Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Iegūsti maģistra grādu bez maksas - veco diplomu pielīdzināšana

Izmanto iespēju un iegūsti bakalaura vai maģistra grādu bez maksas. 2012.gada 2.martā stājas spēkā Ministru Kabineta 2012.gada 28.februāra noteikumi nr.142 "Grādu un profesionālo kvalifikāciju pielīdzināšanas kārtība". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādi grādi un profesionālās kvalifikācijas, kas Latvijā (arī PSRS laikos) iegūtas pēc studiju programmas pabeigšanas, kuru uzsāka īstenot pirms Augstskolu likumā noteiktā grādu un profesionālo kvalifikāciju tiesiskā regulējuma spēkā stāšanās 2000.gada 26.decembrī, pielīdzināmas Augstskolu likumā noteiktajiem grādiem un profesionālajām kvalifikācijām un šīs pielīdzināšanas nosacījumus.

Persona, kas vēlas pielīdzināt savu iepriekš iegūto izglītību, iesniedz Akadēmiskās informācijas centrā (Smilšu iela 2, 4.stāvs, Rīga) iesniegumu (to var rakstīt brīvā formā vai izmantot AIC paraugu) un uzrāda diploma un sekmju izraksta oriģinālu.

Ja iesniegumu sūta elektroniski (e-pasta adrese aic@aic.lv ), tad gan iesniegumam, gan pievienotajām diploma kopijām jābūt noformētām atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Lēmumu par grādu un kvalifikāciju pielīdzināšanu, Akadēmiskās informācijas centram ir jāsagatavo mēneša laikā un to varēs apstrīdēt Izglītības un zinātnes ministrijā.

Izglītība, kas iegūta līdz 1995.gada 1.decembrim tiek pielīdzināta profesionālajam bakalaura grādam un piektā līmeņa profesionālajai kvalifikācijai, ja augstskolā mācījāties 4 gadus, bet ja mācības ilga 5 gadus, tad izglītības līmenis tiek pielīdzināts profesionālajam maģistra grādam un piektā līmeņa profesionālajai kvalifikācijai.

Tuvāku un precīzāku informāciju par iesniedzamajiem dokumentiem un citiem jautājumiem skatieties AIC
vai meklējiet Akadēmiskās informācijas centra birojā:
Smilšu iela 2, 4.stāvs, Rīga
Pasts Vaļņu 2, Rīga, LV-1050
Tālrunis 67225155
Fakss 67221006
Apmeklētāju pieņemšanas laiks: darba dienās no pl.10:00 līdz 16:00

     [+] [-]

, 2012-03-23 16:03, pirms 12 gadiem
Apmeklētāju pieņemšanas laiki ir mainijušies. Mājas lapā skatīt pareizos!

     [+] [-]

, 2012-03-25 16:52, pirms 12 gadiem
Esmu beigusi Ļeņingradas pedagoģisko institūtu ar tiesībām strādāt par pedagoģijas un psiholoģijas pasniedzēju pedagoģiskās skolās un logopēdu ar tiesībām turpināt zinātnisko darbu,taču pēc augstāk minētā izskaidrojuma iznāk,ka man skaitās tikai bakalaura grāds, nevis maģistra grāds jo studiju laiks bijis 4 gadi,nevis 5.Tas ir nepareizi un netaisnīgi