Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Vai svinēsiet Valentīna dienu?

Mēdz gan apgalvot, ka, jo vairāk mīlestības svētku, jo labāk. Taču aizvien par Valentīna dienas svinēšanu Latvijā izskan dažādi viedokļi, tāpēc jautājām - ko domājat par šiem svētkiem, un vai šogad svinēsiet Valentīna dienu?

Rūdolfs, 7 gadi.
Valentīna dienā uzrakstīšu Annijai vēstuli un uzzīmēšu sirsniņas. Viņa vēl iet bērnu dārzā, bet šogad jau prot lasīt.

Maija, 50 gadi.
Par Valentīna dienu nedomāju vispār neko un to nesvinu. Visi Valentīni, ko es pazīstu vai pazinu (4 gabali), ir lieli dzērāji.

Raitis, 47 gadi.
Es domāju ka tā ir bezgala forša diena, tikai Latvijā pārāk seksualizēta. Grieķu valodā vārdam – mīlestība - ir četri pamattulkojumi: eros - seksuālā, fileo - draudzīgā, storge - mātes un agape - beznosacījuma Dieva mīlestība. Mīlestība ir kā krāšņa torte, kur ir saliktas visas šīs kārtas, un sekss ir tikai kā putukrējums pa virsu, bet ne pamats. Valentīna dienā ir svarīgi atcerēties visus šī vārda semantiskos nosaukumus.

Astra, 28 gadi.
Neko labu par Valentīna dienu nedomāju. Šis pasākums ir izvērties tikpat stulbs kā savulaik 8.marts. Bet, ja citiem tas svarīgI - lai jau iet! Man jau šķiet, ka tas ir ir dikti aktuāli skolu jaunatnei, bet diezgan smieklīgi tai skaitā arī skolotājai Amora pastā saņemt apsveikumu no skolēna - "Apsveicu Jūs mīlestības dienā!’’

Laine, 25 gadi.
Katra diena, kas sniedz iespēju izrauties no ikdienas rutīnas, atcerēties sev mīļos un tuvos cilvēkus ir pēc būtības brīnišķīga. Cita lieta, vai tam nepieciešami īpaši svētki, visa tā komercializācija utt., utjp. Mēs taču varētu tāpat katru mīļu dienu svinēt savu kopā būšanu. Tikai mēs to nedarām. Un galu galā, Valentīna dienai veltīta kritika var tikpat labi būt attiecināma arī uz Ziemassvētkiem vai Lieldienām. Pati šo dienu nesvinu, taču mani netraucē apkārt esošais kičs un pārīši, kas šo datumu izmanto, lai izrautos, atpūstos un vienkārši būtu kopā.

Kristīne, 37 gadi.
Nu gan sasmīdināji! Tirgotāju svētki, žurnālistu brīvdienas, jo nav jālauza galva, par ko rakstīt un runāt, pūlis uz tādām lietām pavelkas, jo vispār viegli pavelkas uz visu, bet par šo pasākumu rakstīt ir vieglāk, jo starptautiski atstrādātais mārketinga bekgraunds palidz...Cilvēkus jamīl nepārtraukti, jāapzinās savu tuvinieku vērtība un attiecību trauslums, smalkums jāizkopj un jānovērtē katru dienu. Ja mēs gribam spodrināt vēsturiskos mītus, tad Latvijā varētu ieviest Turaidas Rozes dienu.Tāds ir mans skarbais viedoklis.

Sandra, 35 gadi.
Par jebkuriem svētkiem domāju pozitīvi, jo citādi mums tikai tie karogi ar melnajām lentītēm. Mūsmājās tie īsti nav iedzīvojušies, domāju, ka tie vairāk tādi jauniešu svētki. Mani gan arī apsveic un arī es saviem kolēģiem cenšos vismaz nopirkt kādas končas sarkanos papīrīšos ar sirsniņām vai ko citu saldu un atbilstošu, ja ir noskaņojums un līdzekļi atļauj.

Roberts, 26 gadi.
Komerciāli svētki, jau tagad veikali pilni ar visādiem s... Nav vajadzīga speciāla diena reizi gadā, lai kādu mīlētu. Īpaši nesvinēšu, uzdāvināšu sev pāris alus.

