Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:57, Did:0, useCase: 3


Ugunsdrošības instruktāža tagad tikai dažu klikšķu attālumā

Redakcija
Redakcija

Neuzmanīga rīcība ar uguni var novest pie bīstamām situācijām. Lai to novērstu, nepieciešams ievērot ugunsdrošības noteikumus. Uzņēmumu darbiniekiem šīs zināšanas nodrošina dažādas ugunsdrošības apmācības. E-apmācību var iziet jebkurā sev ērtā laikā un vietā. Tagad arī pieredzējušie ugunsdrošības eksperti FN-SERVISS piedāvā jaunu risinājumu — e-apmācības. Ar ko šīs apmācības atšķiras no ierastajiem kursiem klātienē?

Kam un kādēļ nepieciešamas ugunsdrošības instruktāžas?

Vairāk nekā puse no 2016. gadā fiksētajiem ugunsgrēkiem radušies, jo cilvēki neapdomīgi rīkojušies ar uguni. Lai gan bīstamas situāciju novēršanai var palīdzēt, piemēram, ugunsdzēsības aparāta iegāde, vienlīdz svarīgi ir arī zināt, kā ar šo ugunsdzēsības inventāru apieties. Tas attiecināms gan uz privātpersonām, gan uzņēmumiem un iestādēm, kur ugunsdrošības instruktāžas jāveic ne retāk kā vienu reizi gadā (ārstniecības iestādēs četras reizes, bet skolās — divas).

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 238 ugunsdrošības instruktāžu jāveic attiecīgā uzņēmuma par ugunsdrošību atbildīgajai personai. Lai atvieglotu instruktāžas procesu, viens no vadošajiem darba drošības un ugunsdrošības ekspertu uzņēmumiem Baltijas valstīs, FN-SERVISS, ir radījis īpašu pakalpojumu — e-apmācības.

Iegūstiet visas nepieciešamās zināšanas digitālā formātā!

Izvēloties e-mācības, nepieciešamo ugunsdrošības vadlīniju apgūšana kļūst vienkāršāka. Viss, kas šim procesam ir nepieciešams, ir iespēja pieslēgties internetam, kā arī dators, planšetdators vai viedtālrunis. Mācību vielu varēsiet apgūt jebkurā sev piemērotā laikā un vietā. Ja izvēlēsities šo FN-SERVISS pakalpojumu, speciālisti garantē:

aktuālu informāciju, atbilstošu tā brīža likumdošanas prasībām;
palīdzību neskaidrās situācijās — speciāli radītās tiešsaistes sistēmas lietotāji var būt droši, ka saņems nepieciešamo atbalstu;
uzziņas materiālu video formātā. To būs veidojuši cilvēki, kas diendienā saskaras ar drošības jautājumiem un ir kompetenti ar nozari saistītajos jautājumos. FN-SERVISS e-apmācības atbalsta arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests;
laika ietaupījumu — mācību ilgums ir apmēram no 45 minūtēm līdz stundai;
testus, lai pārliecinātos, ka nepieciešamā programma ir apgūta;
lietotājam draudzīgu, vienkāršu atskaišu un atgādinājumu sistēmu, kas ļaus koncentrēties uz svarīgāko;
eksperta parakstu uzskaites žurnālā — apliecinājumu pabeigtām apmācībām.

Foto: Pixabay.com / 3dman_eu

Mācību programmā — ugunsdrošības pamata jautājumi

Ikvienam darbiniekam, neatkarīgi no tā, vai tas strādā privātajā vai valsts sektorā, ir nepieciešamas pamata zināšanas par darba drošības, ugunsdrošības noteikumiem, rīcības plānu krīzes situācijā, kā arī evakuācijas kārtību, ja rastos nepieciešamība pēc tās. E-mācības palīdzēs veikt ugunsdrošības prasību instruktāžu un saņemt atbildes uz jautājumiem:

● Kādēļ izceļas ugunsgrēki?
● Ko darīt, ja izcēlies ugunsgrēks?
● Kā izmantot ugunsdzēsības aparātus?
● Kurus faktorus vajadzētu ņemt vērā, lai nepieļautu ugunsgrēku iekštelpās?
● Kāds ir Latvijas pašreizējais līmenis ugunsdrošībā?

