Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Esi radošs – izgatavo robotu pats!

Esi radošs – izgatavo robotu pats!
Vienkāršu robotu iespējams uzbūvēt dienas laikā.
Publicitātes foto

Robotu būve tradicionāli saistās ar tehnoloģiski attīstīto Japānu, lai gan tie top arī citur pasaulē, arī Latvijā. RTU studenti, jaunie entuziasti apvienojušies Robotikas klubā un jau vairākus gadus būvē dažādus robotus.

Jaunieši ne tikai paši būvē, bet arī dalās pieredzē un iemaņās ar visiem interesentiem, kas vēlas apgūt robotu būves pamatus.

Vienkāršu līnijas sekotāju robotu iespējams uzbūvēt dienas laikā vai nu patstāvīgi vai, ja esat iesācējs, zinoša speciālista vadībā. Kas ir līnijas sekotājs robots? Mehāniska ierīce, kurai ieprogrammēta kustība pa noteiktu trajektoriju. Robotu būves autoru prasmes tiek vērtētas pēc tā, cik veicīgi viņu izgatavotais robots, piemēram, spēj apbraukt noteiktu skaitu apļu.

Cita veida ir sumo roboti, kuri cīnās ringā, cenšoties pretinieku izgrūst no apļa. Uzvar tas, kas paliek aplī - tas autors, kurš uzbūvējis spēcīgāku sumo.

Kopš 2007. gada regulāri notiek Robotikas sacensības, kurās piedalīties var ikviens interesents, kuras būvētais robots atbilst izvirzītajai kvalifikācijai.

Ar robotikas aktivitāšu palīdzību skolēni, studenti un citi robotikas interesenti apgūst praktiski teorētiskās zināšanas, kā arī rada jaunas idejas un netradicionālus paņēmienus robotikas attīstībai.

Vairāk informācijas iespējams meklēt Robotikas klubā: RTU, Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, Sistēmu teorijas un projektēšanas katedrā, Rīgā, Meža ielā 1 k. 4, 531. kabinets, vai sazinoties ar Robotikas klubu - Agris Ņikitenko, e-pasts: agris@cs.rtu.lv