Linda, 26 gadi.
Svinēšu, jo tieši šajā dienā ir mana saderināšanās diena. Ļoti jauki svētki Latvijā!

Ināra, 25 gadi.
Par Valentīna dienu domāju tieši to pašu, ko par visādiem helovīniem. Lāgā vairs neapjaušot visas savējās vērā ņemamās dienas, pārņemam no citiem. Tā, protams, ir katra privāta lieta, ko viņš svin, ko nesvin. Uz nerviem krīt neizbēgamā plašā komercdarbība. Zināms balagāns, tāpat kā Ziemassvētki, kad zūd svētku patiesā jēga.

Dace, 45 gadi.
Par Valentīna dienu nedomāju neko īpaši sliktu vai labu. Globālisma laikā svētku idejas var tikt importētas un, ja ir, kam tie ir vajadzīgi - Dieva dēļ, lai tak ir! Es pati? Hmm..nu ko nozīmē -svinēšu? Bet vīram varbūt kādu sieriņu kārumiņu ar bantīti apkārt gan uzdāvināšu!

Aivis, 30 gadi.
Nu, Valentīna diena ir burvīga eiropeiska tradīcija, parasti cenšos šajā dienā apsveikt visas jaukās un man tīkamās sievietes.

Rūta, 40 gadi.
Nu, Valentīndiena ir vairāk tāds tīņu pasākums. Kārtējie "importa" svētki. Bet lai tak bērni priecājas.

Uldis, 45 gadi.
Valentīndiena mani atstāj vienaldzīgu. Taču mēs dzīvojam sistēmā, un lai neaizvainotu, reizēm ir jāpiespēlē. Piemēram, manam Puikam (5), kam meiteņu būšana jau ir svarīga un bērnudārzā diezgan akcentē visas šitās Valentīnu lietas...Taču Valentīndiena varbūt ir tāda diena kautrīgajiem saņemties (šodien vai nekad), tātad latviešiem viņu demogrāfiskajā situācijā nemaz nav slikti, ka ir tāda sabīdīšanās diena, kad ar lētiem nieciņiem var izdarīt vairāk nekā ar saderināšanās gredzeniem.

Maira, 50 gadi.
Man jau liekas, ka jebkuri svētki ir laba lieta. Kas attiecas uz Valentīndienu - tie ir īpaši aizkustinoši svētki mīlētājiem, ja tā ir diena, kad tiek piedotas visas muļķības, izbeigti strīdi, izteiktas ļoti svarīgas atzīšanās un saņemtas godīgas atbildes. Nav jau tā, ka to nevarētu darīt katru dienu, tas droši vien būtu pareizi, bet tomēr ir labi, ja ir šī viena diena, kas ir īpaša. Un man nav iebildumu pret sentimentālajām sirsniņām u.c. šīs dienas atribūtiem - ja vien kādam sagādā patiesu prieku. Un lai tak svin arī Latvijas mīlētāji!

Andris, 43 gadi.
Latviešiem tā mīlēšana laikam vairāk saistās ar Jāņu nakti. Valentīna diena jau nav nekāds 9. maijs, kad tiek slavināts bandītisms, tāpēc domāju, ka to var atzīmēt arī Latvijā. Vienīgi Mīlētāju diena varētu būt pavasarī, kad siltāks un meitenes ir novilkušas garus mēteļus un uzvilkušas īsus svārkus!

Sandra, 30 gadi.
Neesmu tajā vecumā, lai spraustu sev priekšā un pakaļā rozā sirsniņas un skrietu ar tām virsū kādam vīrietim. Man nepatīk mākslīgi svētki.

Linda, 40 gadi.
Tie nekādā veidā nav man personiski svētki, īpaši negatavojos un nesvinu. Ja tovakar notiek kāda ballīte, kur atpūsties draugu lokā, tad, protams, nesaku, ka neiešu tāpēc vien, ka tā ir Valentīna dienas balle. Citādi gan cilvēkus ar jūsmīgām kartītēm nesveicu un sirsniņas pie datora nekarinu.

