Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:57, Did:0, useCase: 3


Video: Kā sniegt pirmo palīdzību ceļu satiksmes negadījumā cietušajiem

Redakcija
Redakcija
Sniegt palīdzīgu roku līdz mediķu ierašanās brīdim ir vienkārši. Vien jāzina pareiza darbību secība un pirmās palīdzības sniegšanas pamatprincipi. Latvijas Automoto biedrības (LAMB) un biedrības “Latvijas Sarkanais Krusts” (LSK) informatīvās kampaņas “Zini, kā palīdzēt!” mērķis ir izglītot sabiedrību, informējot par to, kā sniegt pirmo palīdzību mazāk aizsargātajiem ceļu satiksmes dalībniekiem – gājējiem, velosipēdu un elektroskrejriteņu vadītājiem.

Svarīgi ir sniegt pirmo palīdzību un aprūpēt ceļu satiksmes negadījumā cietušo, bet vēl svarīgāk – darīt to pareizi. Piemēram, neprasmīgi un nevajadzīgi izmantots žņaugs var izraisīt pretēju efektu un palielināt asins zudumu. Bieži vien palīdzības sniedzējs aizmirst par savu drošību, nelietojot gumijas cimdus vai plastikāta maisiņu, tādā veidā pakļaujot sevi inficēšanās riskam. Cietušais ir jāuzrauga, līdz ierodas Neatliekamā medicīniskā palīdzība.

Vairāk par tematu ŠEIT
Vērtējums: