Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:13, Did:0, useCase: 3


Latvijas izplatītākais un populārākais mājdzīvnieks - kaķis

Redakcija
Redakcija

Saskaņā ar Eiropas Mājdzīvnieku barības federācijas (FEDIAF) ikgadējā pētījuma datiem, Latvijā vispopulārākais mājdzīvnieks nemainīgi ir kaķis. Šāda tendence novērota visā Eiropā. Pētījumā ik gadu tiek apsekotas 28 Eiropas valstis, kopumā ap 72 miljoniem mājsaimniecību, kurās ir kāds mājdzīvnieks.

Latvijā kaķi par savu ģimenes mīluli izvēlējušās 460 tūkstoši mājsaimniecību, suni – 260 tūkstoši. Igaunijā, savukārt, kaķi ir 248 tūkstošos mājsaimniecību, bet suņi - 180 tūkstošos mājsaimniecību. Pretēji kopējai Eiropas tendencei Lietuvā suņu ir vairāk - 740 tūkstoši suņu un 670 tūkstoši kaķu. Pieaugošais ģimenes mājdzīvnieku skaits apstiprina, cik lielu nozīmi mēs piešķiram saviem ģimenes mīluļiem.

„Mājdzīvnieku skaits Latvijā un visā Eiropā ik gadu palielinās, līdz ar to arī mājdzīvnieku ietekme uz valstu ekonomiku un sabiedrību kļūst arvien nozīmīgāka. Pateicoties augošajam mājdzīvnieku skaitam, arvien pieprasītākas kļūst tādas profesijas kā veterinārārsts, tiek atvērti dzīvnieku pārtikas un aksesuāru veikali. Dzīvnieku pārtikas ražošanas industrijas apgrozījums Eiropā ir aptuveni 24 miljardi eiro, ikgadējais pieaugums industrijā ir ap 2%,” stāsta Mindaugas Rupšys, dzīvnieku barības zīmolu Pedigree un Whiskas Korporatīvo attiecību vadītājs Baltijā.

Pedigree un Whiskas šī gada maiju visās Baltijas valstīs pasludinājuši par mājas mīluļu mēnesi, jo ikviens dzīvnieku barības Pedigree vai Whiskas pirkums visos veikalu tīkos palīdzēs SOS bērnu ciematu bērniem satikt suņus - terapeitus kanisterapijas nodarbībās. No 1.maija līdz 31.maijam, iegādājoties jebkuru Whiskas vai Pedigree dzīvnieku barību, 3% no katra iegādātā produkta vērtības tiks ziedoti dzīvnieku terapijas nodrošināšanai SOS bērnu ciematos augošajiem bērniem.