Ieva, 17 gadi.
Diezgan neitrāli attiecos pret šiem svētkiem - nejūtu tos kā savējos, tāpēc arī līdz šim īpaši neesmu svinējusi. Protams, svētki kā tādi jau ir jauki, taču, manuprāt, mums pietiek ar latviešu svētkiem.

Daina, 28 gadi.
Neizjūtu to kā svētkus un diezin vai iespringšu ar svinēšanu. Bet, iespējams, ka tas saistīts ar manu iekšējo protestu pret jebkādiem organizētiem svētkiem, Jāņus un Ziemassvētkus ieskaitot, kas zaudējuši būtību un kļuvuši par komerciāliem un sabiedriski nervoziem pasākumiem. Tas tomēr man neliedz priecāties par cilvēkiem, kas gaida un atzīmē Valentīndienu.Un vēl mani mulsina, ka Valentīndiena no mīlētāju svētkiem tiek pataisīta par jebkādu mīļu attiecību apliecināšanas svētkiem. Ir taču kaut kādas robežas, vai ne?

Rūta, 60 gadi.
Domāju, ka katrs izvēlas svinēt tos svētkus, kas viņa sirdij tuvāki. Laiks, kad kaut kas bija jādara obligāti, ir pagājis. Bet, cik tas neizklausītos smieklīgi, Oktobra svētkus nezin kāpēc atceros kontekstā ar šprotēm, ko pirka šajos svētkos (pieļauju, varēja dabūt...) Valentīna diena (ja pat nezinām, ka Sv.Valentīns bija moceklis ar traģisku dzīves izskaņu, par ko iecelts svēto kārtā) acīmredzot Latvijai tika uzdāvāta kontekstā ar Eiropu.Svētki, ja dvēsele to prasa, lūdzu...Svinam, sviniet...man pietiek mīlestības ikdienā.

Irina, 29 gadi.
Valentīndiena ir jauks pasākums jauniešiem. Es kā ģimenes cilvēks īpaši šo dienu nesvinu, bet skolas un studiju gados man gan patika šī diena.

Dace, 35 gadi.
Varētu būt aizvietotājs 8. martam, kad vīrieši nes sievietēm ziedus.Bet man riebjas pasākuma marketings, visi tie rozā pūkainie štrunti skatlogos. Tāpēc neoficiālais 8. marts man patīk labāk. Jo - tikai ziedi. ("Nu, ko ta uzdāvināji sievai 8. martā?" "Iznesu eglīti!" ) Neesmu iedziļinājusies, un tāpēc man nav īsti skaidrs pats Valentīndienas koncepts. Mīlestības svētki. Vai tas attiecas arī uz bērnudārza un jaunākā skolas vecuma bērniem? Vai šajās dienās jāpauž mīlestība mammām? Vai skolotājām un klasesbiedriem? Vai viņiem jāsūta "Valentīndienas pasts", kas tajā jāraksta un kādu mesidžu viņi no šī pasākuma saņem? Nezinu. Nesaprotu. Nav mans. Un tātad arī nesvinēšu. Nuu, bet ja vīrs atnestu puķes... nebūtu jau slikti.

     [+] [-]

, 2011-02-11 12:50, pirms 13 gadiem
Lielā Jelgavas ekskursija ar 50% atlaidi! Valentīna dienas noskaņas un Ledus skulptūru festivāls!

     [+] [-]

, 2011-02-11 12:52, pirms 13 gadiem
Labais kopsavilkums :0

     [+] [-]

, 2011-02-11 16:46, pirms 13 gadiem
Noteikti svinēšu!

     [+] [-]

, 2011-02-11 18:14, pirms 13 gadiem
vienmēr esmu svinējusi un svinēšu.

     [+] [-]

, 2011-02-11 19:19, pirms 13 gadiem
Izlasīju un pasmaidīju, jāpadomā, ko darīt man ar tiem svētkiem!

     [+] [-]

, 2011-02-11 19:39, pirms 13 gadiem
E.A. rakstīja: Izlasīju un pasmaidīju, jāpadomā, ko darīt man ar tiem svētkiem!
svineet, svineet, protams

     [+] [-]

, 2011-02-11 20:03, pirms 13 gadiem
Importa figņa šitie svētki...

