot sacensības, piemēram, kurš aizšļūks tālāk vai kurš no kalna nobrauks ātrāk.

Eņģeļu veidošana

Uzvelciet siltākās drēbes, biezāko cepuri, šalli un cimdus un dodieties piedzīvojumā! Atrodiet klaju vietu, apgulieties sniegā un, kustinot rokas un kājas uz sāniem, veidojiet eņģeli! Īpaši interesanti veidot eņģeļus ir kopā ar bērniem.

Pikošanās

Pikošanās, viennozīmīgi, ir jautrākā no ziemas izklaidēm, kuru nepalaiž garām neviens. Sapulcējieties visa ģimene, uzaiciniet draugus/kaimiņus/kolēģus un uzrīkojiet kopīgu pikošanās sacensību. Sadalieties komandās, izveidojiet no sniega cietokšņus un sāciet cīņu! Atcerieties, ka šajā cīņā uzvar draudzība!

Svētku noskaņas

Ziemā svinam gada gaidītākos svētkus – Ziemassvētkus, līdz ar to decembrī un daudzviet arī janvārī apkārt rotājas eglītes, spīgo gaismiņas un gaisā virmo piparkūku aromāts. Dodieties ar ģimeni pastaigā pa Ziemassvētku maršrutu! Lai svētku noskaņu tveršana būtu interesantāka, varat uzrīkot ģimeniskas medības, meklējot, piemēram, lielāko egli vai visspilgtāk izdekorēto mājokli. Pēc pastaigas varat sasildīties, kopīgi izcepot piparkūkas un nobaudot karsto ziemas dzērienu.

Ziemā ir jādodas dabā! Parūpēties par visu nepieciešamo sniegotām brīvdienām palīdzēs interneta veikals 220.lv, kurā atradīsiet gan labi zināmās koka ragavas, gan slēpes bērniem un citus ziemas atribūtus. Vēlam šajā ziemā piedzīvot daudz jautru un ģimenisku mirkļu!