Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Viss ir viens veselums jeb kas tu esi

Redakcija
Redakcija

Apziņas apzināšanās stāvoklis var būt klātesošs gan cilvēkam mostoties, gan sapņojot un pat dziļā miega laikā. Patiesībā šī apzināšanās iespējama jebkurā stāvoklī, pat tagad, kad lasāt šo tekstu. Tādēļ mēģināšu jūs ievadīt šajā stāvoklī, izmantojot „uzmanības vēršanu uz instrukcijām”. Mēģināšu jūs vadīt dažādos apziņas stāvokļos, tostarp, maināmā un neparastā apziņas stāvoklī. Es vērsīšu uzmanību uz to, kas jau patiesībā pastāv jūsu „šeit un tagad” parastajā, dabiskajā stāvoklī.

Sāksim ar pasaules ap Jums apzināšanos. Paraugieties debesīs, atslābiniet prātu un ļaujiet domām un debesīm sajaukties. Redziet, kā mākoņi mainās? Tam nepieciešama Jūsu domu piepūle. Jūsu „šeit un tagad” sajūta, redzot, kā mākoņi kustas, ir ļoti vienkārša, viegla, spontāna, neapgrūtinoša. Jūs pēkšņi pamanāt, ka pūles nav nepieciešamas. Tāpat Jūs jūtaties arī, domājot par kokiem, par putniem, par akmeņiem Jums apkārt. Jūs esat tikai liecinieks par to klātbūtni.

Palūkojieties savā ķermenī, izjūtiet to. Jūs varat apzināties ikvienu Jūsu ķermeņa sajūtu. Varbūt Jūs sēžat, varbūt jūtat siltumu vēderā, varbūt – tirpoņu kakla rajonā. Pat ja šīs sajūtas ir saspringtas un nepatīkamas, Jūs tās varat apzināties. Šīs sajūtas parādās Jūsu „šeit un tagad” esamībām un šī apzināšanās ir ļoti vienkārša, viegla, spontāna, neapgrūtinoša. Jūs esat tikai liecinieks par tās klātbūtni.

Palūkojieties uz domām, kas nāk Jums prātā. Jūs varētu fiksēt noteiktas ainas, simbolus, konceptus, vēlmes, cerības un bailes – tās visas spontāni parādās Jūsu apziņā. Tās parādās, mirkli paliek un tad izgaist. Šīs domas un sajūtas ienāk Jūsu tagadnes apziņā, un šī apzināšanās ir ļoti vienkārša, viegla, spontāna, neapgrūtinoša. Jūs esat tikai liecinieks par tās klātbūtni.

Pamanījāt? Jūs varat redzēt mākoņus, jo Jūs neesat šie mākoņi – Jūs esat to liecinieks. Jūs varat fiksēt ķermeņa sajūtas, jo Jūs neesat šīs sajūtas – Jūs esat to liecinieks. Jūs varat fiksēt domas, jo Jūs neesat šīs domas – Jūs esat to liecinieks. Spontāni un dabiski šīs lietas parādās Jūsu nepiepūlētajā apziņā.

Kas Jūs esat? Jūs neesat ārēji objekti, neesat sajūtas, neesat domas – Jūs to visu tikai apzināties. Kurš vai kas esat Jūs? Sakiet sev šādi – man ir jūtas, bet es neesmu šīs jūtas. Kas es esmu? Man ir domas, bet es neesmu šīs domas. Kas es esmu? Man ir vēlmes, bet es neesmu šīs vēlmes. Kas es esmu?

Jūs nonākat atpakaļ apziņas sākuma stāvoklī. Atkal esat liecinieks un paliekat tāds. Es neesmu parādība, neesmu jūtas, neesmu vēlmes, neesmu domas.

Bet tad cilvēki parasti pieļauj kļūdu. Viņi domā, ka ja paliks liecinieka statusā, viņi kaut ko redzēs vai sajutīs, bet tas nebūs īsts. Bet viņi neredzēs neko. Ja arī redzēs, tas būs tikai vēl viens objekts – vēl viena sajūta, doma, tēls. Tas ir viss, kas mēs neesam.

Saprotot, ka neesat domas, neesat sajūtas un neesat objekti, Jūs pamanīsit sevī ienākam brīvību, atbrīvošanās sajūtu, atlaišanas sajūtu, palaižot prom šausminošo sevi identificēšanas ar visām šīm lietām sajūtu, kas bija padarījusi jūs mazu gan ķermeniski, gan domu līmenī, gan personībā. Patiesais es, gaišreģis, nevainojams liecinieks – lūk, kas Jūs patiesībā esat.

Jūs neredzēsiet neko īpašu. Viss, kas parādās, ir labs. Mākoņi mainās, parādās un uzgaist, sajūtas mājo ķermenī, domas – prātā. Jūs esat to liecinieks. Tās ir spontānas, vieglas, neapgrūtinošas. Un šī liecināšana ir tikai fona brīvības sajūta – nevainojuma atbrīvojuma, skaidrības liecība. Jūs esat šī brīvība, atvērtība, skaidrības atspulgs.

Paliekot šajā liecināšanas sajūtā, pamaniet, kā mākoņi parādās un aptver plašu Jūsu apziņas lauku. Tie parādās Jūsos, tik daudz, ka spējat tos sagaršot. Jūs esat viens no tiem. Debesis un Jūsu apziņa ir kļuvušas par vienu veselumu, ikviena lieta brīvi plūst caur Jūsu apziņu. Jūs varat noskūpstīt sauli, norīt kalnu – tie ir tik tuvu. Zen saka: „Norijiet Kluso okeānu ar vienu malku,” un tā būs pati vienkāršākā lieta pasaulē, jo nav nozīmes, cik liela ir ārpuse un iekšpuse, viss ir viens veselums. Visam ir viena sajūta. Vai redzat?

Piesakies smadzeņu treniņa seansiem rigabrain.com