     [+] [-]

, 2011-02-11 21:00, pirms 13 gadiem
es lepojos, ka ignorēju Valentīna dienu

     [+] [-]

, 2011-02-11 21:03, pirms 13 gadiem
Vai savu svētku nav gana?

     [+] [-]

, 2011-02-11 21:27, pirms 13 gadiem
es iesaku šo dienu svinēt, tā jau nav mums pārāk daudz svētku, kad varam viens otram īpašu uzmanību izrādīt , ikdienā jau nav arī daudz laika kopā pasēdēt kaut kā īpāsi

     [+] [-]

, 2011-02-11 21:42, pirms 13 gadiem
Pagaidīsim,ko teiks vēl citi par Valentīndienas sinēšanu un tad izlemsim ko darīt

     [+] [-]

, 2011-02-11 22:44, pirms 13 gadiem
Un kā vēl svinēsim - ar šampanieti, puķēm un dāvanām. Tā, lai citiem skauž...ha ha

     [+] [-]

, 2011-02-11 22:58, pirms 13 gadiem
Man patīk Raita teiktais. tik tiešām pie mums šo dienu uztver nepareizi. Laiks kaut ko mainīt cilvēku domāšanā un neaizmirst šajā dienā par visiem mums tuviem un dārgiem cilvēkiem, ne tikai savu otro pusīti.

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:08, pirms 13 gadiem
Absolūti nepiekrītu tiem, kas saka, ka valentīna diena ir stulba vai kāda tur vēl. kā var par mīlestību teikt, ka tā ir stulba? Un visi šie lielie runātāji, kas manuprāt ir tāds moderns bara instinkts neko nesvinēt un visu noliegt, paši droši vien aiz prieka starotu, ja saņemtu ziedus vai kādu mīļu dāvaniņu. Cilvēki, jūs kļūstat vienkārši garlaicīgi un truli, ja mīlestības svētkus saucat par stulbu māžošanos.

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:25, pirms 13 gadiem
Pilnīgi piekrītu Lo. Nav tādu cilvēku, kas nepriecātos, ja viņu mīl, ja viņam dāvā dāvanas vai mīļus vādus. nu nav tādu. un ja kād saka, ka viņam to visu nevajg, tad viņš melo.

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:34, pirms 13 gadiem
sitas dienins man patik, es svines noteikt

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:37, pirms 13 gadiem
Lo rakstīja: Absolūti nepiekrītu tiem, kas saka, ka valentīna diena ir stulba vai kāda tur vēl. kā var par mīlestību teikt, ka tā ir stulba? Un visi šie lielie runātāji, kas manuprāt ir tāds moderns bara instinkts neko nesvinēt un visu noliegt, paši droši vien aiz prieka starotu, ja saņemtu ziedus vai kādu mīļu dāvaniņu. Cilvēki, jūs kļūstat vienkārši garlaicīgi un truli, ja mīlestības svētkus saucat par stulbu māžošanos.
Neviens jau nesaka, ka mīlestība ir stulba. Te runa ir par to, vai mums vajag vai nevajag kārtējos importa komercsvētkus bez dziļāka seguma.

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:41, pirms 13 gadiem
Ko tas vēl nozīmē - "pārāk seksualizēta"? Vai tad Valentīna diena nav diviem iemīlējušies cilvēkiem, starp kuriem arī loģiski, ka ir sekss?
Ja nu vienīgi Raitim savos 47 tas ir sācis ļoti traucēt...

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:44, pirms 13 gadiem
Neticu, ka kāds kas te par komercializāciju runā, pats neko nepērk un nevienam nedāvina. Mūsu cilvēkiem patīk gudri izrunāties, bet ja paskatās kas notiek īstenībā, tad ņemsim kaut vai ziemassvētkus. kurš nepērk dāvanas? visi pērk, un tie kuri var atļauties vairāk naudiņas tērēt, arī vairāk pērk. tieši tas pats ar šitiem svētkiem. Visi skries kaut ko pirkt, bet parunāt jau patīk tā gudrāk.
Un ko te runāt par svešiem vai saviem svētkiem...svētki ir svētki, un ja paši esam tik stulbi, ka svētkus nevaram sev izdomāt, tad jāņem no tiem, kuri to var. Un punkts.