Nepieciešamības gadījumā e-apmācību programmā var iekļaut arī tieši Jūsu uzņēmumam specifisko ar ugunsdrošību saistīto informāciju, kas ir aktuāla darbiniekiem.

Kā norisinās FN-SERVISS apmācības internetā?

Ugunsdrošības instruktāžas izpildīšana interneta vidē ir ērta. Piesakoties mācībām, ikvienam dalībniekam tiek izsūtīts uzaicinājums iziet ugunsdrošības instruktāžu un norādīts termiņš, līdz kuram tā izpildāma. Mācību process noris 5 soļos:



1. pieslēdzieties sistēmā un izvēlēties nepieciešamās apmācības;
2. apgūstiet informāciju no video materiāliem. Ja nepieciešams, gūstiet papildu informāciju uzdodot jautājumu sadaļā „Uzdot jautājumu”. Atbildi saņemsiet gan e-pastā, gan apmācību sistēmas ietvaros;
3. kad zināšanas apgūtas, nokārtojiet testu. Ja, pildot pārbaudījumu, nepieciešams atkārtot mācību vielu, to iespējams izdarīt, vēlreiz noskatoties video materiālu;
4. kad tests ir pabeigts, sistēma parādīs, vai tas ir nokārtots. Būs redzams arī pareizo atbilžu skaits un pareizās atbildes uz jautājumiem, kuros pieļautas kļūdas. Ja tests nav nokārtots, to iespējams pildīt atkārtoti;
5. kad pārbaudījums ir pabeigts sekmīgi, lietotājs, uzņēmuma atbildīgais par darba drošību un ugunsdrošību, kā arī FN-SERVISS atbildīgais pārstāvis paraksta elektronisko žurnālu.

Vai e-apmācības ir piemērotas Jūsu uzņēmumam?

E-mācības ir ērts un resursus taupošs veids, kā vienkopus apgūt visu nepieciešamo informāciju, bet, vai šāds mācību modelis ir piemērots tieši Jūsu uzņēmuma darbiniekiem?

Foto: Pixabay.com/StartupStockPhotos


E-mācības būs piemērotas Jūsu uzņēmumā, ja līdzšinējā pieredzē nācies saskarties ar kādu no šīm situācijām:
● ir nojaušams, ka darbiniekiem trūkst informācijas, ko darīt krīzes situācijās;
● ir grūtības sapulcēt visus uzņēmuma darbiniekus klātienes kursiem tā, lai tas netraucētu veikt darbinieku pamatpienākumus;
● ir pieņemts jauns darbinieks vai darbinieki, kurus nepieciešams instruēt ugunsdrošības noteikumos;
● uzņēmumā pieejamie informatīvie ugunsdrošības materiāli ir novecojuši un neatbilst normatīvajiem aktiem;
● nav nepieciešamo laika resursu, ko ieguldīt, lai izveidotu prasībām atbilstošu instruktāžu ugunsdrošībā;
● teorētiskās, formālās ugunsdrošības instruktāžas darbiniekiem šķiet neinteresantas un līdz ar to arī grūti apgūstamas.

Ja kāda no iepriekš minētajām situācijām ir pazīstama, instruktāžas veikšanai izvēlieties e-apmācības arī Jūsu uzņēmumā!

Informāciju par pieteikšanos apmācībām meklējiet FN-SERVISS tīmekļvietnē Fnserviss.lv. Pasargājiet savu uzņēmumu un darbiniekus no nepatīkamām situācijām, laikus iegūstot nepieciešamās zināšanas!