Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Kāpēc vīri krāpj savas sievas?

Redakcija
Redakcija

Pēc psihologu domām, no krāpšanas nav pasargāts neviens pāris, netakarīgi no tā, cik ilgu laiku viņi kopā nodzīvojuši un cik viņiem bērnu. Un tomēr ikviena sieviete vēlas, lai šī nelaime apietu viņu ar līkumu.

Kāpēc precēti vīrieši krāpj savas sievas?

Katrai sievietei, kas saskaras ar vīra krāpšanu, gribas zināt, vai visi vīrieši tā dara un kāpēc? Uz šo jautājumu atbildi atraduši sociologi, kuriem ilgstošu pētījumu rezultātā izdevies noteikt vīriešu krāpšanas iemeslus.

Galvenie iemesli, kāpēc vīri krāpj sievas:

DABAS INSTINKTI

Lielākā daļa vīriešu "dodas pa kreisi" savu instinktu dēļ, kas liek salīdzināt vienu sievieti ar otru, meklējot vislabāko. Un šai krāpšanai nav nekāda sakara ar mīlestību.

BRĪVIBAS SAJŪTA

Daudzi vīrieši krāpj savas sievas komandējumu laikā, atpūšoties, garākos izbraucienos, puišu ballītēs. Pēkšņa brīvības sajūta, vīrišķie hormoni, un bieži vien alkohols, ātri vien pārvelk svītru uzticībai.

ĢIMENES RUTĪNA

Šī iemesla dēļ savas otrās pusītes krāpj ne tikai vīrieši, bet arī sievietes. Vīrietis, kas nodzīvojis ar savu sievu padsmit gadus, vairs nemana viņas kādreizējo pievilcību. Savukārt regulāri strīdi un pelēkā ikdiena vēl vairāk liek meklēt izklaides ārpus mājas.

SIEVIETES ATTIEKSME

Kad vīrietis ieazīstas ar sievieti un izvēlas viņu pa savu sievu, viņa ir skaista, smaidīga, mīļa un sakopta. Taču kopdzīves laikā daudzas sievietes sāk aizmirst par to, ka vīra klātbūtnējabūt tikpat jaukai, ka tiekoties ar svešiniekiem. Un, protams, ka vīrs vairs neatpazīst savu dzīvesbiedreni, jūtas vīlies, kā rezultātā dodas zudušo ilūziju meklējumos.

Cik procenti vīriešu krāpj savas sievas?

Valda uzskats, ka vīrieši krāpj biežāk, nekā sievietes. Iespējams, ka tā tas arī bija pirms 30- 50 gadiem, taču mūsdienu pētījumi rāda pavisam citu ainu. Labi vai slikti, bet 21.gadsimta sievietes ne retāk par saviem vīriem dodas "pa kreisi". Protams, ka dažādās valstīs un pilsētās krāpnieku skaits starp sievietēm un vīriešiem ir atšķirīgs. Lielu lomu šeit spēlē likumi un tikumi. Piemēram, Eiropas valstīs apmēram 45% precēto vīriešu regulāri krāpj savas sievas, savukārt ASV šis cipars sasniedz 73%.. Savukārt musulmaņu valstīs neuzticīgo vīru skaits ir krietni mazāks, tā kā krāpšana tiek uzskatīta par lielu grēku un tiek bargi sodīta.

Kā saprast, ka vīrs krāpj?

Tiek uzskatīts, ka sieva par sava vīra "kreisajiem" gājieniem parasti uzzina pēdējā. Patiesībā tā tas nav. Vērīga sieviete (un sievietes tādas ir pārsvarā) pamana to uzreiz.

Pazīmes, pēc kurām noteikt, ka vīrs krāpj:

- pēkšņa ārējā izskata un garderobes maiņa,

- regulāra aizkavēšanās darbā,

- telefona ņemšana līdzi vannas istabā un runāšana tekoša ūdens fonā,

- lielāku naudas summu tērēšana ikdienas izdevumiem,

- mūzikas gaumes, lasāmvielas utml. lietu izmaiņas,

- pēkšņi sācis biežāk lūzt auto, sevišķi vakaros, dodoties no darba mājās,

- vīrs pārstājis, runājot, skatīties acīs,

- vīrs biežāk sācis tikties ar draugiem un uz šīm tikšanās reizēm jūs netiekat aicināta.

Katrai sievietei, pirms sākt meklēt atbildi uz jautājumu "Krāpj mani vīrs vai nē?", vispirms labi jāpadomā, cik liela ir uzticēšanās pakāpe jūsu attiecībās. Pārlieku liela iztaujāšana un neuzticēšanās no sievas puses, var nopietni kaitināt vīrieti. Bet tas, kā zināms, ne īpaši labi iespaido kopdzīvi.

Ieskaties! Noderīgi!

– Tu vairs neesi tas cilvēks, kuru es apprecēju! Tu esi tā mainījies!
– Pati tu esi mainījusies!

Šos savstarpējos pārmetumus laulības konsultants Dr. Stīvens Kreigs ir dzirdējis neskaitāmas reizes. Bieži vien pāri maldīgi uzskata, ka no pārmaiņām par katru cenu jāizvairās, citādi attiecības ir apdraudētas. Taču patiesībā laulības nemēdz beigties ar šķiršanos tāpēc, ka kāds būtu mainījies. Gluži pretēji – nemainoties šķiršanās ir neizbēgama.

Dr. Kreigs iedala laulību sešos dažādos posmos. Ar dzīvesgudrību un labsirdīgu humoru viņš aplūko tradicionālos mītus un izaugsmes iespējas, kas raksturīgas katram posmam. Kad cilvēks satiek “otro pusīti” un izveido ģimeni, viss tikai sākas.

Turpmākajos gados abiem

• jāiemācās domāt un rīkoties kā vienotai komandai,
• jāpielāgojas vecāku lomai,
• jāspēj tikt galā ar bērniem-pusaudžiem,
• jārūpējas par vecākiem, kuri noveco,
• jāpārdzīvo tukšās ligzdas sindroms un visbeidzot –
• jāpieņem vecumdienas kā dabiska dzīves sastāvdaļa.

Grāmatas "6 vīri, kas būtu nepieciešami katrai sievietei", ko izdevis Apgāds Zvaigzne ABC, autors ir pārliecināts, ka laulības izdošanās nav atkarīga no “īstā cilvēka” atrašanas, bet gan no tā, vai vīrs un sieva laulības laikā spēj kļūt par īstajiem cilvēkiem.

Izmantojot Dr. Kreiga saskarsmes instrumentus, darāmo darbu sarakstus un pārmaiņas veicinošos uzdevumus, pāri uzzinās, kā mainīties, lai spētu balstīt viens otru visos dzīves posmos. Grāmatā atradīsiet stratēģijas, padomus un “trikus”, kas māca ne vien, KĀ mainīties, bet arī KAD un KĀPĒC to darīt. Lai kurā dzīves posmā jūs atrastos, grāmatā 6 vīri, kas būtu nepieciešami katrai sievai izklāstītie principi palīdzēs jums saglabāt mirdzumu acīs, paskatoties uz savu laulāto draugu.