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:51, pirms 13 gadiem
uh kur interesanti palasījos

     [+] [-]

, 2011-02-11 23:52, pirms 13 gadiem
es nav gatavs sitiem stridem, man nak smiekls ko var nemties pa to milesaan

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:17, pirms 13 gadiem
es nav gatavs sitiem stridem, man nak smiekls ko var nemties pa to milesaan
ko tu ar to gribŗji teikt jocīgais anonīm?

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:22, pirms 13 gadiem
Sandrai gribētos pateikt, ka sirsniņas nav domātas spraušanai pakaļā, ja viņa savā vecumā to vēl nezina. Sirds ir tas orgāns, kas atrodas krūtīs...pakaļā var spraust ko citu...

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:26, pirms 13 gadiem
Haris....... tu esi ši vakara nagla!

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:27, pirms 13 gadiem
Es nedaudz tomēr pasvinēšu šo dienu. Nedomāju, ka tas būtu kas slikts. Kas negrib, var nesvinēt. Brīva izvēle.

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:30, pirms 13 gadiem
Haris rakstīja: Sandrai gribētos pateikt, ka sirsniņas nav domātas spraušanai pakaļā, ja viņa savā vecumā to vēl nezina. Sirds ir tas orgāns, kas atrodas krūtīs...pakaļā var spraust ko citu...
Eu vecīt, malacis

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:33, pirms 13 gadiem
ha ha ha moš Sandra nav redzējusi un nezin ko sprauž pakaļā...sirsniņas vien spraudusi...

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:34, pirms 13 gadiem
Izskatās, ka te jau daži sākuši svinēt.

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:42, pirms 13 gadiem
Vī dieniņ, kas par jezgu sacelta.

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:43, pirms 13 gadiem
esssssss rakstīja: Haris....... tu esi ši vakara nagla!
Tencinu. Es vienmēr esmu nagla.

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:47, pirms 13 gadiem
PEC MANĀM DOMĀM KATRS VAR SVINĒT KO GRIB UN NAV JĀŅEM GALVĀ KO CITI PAR TO DOMA. NEVIENS CITS JAU TAVĀ VIETĀ NEDZĪVOS. JA GRIBI TAD UZ PRIEKSU.

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:50, pirms 13 gadiem
svinam kopaa, tiekamies pirmdienas vakaraa pie pulkstena plkst 20:00 un laizam uz Vecrigu, gaidu visus

     [+] [-]

, 2011-02-12 00:54, pirms 13 gadiem
Haris rakstīja: Sandrai gribētos pateikt, ka sirsniņas nav domātas spraušanai pakaļā, ja viņa savā vecumā to vēl nezina. Sirds ir tas orgāns, kas atrodas krūtīs...pakaļā var spraust ko citu...
Tā turpināt.

     [+] [-]

, 2011-02-12 10:13, pirms 13 gadiem
Man jau arī liekas, ka tomēr biki ir jāpasvin. Cik tad var bēdāties par to, kas šajā valstī notiek.

     [+] [-]

, 2011-02-12 14:49, pirms 13 gadiem
J. Lapsa rakstīja: Neticu, ka kāds kas te par komercializāciju runā, pats neko nepērk un nevienam nedāvina. Mūsu cilvēkiem patīk gudri izrunāties, bet ja paskatās kas notiek īstenībā, tad ņemsim kaut vai ziemassvētkus. kurš nepērk dāvanas? visi pērk, un tie kuri var atļauties vairāk naudiņas tērēt, arī vairāk pērk. tieši tas pats ar šitiem svētkiem. Visi skries kaut ko pirkt, bet parunāt jau patīk tā gudrāk.
Un ko te runāt par svešiem vai saviem svētkiem...svētki ir svētki, un ja paši esam tik stulbi, ka svētkus nevaram sev izdomāt, tad jāņem no tiem, kuri to var. Un punkts.
Ir gan mums pašiem pietiekosī daudz savu svētku!!! Un punkts