Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Roberta Boša fonda programma "Mediji - tautu starpnieki"

Redakcija
Redakcija

Vēlamies pievērst Jūsu uzmanību Roberta Boša fonda programmai "Mediji - tautu starpnieki" sadarbībā ar Berlīnes Žurnālistu skolu. Žurnālistiem no Centrālās un Austrumeiropas tiek piedāvāta iespēja piedalīties apmācībās Berlīnē no 2011. gada 1. marta līdz 31. maijam.

Pirmajā mēnesī lekciju un sarunu veidā tiks sniegtas zināšanas par Vāciju, tās attiecībām ar austrumu kaimiņvalstīm, kā arī Eiropas Savienību. Turpmāko divu mēnešu laikā viņi pēc savas izvēles darbosies preses, radio vai televīzijas redakcijās Vācijas galvaspilsētā.

Viņi iepazīs vācu kolēģu darba ikdienu un paši veidos reportāžas redakcijai, kurā uzturēsies. Stipendiāti tiks iedrošināti nepārtraukt sadarbību ar pašmāju redakciju un darboties kā "Korespondenti uz laiku" no Berlīnes. Pēc atgriešanās iegūtā pieredze noderēs kompetenti ziņot par Vāciju un aktuālajām norisēm Eiropas Savienībā. Tādejādi fonds seko dibinātāja Roberta Boša (1861-1942) uzdevumam veicināt tautu sadraudzību un sapratni. Arī stipendiātiem būtu jādarbojas ar ideju sekmēt attiecību uzlabošanos un aizspriedumu pārvarēšanu, sevišķi jaunās paaudzes vidū.

Patiesā cieņā,
Robert Bosch Stiftung

Marc Bermann