Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource121), Fid:245, Did:0, useCase: 3


Tu vari!

Kvalitatīva profesionalā izglītība ikvienam no mums dod iespēju realizēt un piepildīt savas ieceres un sapņus. Diemžēl visgrūtākais ir saprast – ko man izvēlēties, kādā jomā darboties, jo Latvijā izglītības tirgus ir ļoti plašs un piedāvā ārkārtīgi daudz iespēju. Tāpēc ir grūti saprast – izvēlēties vispārīgu augstāko izglītību, kas nedos konkrētu profesiju, bet iedos ļoti labas zināsanas, kas var noderēt profesionālo ieceru piepildīšanā, vai izvēlēties konkrētu profesiju, bet vai man patiks strādāt šajā profesijā? Uz šiem un vēl daudziem jautājumiem ir jāatbild jauniešiem, kad tuvojas skolas beigšana.

Mācību centrs „BUTS” 300 jauniešiem ESF finansētā projekta „Apzinies izglītības iespējas šodien un plāno veiksmīgu karjeru nākotnē – kompleksu atbalsta pasākumu īstenošana sociālās atstumtības riska grupas jauniešiem, veicinot darba prasmju apguvi un integrāciju izglītības sistēmā” ietvaros piedāvā atbalsta programmu, kas ļaus jauniešiem integrēties profesionālajā izglītībā un apgūt darba pamatprasmes vairākās profesionālās pilnveides programmās: „Stila kurss jauniešiem”, „Dekoratīvo apdares elementu pielietošana dzīvokļa interjerā”, „Sava novada/ pilsētas tūrisma produktu izstrāde”, „Fotografēšanas pamati un fotogrāfiju digitālā apstrāde” un „Datortehnikas diagnostika remonts un programmu instalēšana”.

Izglītības programmas un mācību materiāli ir izstrādi, lai vieglā un aizraujošā teorētisko un praktisko nodarbību mijiedarbības procesā jaunieši apgūtu galvenās pamatprasmes, kas ir nepieciešamas šo profesiju pārstāvjiem. Mācību gaitā jaunieši iemācīsies saskatīt profesiju gaišās puses un ēnas puses, kas palīdzēs atbildēt uz galvenajiem jautājumiem – vai tas, kas šobrīd man liekas interesants un aizraujošs, ir tieši tas, ar ko es gribu nodarboties savā darba dzīvē, varbūt šī joma, ir tā, kas pavisam man nav piemērota. Lai pilnvērtīgi varētu redzēt, ko dara katras profesijas pārstāvji un kāda ir viņu ikdiena, mācību procesa ietvaros tiks organizētas ekskursijas uz uzņēmumiem, tādējādi sniedzot iespēju jauniešiem iepazīties ar piedāvāto jomu darba specifiku, personības īpašībām un profesionālajām prasmēm, kas nepieciešamas konkrētās profesijas pārstāvim. Programmā „Datortehnikas diagnostika remonts un programmu instalēšana” mācību process noritēs e-apmācības formā. Izmantojot radošus un darbību simulācijas uzdevumus interaktīvā vidē, jaunieši aizraujošā un drošā veidā varēs apgūt mācību materiālu. Mācību noslēgumā tiks organizētas karjeras attīstības dienas, kurās tiks veidotas jauniešu darbu prezentācijas, kā arī piedalīsies karjeras konsultants, kurš jauniešus konsultēs par darba iespējām un karjeras piemērotību.

Vairāk informācijas: BUTS - mācību centrs, pieaugušo tālākizglītība,...

Tavs izaugsmes centrs,
BUTS