Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


8 pamatnoteikumi, kā vadīt auto, ja esat grūtniece

Redakcija
Redakcija

Sievietes jau sen ir apsēdušās pie auto stūres un daudzas no tām vada auto pat labāk par vīriešiem. To nevar apstrīdēt. Taču sieviešu dzīvē ir situācijas, kad pie auto stūres labāk nesēsties, un šeit nav runa par braukšanu alkohola reibumā. Šāda situācija attiecināma tikai uz vājā dzimuma pārstāvēm un tā ir grūtniecība. Var rasties jautājums: kāpēc? Atbilde ir vienkārša: auto vadīšana pa mūsu ceļiem ir viens vienīgs stress, kas nav ieteicams sievietēm stāvoklī. Taču, ja sieviete izcili vada mašīnu un gūst no tā prieku un baudījumu, aizliegt viņai braukt nav iespējams. Tāpēc labāk brīdināt un sniegt dažus noderīgus padomus.

Kā vadīt auto, ja esat grūtniece:

Pirmkārt, nepārtraukti jāseko tam, vai automašīna ir braukšanai piemērotā stāvoklī. Ja rodas kaut mazākā skrapstoņa vai kādi neizprotami trokšņi, tā nekavējoties jārāda automehāniķim.

Otrkārt, pieaugot grūtniecībs laikam, pieaugs arī jūsu ķermeņa apmēri, tāpēc nāksies mainīt ne tikai sēdekļu, bet arī spoguļu novietojumu. Par to būs jārūpējas nepārtraukti. Starp citu, minimālajam attālumam no vēdera līdz stūrei jābūt 10 centimetriem.

Treškārt, tagad somiņā jums jānēsā līdzi ne vien tiesības un mašīnas dokumenti, bet arī pase. Katram gadījumam.

Ceturtkārt, lai arī kādā situācijā jūs nokļūtu, nekādā gadījumā nepārkāpiet ceļu satiksmes noteikumus. Protams, šis nosacījums obligāts visiem, ne tikai grūtniecēm, taču uz ceļiem gadās dažādas situācijas... pacentieties nenokļūt ceļa policijas darbinieku redzeslokā. Lai arī kāda šī tikšanās nebūtu, jebkurā gadījumā tā ir nepatīkama un satraucoša.

Piektkārt, daudzas sievietes uzskata, ka drošības josta var kaitēt vēl nedzimušajam bērnam. Tā ir liela kļūda. Nekādu kaitējumu mazulim drošības josta nodarīt nevar. Esiet uzmanīga un neaizmirstiet piesprādzēties.

Sestkārt, plānojot izbraukt pilsētas ielās, plānojiet laiku, kurā brauksiet. Vēlams, lai jūs neatrastos uz ceļa sastrēgumu stundās. Pārdomājiet arī braukšanas maršrutus, pacentieties, ja iespējams, izvairīties no lielām trasēm, īpaši no "korķiem". Tas ir svarīgi tāpēc, ka grūtniecēm nav ieteicams sēdēt auto sēdeklē ilgāk par stundu. Tā ir slēgta telpa, kas var izraisīt asinsrites traucējumus.

Septītkārt, savā mobilajā telefonā obligāti ierakstiet visu savu radinieku un draugu tālruņu numurus, kas pēc vajadzības gadījumā var nekavējoties doties jums palīgā.

Astotkārt, šodien gandrīz katrā veikalā, kur pārdod auto rezerves daļas, var iegādāties brīdinošu zīmi, kas palīdzētu citiem aoto vadītājiem atpazīt, ka pie stūres atrodas grūtniece. Starp citu, tā ir ļoti iedarbīga zīme!